reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Hej kobiety :) otóż chciałabym Wam. Opowiedzieć o swoim,, problemie ". Mija 4 miesiąc odkad staramy się z facetem o dziecko. W poprzednim cyklu kupiłam testy owu z allegro i robiłam je codziennie od 1 dc. Jednak nigdy kreski nie były identyczne. Wpadłam w panikę, że mam cykle bez owulacyjne w tym cyklu także kupiłam testy, ale te,, lepsze " z apteki DOMOWE LABORATORIUM. W poniedziałek wyszedł pozytywny, dwie kreski ciemne, identyko, więc myślałam, że owu tuż tuż i przystapilismy do działań. :D dziś jest niedziela, mój 17 dzień cyklu a ja zauważylam ciągnąć się przezroczysty śluz, jakby płodny. Dodatkowo klucie w jajnikach. Czyżby teraz dopiero doszło do owulacji?
Hej, nie robiłam testów owu ale dziewczyny narzekają na ich dokładność. @nnat. może się pojawi to może coś poradzi.

reklama
Hej, nie robiłam testów owu ale dziewczyny narzekają na ich dokładność. @nnat. może się pojawi to może coś poradzi.
a ja nysle, ze przytulanie co 2 dni wystarczy i nie zapszatac sobie testami glowy, bo roznie dziewczynom pokazywaly.
a ja dzis 23dc, plamien narazie brak, 5-6 dni do @ w zeszlym cyklu juz byly. Piersi bola, zadnych innych objawow. Cos czuje, ze moglo wyjsc, mam na dzialce 1 test, zrobie go w srode jak plamien wczesniej nie bedzie.

Owulacje miałam w 12/13 dc dziś jest 24 dc czyli jakieś 12 dni temu, dlatego byłam pewna,że jeśli to ciąża to "super czuły test" już ją wykaże a tu nic....

Daj sobie jeszcze parę dni [emoji8]

Dziewczyny co myślicie? Ręce mi się trzęsą....25dc..

Aaaaa, widzę to, mamy toooo!!!!!! [emoji16]

Myślicie że tak wcześnie test by wyszedł? Mam cykle 29dniowe. Myślę że owu była między 14 a 16dc.z objawów zmęczenie i senność.. nic poza tym.jej sama nie wierzę.. chyba do piątku bede jak na szpilkach :) :)

Powtórz jutro, wierzę że się nie pomylił [emoji16][emoji110][emoji110][emoji110]

Zosiu Ale u mnie jest 5 dni przed okresem
..Dlatego mam mieszane uczucia czy tak wcześnie mógł wyjść test.

U mnie 3 dni przed planowana @. Chociaż licząc 14 dni od owulacji to we wtorek powinna przyjść @. Myślę że jest to możliwe [emoji3590][emoji110][emoji110][emoji110]

Hej kobiety :) otóż chciałabym Wam. Opowiedzieć o swoim,, problemie ". Mija 4 miesiąc odkad staramy się z facetem o dziecko. W poprzednim cyklu kupiłam testy owu z allegro i robiłam je codziennie od 1 dc. Jednak nigdy kreski nie były identyczne. Wpadłam w panikę, że mam cykle bez owulacyjne w tym cyklu także kupiłam testy, ale te,, lepsze " z apteki DOMOWE LABORATORIUM. W poniedziałek wyszedł pozytywny, dwie kreski ciemne, identyko, więc myślałam, że owu tuż tuż i przystapilismy do działań. :D dziś jest niedziela, mój 17 dzień cyklu a ja zauważylam ciągnąć się przezroczysty śluz, jakby płodny. Dodatkowo klucie w jajnikach. Czyżby teraz dopiero doszło do owulacji?

Hmm... A może to resztki śluzu płodnego? Owulacja powina wystąpić w przeciągu 24-36h od pozytywnego testu. Zakładając że w pon był pozytywny test, to owulacja niechby była w środę/czwartek, to sluz może nadal przypominać ten plodny. Tak to bym rozumiała na logikę [emoji6] albooo... Implantacja! [emoji16] I dlatego kłuje w jajnikach [emoji16]

a ja nysle, ze przytulanie co 2 dni wystarczy i nie zapszatac sobie testami glowy, bo roznie dziewczynom pokazywaly.
a ja dzis 23dc, plamien narazie brak, 5-6 dni do @ w zeszlym cyklu juz byly. Piersi bola, zadnych innych objawow. Cos czuje, ze moglo wyjsc, mam na dzialce 1 test, zrobie go w srode jak plamien wczesniej nie bedzie.

U mnie testy sprawdziły się idealnie. Mam ich teraz na zbyciu... Ogrom [emoji23]

Zosiu Ale u mnie jest 5 dni przed okresem
..Dlatego mam mieszane uczucia czy tak wcześnie mógł wyjść test.
Aaaa przeczytałam byle jak chyba mi kiedyś ginekolog mówił, że każda kobieta ma różne stężenie hormonów i to różnie wpływa na testy..
Ja z kolei już panikuje, że nam nie wyszło bo coś mnie brzuch lekko pobolewa jak na okres.. I cycki (okres za tydzień)

Powtórzyłam test.... wynik taki sam.. blada druga kreska....

Załączniki

• 20190819_070236-1062x1416.jpg
    20190819_070236-1062x1416.jpg
    175,4 KB · Wyświetleń: 106
Hej dziewczyny. Mam pytanie o testy owu. Zaczęłam ich używać . I myślę , owu powinna być na dniach narazie słana 2 kreska takze negatywny . Na opakowaniu jest napisane , że wynik po 10 minutach . Moje pytanie czy jeżeli zrobię test w dzień owu to ta kreska powinna się pojawić odrazu ? Czy też tak po kilku minutach ?

Hej dziewczyny. Mam pytanie o testy owu. Zaczęłam ich używać . I myślę , owu powinna być na dniach narazie słana 2 kreska takze negatywny . Na opakowaniu jest napisane , że wynik po 10 minutach . Moje pytanie czy jeżeli zrobię test w dzień owu to ta kreska powinna się pojawić odrazu ? Czy też tak po kilku minutach ?
Dzień przed owulacja w przeciągu max 10 minut ma się pojawić [emoji6] nie przegapiszvtwgo, na pewno [emoji6]

Byłam w piątek u lekarza i moja ginka powiedziała, żeby wszystkie testy owulacyjne wyrzucić do kosza, a mierzenie temperatury sprawdza się tylko w sytuacji kiedy masz bezstresowe życie. Byłam u niej akurat kiedy myślałam, że mam owulację. Okazało się, że owulacja przypadnie u mnie tym miesiącu dopiero około 20 dc. Podbudowała mnie trochę :)

reklama
Byłam w piątek u lekarza i moja ginka powiedziała, żeby wszystkie testy owulacyjne wyrzucić do kosza, a mierzenie temperatury sprawdza się tylko w sytuacji kiedy masz bezstresowe życie. Byłam u niej akurat kiedy myślałam, że mam owulację. Okazało się, że owulacja przypadnie u mnie tym miesiącu dopiero około 20 dc. Podbudowała mnie trochę :)
Różne opinie o testach owu słyszałam ale
Myślicie że tak wcześnie test by wyszedł? Mam cykle 29dniowe. Myślę że owu była między 14 a 16dc.z objawów zmęczenie i senność.. nic poza tym.jej sama nie wierzę.. chyba do piątku bede jak na szpilkach :) :)
Przy mojej pierwszej ciąży też test robiłam kilka dni przed @ i była już jasna kreska . Powtórzyłam po 2 dniach i już była mocniejsza. Także gratulacje

Do góry