reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Hej Kobietki, w sumie dzięki za ostatnie wpisy, bo cały czas zachodzę w głowę jak liczyć plamienie. W piątek przypadał termin @, ale nie przyszła franca, tylko od piątku mam śladowe plamienie, dzisiaj jakby może większe, ale nadal w kolorze kawa z mlekiem i wyglądające jak podbarwiony śluz i ciemniejsze nitki. Nigdy przenigdy nie miałam takiego plamienia, i nigdy też nie miałam plamienia przed okresem albo gdzieś w środki cyklu. Nie mam pojęcia co się ze mną dzieje, jutro idę do lekarza. Czyli nadal jest wrześniowy cykl? To już 27 dzień, cykle mam od wielu miesięcy 23dniowe [emoji15]

Nie rozumiem dlaczego nie chcesz zrobić testu? Będę ogromnie zdziwiona jak nie będziesz w ciąży...
Jeszcze raz napisze, ze plamienie w ciąży może oznaczać niski progesteron, wiec zrobienie testu jest wręcz wskazane przy plamieniach tym bardziej ze wczoraj pisałaś ze Ci się nigdy nie zdarzają.

Nadrobiłam Was w końcu :) Witam wszystkie nowe (nowsze niż ja) dziewczyny :) Ja 2dc i jak nieżywa- wyjątkowo trudny okres. Któraś z Was pytała o testy owu. Chyba Ola87... Domowe laboratorium. Niech Ci nie przychodzi kupować na Allegro (testowałam i jednymi i drugimi naraz). Te taniochy z Allegro niestety nie wychodzą. Ja się już psychicznie nastawiam na dni płodne, stary będzie miał przerąbane

Jutro rano wjeżdżam z testem, o 13:30 lekarz. Niechże coś mi powie, bo oszaleję. Dzisiaj kupiłam test, ale z wieczornego nie chciałam testować. Fakt jednak, że brzuch chwilami daje w kość jak na okres, a przez większość czasu zero bólu o_O
Rano koniecznie zrób test. W razie czego,żeby interweniować progesteronem!

Cześć dziewczyny, w sobotę 05.10 powinnam dostać okres, zrobiłam test w piątek i w sobotę oba były pozytywne z bardzo bladą drugą kreską, dziś po 18 powtórzyłam test i wyszedł negatywny ale okresu nadal nie mam. Spotkałyście się kiedyś żeby drugi test wyszedł negatywny pomimo ciąży? Czy to raczej już ciąża biochemiczna? Wiem mogę zrobić badania z krwi ale już teraz chciałabym wiedzieć co o tym myśleć.

Na tak wczesnym etapie ciąży test wykonany wieczorem może nie wyjść, ponieważ stężenie hormonu w moczu może być niewykrywalne. Powtórz test z pierwszego porannego moczu jutro. Chociaż jeśli masz możliwość proponuje betę.

Wróciłam z pracy i zamiast iść spać bawię mojego łobuza. Od dwóch lat nie śpi w dzień a dzisiaj sobie zasnął i spał prawie trzy godziny. Tak więc nocka zapowiada się super.
U mnie ciągle pobolewa brzuch. Nie tak mocno jak przed @ ale daje znać o sobie. Za kilka dni okaże się czy małpa przyjdzie.

Cześć dziewczyny, w sobotę 05.10 powinnam dostać okres, zrobiłam test w piątek i w sobotę oba były pozytywne z bardzo bladą drugą kreską, dziś po 18 powtórzyłam test i wyszedł negatywny ale okresu nadal nie mam. Spotkałyście się kiedyś żeby drugi test wyszedł negatywny pomimo ciąży? Czy to raczej już ciąża biochemiczna? Wiem mogę zrobić badania z krwi ale już teraz chciałabym wiedzieć co o tym myśleć.
Trzymam kciuki aby pokazały się jednak ponownie dwie kreseczki. Pędź na beta HCG i będziesz miała 100% pewność

A korzystacie z aplikacji wyliczajacych owu? Ja mam na dzien dzisiejszy 3, ale kazda z nich wyznacza owu na inny dzien. Fakt ze do tej pory nigdy nie mierzyłam temp. I wprowadzalam takich danych. Ale na podstawie poprzednich cykli kazda liczy ze kolejny bedzie trwal 28 dni, kazda wyznacza miesiaczke na ten sam dzien, ale owu pokazuja roznie.
Kochana, ja korzystam z Owuview. W moim przypadku bardzo fajna i czytelna aplikacja. Kiedys mialam jeszcze Moj kalendarzyk i roznica byla 1 dnia. Ale to wszystko zalezy od danych jakie wprowadzisz do programu.

Do Zoja moim zdaniem robienie testu po 18 jest ryzykowne. Nie bez powodu na opakowaniu jest info o robieniu testu z porannego moczu.

Do Gabrysi-czekamy czekamy i dobrze zyczymy [emoji4]

A mnie od rana pobolewa brzuch jakby na okres,ktory wstepnie powinien pojawic sie na weekendzie... We will wait...

reklama
Zrobię jak tylko wstanę do roboty :o Co robić, gdyby okazało się że coś wyjdzie? Lekarz mi przepisze progesteron? Czy od razu zjeść pół opakowania duphastonu:o
Spokojnie przepisze progesteron i powinno wszystko grać, szkoda, że nie zrobiłaś wcześniej, bo teraz będziesz się biedna stresować, ale spokojnie, będzie wszystko dobrze.. Trzymam kciuki

Dziewczyny super, że dołączacie do nas, tylko mi przykro, że aż tyle nas ma problemy z zajściem w ciąże, mam nadzieję, że teraz już będą same II kreski..

Do góry