reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Witam z rana. Niestety ale rozmowy nie było. Przyszedł z pracy, umył się, zjadł kolację i powiedział, że idzie spać bo jest padnięty. Teraz właśnie wychodzi z domu. Tak więc cykl spisany na straty. Prosić się o rozmowę nie będę.

reklama
A które pinki są lepsze? Te płytkowe czy strumieniowe? Czy bez różnicy?
Nie mam pojęcia, te Pink zamawiałam pierwszy raz dopiero, wcześniej miałam chyba jakieś no name. Teraz wzięłam strumieniowe o czułości 10, nie wiem czy jest jakaś różnica, bo w sumie płyktowe też są o czułości 10.

Czesc Kobietki, jestem tu nowa i mam nadzieje na znalezienie odpowiedzi na kilka pytan. Mianowicie od jakiegos czasu staramy sie z mezem o dzieciatko, jak sie domyslacie bez rezultatu. Ostatnia miesiaczke mialam 30 wrzesnia, w "rzekome" dni plodne czyli od 13 do 17 pazdziernika troche sie przytulalismy. Miesiaczke powinnam dostac ok 30, 31 pazdziernika, wiec jeszcze troche czasu jest. Od kilku dni boli mnie prawy jajnik (akurat w tym miesiacu to on mial pecherzyk graafa- wiem o tym bo bylam we wtorek u gina na kontrolnej wizycie i widoczne byly "poszarpania" po peknietym pecherzyku, niestety nic wiecej nie bylo widac, ale to i tak chyba zbyt wczesnie zeby usg cos wykrylo) i czasami boli po lewej stronie podbrzusze. W czasie owulacji rowniez boli mnie po tej stronie, gdzie peka pecherzyk, ale jestem juz dawno po owulce, a bol nadal jest. Wczoraj i dzis zrobilo mi sie slabo w pracy. Oprocz bolu jajnika, wieczornym podwyzszeniem temperatury ciala, dziwnym oslabieniem w pracy i zgagi nie mam zadnych innych oznak, ze moze cos kielkowac w brzuszku. Niestety mam rowniez PMS praktycznie co cykl i obawiam sie ze moge mylic obecne samopoczucie wlasnie z PMSem. Chcialabym sie Was zapytac jakie Wy drogie Panie mialyscie pierwsze objawy? Kiedy najlepiej zrobic test ciazowy? Nie chce sie niepotrzebnie nakrecac, bo strasznie licze na ciaze.
Hej mam bardzo podobnie. Ten cykl jest u mnie dziwny. Kilka dni po owu pojawił się ból jajnika tez prawego tez z tego co byla owu. Raz jest raz go nie ma .... cały tydz chodzę zmęczona i senna ...cycki bolały po owu twraz są większe bolą tylko przy ucisku. @ powinna byc 30.10. Wczoraj miałam jakieś plamienie raz narazie cisza .... chciałabym by to była ciąża ale nie nastawiam się. To plamienie może zapowiadac @ :(

Niestety. Może spróbuje jeszcze dzisiaj wieczorem. Ale musi mi wkurw minąć
Tez tak u mnie było jakis czas temu. Sex jak ja zaczęłam a tak nic.... pomyślałam nie zacznę moze w końcu się stęskni... ale nic... chodziłam w.... bo cykl mijał .... wykrzyczalam mu to i rozpętałam burzę.... ogólne niby ze to wina zmęczenia, bo twierdzi , że u facetów to inaczej bo w zmęczeniu sprzęt nie zadziała ... i że mam przestać naciskac na dziecko bo on automatem nie jest. I woli jak będzie dziecko z nienacka a nie z wyliczeń.... no coz już mu nie tłumaczyłam , że płodne sa tylko kilka dni w mc itp....

Taka prawda z facetami.
Jak jest zmęczony, nie ma humoru to glowa tez dziala inaczej i sprzet wtedy nie ruszy. Moj mi to tlumaczyl właśnie.

Ale jak miga sie od rozmowy to już troszke lipka

reklama
U mnie tez ma byc dzisiaj.
Na razie czekam, ale chyba juz nie moge sie doczekac bo chce zeby poszla i zaczac nowy cykl :)
Smerfetka a Ty nie powinnas czasem zrobić tego testu jednak?
ja piernicze czy Wy tez tak macie dziewczyny ze jak wychodzi jedna kreska to patrzycie w ten test jak kura w gnat i dopatrujecie się drugiej. czy tylko ja tak mam?

Do góry