reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Seks byl 3 dni po pozytywnym tescie..
Nie wiem, nie wnikam. Ważne ze jest

Tak masz racje ważne ze jest. Tylko chciałam rozkminić czy te testu faktycznie są takie dobre. Ja przy drugiej ciąży za pierwszym razem robiłam test owulacyjny które mnie w błąd wprowadzały a jak ich nie robiłam to zaszłam w ciąże [emoji23][emoji23]

reklama
hej dziewczyny :) przepraszam że mnie tak mało na forum natomiast skoro mam zakazane staranie się o bejbusia jeszcze przez ten miesiąc to nie chce się nakręcać a wiecie jak to jest z tymi testami i betą ;) biorę euthyrox 100 + mama dha, mam więc nadzieję, że grudzień będzie dla nas magiczny i mimo wydarzeń z października znowu zobaczę 2 kreseczki.
Witaj :) A jak się czujesz? niepamiętam czy mówiłas czy miałaś zabieg, czy farmakologicznie ?
Trzymam kciuki za najweselszy grudzień! :)

Oni mieszkają 10 min od nas, są u nas 3 razy w tygodniu popołudniu po kilka godzin i co drugi weekend, jak dla mnie to dużo. Za dużo. Jak prosiłam żeby zmniejszył ilość tych spotkań z 3 na 2 w tygodniu to obiecał że od września z nimi pogada. Nie muszę pisać że jest listopad i nic się nie zmieniło. Czasem to nawet nie mam już siły się denerwować. Ja wszystko próbuje rozumieć, wiem że to jego dzieci ale musi też pamiętać że decydując się założyć druga rodzinę musi też od siebie coś dac, ja musiałam się godzić na te wszystkie spotkania i weekendy a on nie potrafi im powiedzieć że chciałby zmienić ilość spotkań o głupie jedno. Tylko gada że niedługo same nie będą już chcialy przyjeżdżać. Oczywiście rozumiem że tak będzie tylko to jeszcze kilka lat mini a ja w tym czasie stanę się kłębkiem nerwów. Boje się z nim rozmawiać już na ten temat bo on to odbiera jak jakieś ale do jego dzieci, przynajmniej tak myślę bo potem zawsze jest taki cichy jak nie on. Żeby te dzieciaki były jeszcze takie jak większość dzieci, a one takie ślamazarny, wszystko podaj, przynieś itd. Dla osoby która zawsze była samodzielna i rodzice nie podawali wszystkiego pod nos nie jest łatwo patrzeć na taką niesamodzielność.

Ja uważam akurat ze dzieci powinny jak najwiecej czasu spędzać z rodzicami. Bo co one mogą ze rodzice się nie kochają . Ból pozostanie w nich do końca życia i nic to nie zmieni. Człowiek dorosły sobie przetłumaczy cała sytuacje a dziecko nie .

Tak masz racje ważne ze jest. Tylko chciałam rozkminić czy te testu faktycznie są takie dobre. Ja przy drugiej ciąży za pierwszym razem robiłam test owulacyjny które mnie w błąd wprowadzały a jak ich nie robiłam to zaszłam w ciąże [emoji23][emoji23]
W jednym cyklu owulacje mi pokazaly bo bylam u gina i tez potwierdził

(a jak masz na imię?)
to dobrze że piszesz o tym, bo tak trzeba, takie rzeczy trzeba wylać.... Po prostu, to jest terapia, czy z psychologiem, czy w internecie człowiek musi ten plecak doświadczeń zrzucić...
Masz poczucie winy, którego powinnaś się raz na zawsze pozbyć. Nie byłaś i nie jestes niczemu winna przecież! ale Ty wiesz o tym, tylko emocje masz inne....
To jest starsznie wazne co wynosimy z domu - jesli to nie było "zdrowe" mocno odbija się na nasze dorosłe życie.

Mam nadzieję że dzisiejszy partner jest wart Ciebie i "budujecie" razem życie. Na wszystko się doczekasz. Jesli Ci zależy, to wszystko w swoim czasie przyjdzie.....

Teraz jesteś silna jak mało kto. Nie patrz wstecz, patrz do przodu! :) :)
Monika, ale znajomi mowia mi od lat Montek :)
Dziekuje za mile slowa. Tak, moj maz to dobry czlowiek, troszczy sie o mnie, szanuje i chce dla mnie dobrze :)

reklama
Dziewczyny w tym cyklu odpuściłam testy owu, nie robie o równych porach i nic nie pokazuje. Czy szyjka macicy bardzo wysoko świadczy o owulacji? Albo o zbliżającej się owulacji? Bo ledwo mogę jej dosięgnąć a testy negatywne. Tylko ja dużo piję, nie wyobrażam sobie nie sikać przez 4 godziny i nie wiem czy są nie zakłamane.

Tak to bardzo dobry znak ze szyjka wysoko - działaj [emoji173]️[emoji7]

Do góry