reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Ja poszłam na L4 na początku 8 tygodnia, nawet chciałam wcześniej ale tak się dogadałem z szefowa. Najlepsze ze w głowie miałam mnóstwo powodów dlaczego potrzebuje L4, a lekarz nawet nie zapytał i wypisał druk.

reklama
Zaczęłam się zastanawiać w takim razie na co te testy reagują jeśli faktycznie hormonu ciazowego nie ma w organizmie a mimo tego testy pokazują dwie kreski. I te kreski od dziewczyn nie były jakieś słabe tylko gołym okiem widoczne. Normalnie jestem w szoku.
Oczywiscie ze reaguja na hormon hcg, jednakze jego stezenie jest znacznie nizsze niz we krwi. Ja to widze w piatkowym tescie-czulosc 10 a krew 44. Wiec skoro moj test wyszedl cieniem to pewnie kolo 7 bylo 🤣

Dziewczyny po ostatnim zdarzeniu zastanawiam sie czy zbadac progesteron. Nigdy go nie badalam, ale w noc przed tym zrobilam sobie z ciekawosci test owulacyjny. Niestety nie bylo drugiej kreski ani cienia.. myslicie ze to moglo byc przyczyna..
Moim zdaniem bardzo prawdopodobne. A wiecie moze czy mozemy miec wplyw na progesteron aby go zwiekszyc?

Oczywiscie ze reaguja na hormon hcg, jednakze jego stezenie jest znacznie nizsze niz we krwi. Ja to widze w piatkowym tescie-czulosc 10 a krew 44. Wiec skoro moj test wyszedl cieniem to pewnie kolo 7 bylo [emoji1787]
Tak oczywiście ale chodzi mi o to na co testy reagują jeśli ciąży nie ma a test pokazuje dwie kreski. Przecież hormonu ciazowego nie ma bo ciąży nie ma a test pokazuje dwie kreski.

Moja praca jest dosyć stresująca zresztą atmosfera tragiczna. Jeszcze kilka miesięcy temu miałam zamiar rzucic zwolnienie niemal od razu jakbym się dowiedziała o ciazy... Ale teraz, gdy zaczyna wchodzic do firmy pewnego rodzaju dodatkowy obowiązek, który w dużej mierze spocznie na mnie, to jakbym poszła na zwolnienie to co niektóre osoby by mnie chyba rozszarpaly :( ale z drugiej strony mam już swoje lata i nie chce znowu odkładać swoich planów. Ehh poradzcie coś :(

Pozwolę sobie Ci powiedzieć szczerze, patrz na siebie nie na innych. W pracy nigdy nie będzie dobrego momentu na pójście na zwolnienie. Jeżeli Twoja praca jest stresująca ja bym poszła jak najszybciej dla zdrowia ciąży. A uwierz mi inni się dwa razy nie obejrzą.

Przepraszam ale mam bardzo złe skojarzenia z „byciem w porządku” w stosunku do współpracowników co mnie niestety bardzo wiele kosztowało i nadal kosztuje. I obiecałam sobie ze już zawsze będę stawiać siebie na pierwszym miejscu.

Ale ty będziesz wiedzieć co zrobić [emoji5] pozdrawiam serdecznie

Ale się rozpisalyscie. Która dziś testowala?
Ja wam wczoraj pisałam że już czuję że @ będzie, a tu pyk wczoraj nic, dzisiaj nic. Mokro, pełno śluzu.. Brzuch przestał boleć, zero dolegliwości że strony tej małpy.
I się zastanawiam czy jutro nie testować [emoji3526] spokojnego wieczoru dla was [emoji3526]

Jaka macie grubość endometrium w okresie okoloowulacyjnym?
W 12dc miałam 10,5mm i lekarka powiedziała mi tylko, ze to dobra wartość, ale nic poza tym.

reklama
Ale się rozpisalyscie. Która dziś testowala?
Ja wam wczoraj pisałam że już czuję że @ będzie, a tu pyk wczoraj nic, dzisiaj nic. Mokro, pełno śluzu.. Brzuch przestał boleć, zero dolegliwości że strony tej małpy.
I się zastanawiam czy jutro nie testować [emoji3526] spokojnego wieczoru dla was [emoji3526]
Brzmi ciekawie i interesujaco. Zatem czekamy na zdjecie testu :)

Do góry