reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

No to wyniki powinnaś mieć miarodajne [emoji6][emoji6][emoji6]
U mnie skok temperatury pokrył się z testami owulacyjnymi.
Temperatura mocno spadła kiedy pokazał się test owulacyjny pozytywny. A od poniedzialku gdzie była owulacja, temperatura w górę skoczyła i się trzyma [emoji6]
I co to może oznaczać?

reklama
I co to może oznaczać?
W drugiej fazie cyklu po owulacji jest to faza tzw. wysokich temperatur. N A początku nowego cyklu temp spada.
Pewnie coś fajnego :D temp, przy ciąży, n8e spada :) @nnat. ja sikam jak szalona, ale temp nie mierzyłam, idę więc haha :D
Oj czy ja wiem? Na razie wszystko w normie. [emoji6]
Dzisiaj czuję dużo wcześniej niż zazwyczaj przed @ bolesnosc piersi, zwłaszcza prawej, przy dotyku. Mam wrażenie że zaraz rozkręci się okres i takie odczucie jakby cały czas było mi mokro. Do terminu 6 dni. Sluz jest, niedużo go, ale jest, gesty. Ogólnie mam też takie uczucie dziwnosci [emoji2957] ani zachcianek przed @, ani zmian na buzi, ani humorkow, co zawsze około 10 dni przed @ pojawiało.
Pewnie się nakręcam niepotrzebnie [emoji12][emoji12][emoji12]

W drugiej fazie cyklu po owulacji jest to faza tzw. wysokich temperatur. N A początku nowego cyklu temp spada.
Dzisiaj czuję dużo wcześniej niż zazwyczaj przed @ bolesnosc piersi, zwłaszcza prawej, przy dotyku. Mam wrażenie że zaraz rozkręci się okres i takie odczucie jakby cały czas było mi mokro. Do terminu 6 dni. Sluz jest, niedużo go, ale jest, gesty. Ogólnie mam też takie uczucie dziwnosci [emoji2957] ani zachcianek przed @, ani zmian na buzi, ani humorkow, co zawsze około 10 dni przed @ pojawiało.
Może się udało , mi się wydaje że jestem jakąś gorąca w wczoraj miałam dreszcze jestem po owulacji już i przytulankach. Ale się nie nakrecam

Cześć dziewczyny! Chciałabym dolaczyc :) jestem mama 2 chłopców- jeden listopad 2014 a drugi październik 2018. Początkowo myslalam żeby starania o trzecie dzieciątko zacząć za rok, jednak miałam sytuacje w czerwcu - mimo ostrożności na teście zobaczyłam dwie kreski... początkowo byłam trochę przerażona ale następnego dnia cieszyłam się niesamowicie... niestety szczęście nie trwał długo bo już kilka dni później beta mi spadła i dostałam okres. To chyba się nazywa ciąża biochemiczna? Od tej pory coraz bardziej mysle żeby starać się o maleństwo bo czuje jaka wewnętrzna potrzebę i uczucie ze to ten czas :) po tej sytuacji w lipcu zamiast mieć cykl 28dnk milam 39 dniowy cykl :/ aktualnie 3dc i chcemy próbować się starać :) Nie wiem czy coś z tej wyjdzie bo jeszcze karmie piersią i nawet nie wiem kiedy mogłaby być owu jak cykl mi się tak rozregulował. Zakupiłam testy owu zwykle paskowe i 10sztuk tych elektronicznych clearblue- czy któraś z Was miała z nimi może doświadczenie ?

A kiedy będziesz testować? :)

Cześć dziewczyny! Chciałabym dolaczyc :) jestem mama 2 chłopców- jeden listopad 2014 a drugi październik 2018. Początkowo myslalam żeby starania o trzecie dzieciątko zacząć za rok, jednak miałam sytuacje w czerwcu - mimo ostrożności na teście zobaczyłam dwie kreski... początkowo byłam trochę przerażona ale następnego dnia cieszyłam się niesamowicie... niestety szczęście nie trwał długo bo już kilka dni później beta mi spadła i dostałam okres. To chyba się nazywa ciąża biochemiczna? Od tej pory coraz bardziej mysle żeby starać się o maleństwo bo czuje jaka wewnętrzna potrzebę i uczucie ze to ten czas :) po tej sytuacji w lipcu zamiast mieć cykl 28dnk milam 39 dniowy cykl :/ aktualnie 3dc i chcemy próbować się starać :) Nie wiem czy coś z tej wyjdzie bo jeszcze karmie piersią i nawet nie wiem kiedy mogłaby być owu jak cykl mi się tak rozregulował. Zakupiłam testy owu zwykle paskowe i 10sztuk tych elektronicznych clearblue- czy któraś z Was miała z nimi może doświadczenie ?
Ja używam clearblue, tam jak pojawi się owulacja to pokaże się uśmiechnięta buzia. Są jeszcze takie które pokazują dni płodne i owulacje . Wtedy podczas tych dni buzia pulsuje na wyświetlaczu. Ale to powinnaś mieć instrukcję. Ja byłam z nich zadowolona bo nie musiałam się spierać czy kreski są wyraźne czy nie rozmyte i czy test wyszedł prawidlowy. Także elektroniczne = wygoda

Ja używam clearblue, tam jak pojawi się owulacja to pokaże się uśmiechnięta buzia. Są jeszcze takie które pokazują dni płodne i owulacje . Wtedy podczas tych dni buzia pulsuje na wyświetlaczu. Ale to powinnaś mieć instrukcję. Ja byłam z nich zadowolona bo nie musiałam się spierać czy kreski są wyraźne czy nie rozmyte i czy test wyszedł prawidlowy. Także elektroniczne = wygoda

Jeszcze mi nie przyszły- dzisiaj wysłali :) przez weekend szukałam właśnie na internecie. Przy drugim dziecku używałam tych paskowych i przez kilka dni z rzędu wydawało mi się ze to już a przecież to niemożliwe ze tyle dni trwa owulacja.
A od którego dnia cyklu zaczęłaś testować na tych elektronicznych?

Jeszcze mi nie przyszły- dzisiaj wysłali :) przez weekend szukałam właśnie na internecie. Przy drugim dziecku używałam tych paskowych i przez kilka dni z rzędu wydawało mi się ze to już a przecież to niemożliwe ze tyle dni trwa owulacja.
Gdzieś od 10 dnia cyklu, nie chciałam przegapić, A poza tym w tych elektronicznych masz to urządzenie i wymienne jednorazowe testery. Jak wyciagasz ten test z tego urzadzenia to też widzisz dwie kreski jak na standardowym teście. Masz pewność wtedy że faktycznie test jest pozytywny. Ja jak miałam owulacje to miałam ładne dwie kreski i ta buzie

reklama
Może się udało , mi się wydaje że jestem jakąś gorąca w wczoraj miałam dreszcze jestem po owulacji już i przytulankach. Ale się nie nakrecam
O to i ja mam wrażenie jakbym miała gorączkę a na pewno stan podgoraczkowy..
Hej [emoji3590] strasznie mi przykro że musiałaś przejść przez ciążę biochemiczna. Ale widzę gotowość także trzymam kciuki [emoji110][emoji110]
A kiedy będziesz testować? :)
Ja.... Koło 18 sierpnia pewnie. [emoji6] Wtedy wypada mi planowana @. Oczywiście testować będę pod warunkiem że @ mnie nie zaskoczy [emoji12]
Ponoć pierwszy pozytywny test to znak że owulacja będzie w ciagu najbliższych 24-36 h.
Potem nie powinno sie ich robić. Wyższy poziom hormonu nadal może dawać jakieś błędnie pozytywne wyniki.

Ja robię testy owulacyjne zwykle najzwyklejsze z allegro i nie było wątpliwości na szczęście [emoji12]

Do góry