reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Więcie co dziewczyny, dzisiaj jakiś totalny dół u mnie. Ja ogólnie pracuje w przychodni, kiedyś już wspominalam. Była dzisiaj pacjentka do ginekologa radosna jak skowronek że test jej wyszedł pozytywny, okres się spóźnia itd. No i oczywiście jest w ciąży. Jak zbierałam karty pacjentek to zajrzałam do jej karty a tam na USG piękna fasolka... Łzy napłynęły mi jakoś do oczu nawet nie wiem czemu. Ehh... W ogóle jak przychodzą kobietki w ciąży to zawsze tak im zazdroszczę ...
Wiem jak to jest ... ja zmieniłam pracę i obsługuje klientów mailowo i telefonicznie . Wcześniej pracowałam z klientami i miałam to samo . Okropny żal i ból.

reklama
Najbardziej pozytywny test wydaje się ten z 18dc. Czy oprócz testów obserwujesz tez śluz ? Od niego liczysz termin okresu? II dniowe masz cykle?

5 dni przed terminem mógł jeszcze nie pokazać test. A był z porannego pierwszego moczu wykonany test ciążowy ?
cykle mam rowniuteńkie co 28 dni. I test ciążowy w połowie dnia wiec nie poranny. A patrz, mi się wydawało ze ten z 14dc jest pozytywny bo lewa kreska mocniejsza... obstawiałam ku na 15dc...

Witam! Czy mogę się dołączyć? Podczytuję Was od dłuższego czasu,nadrobiłam wieczorami większość stron. Moja historia jest długa, ale najkrócej jak się da-mam za sobą dwie ciąże - pierwsza zakończyła się poronieniem zatrzymanym i farmakologią w 2016r. Półtora roku później zdecydowałam się na testy owu i zaciążyłam w pierwszym cyklu starań. Mamy synka 1 rok i 4 miesiące :) Zdecydowaliśmy się teraz na drugie dziecko. Zaczęłam od testów owu. Ale moja ciekawość i niecierpliwość sprawiły,ze wykonałam po pozytywnym teście jesCze kilka testów i okazuje się maga dziwny ten cykl... w sumie nie wiem kiedy wystąpiła owu. Dziś za namową koleżanki zrobiłam test ciążowy (a miałam wyczekać do okresu) i jest negatyw - superczułe ale 5 dni przed terminem. Sama nie wiem co myśleć oprócz tego,ze jestem mega durna jak myślałam ze w wieku 35 lat zaciąże w 1 cyklu.Pozdrawiam wszystkie staraczki i gratuluję mega II kresek.
Ja obstawiam pierwszy pozytywny test owu w 14 dc u ciebie. A co do tego, że dalej wychodzą ci pozytywne to też tak miałam przez dwa cykle i nie wiem co to znaczy. Pytałam też tu dziewczyny i mówiły, że tak się zdążą.
A co do wieku 35 lat to ja zaszłam za pierwszym razem, no miałam jeszcze wtedy 34 lata i 10mc hihih.
Ale wszystko jest możliwe, więc myśl pozytywnie.

Ja obstawiam pierwszy pozytywny test owu w 14 dc u ciebie. A co do tego, że dalej wychodzą ci pozytywne to też tak miałam przez dwa cykle i nie wiem co to znaczy. Pytałam też tu dziewczyny i mówiły, że tak się zdążą.
A co do wieku 35 lat to ja zaszłam za pierwszym razem, no miałam jeszcze wtedy 34 lata i 10mc hihih.
Ale wszystko jest możliwe, więc myśl pozytywnie.
No właśnie wiem,ze równie bywa...niepotrzebnie tak wczesnie zrobiłam ciążowy, bo teraz się tylko dołuję. Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny.

U mnie już owu była w niedzielę, a do teraz bolą mnie jajniki... dobrze że mam wizyte u ginekologa za tydzień to zobaczy co tam się dzieje. Oby nie żadne zapalenie czy inna infekcja :mad:
U mnie była między czwartkiem a niedzielą a boli mnie wszystko od wtorku :/ Dzisiaj byłam na wizycie i wszystko w porządku :)

No właśnie wiem,ze równie bywa...niepotrzebnie tak wczesnie zrobiłam ciążowy, bo teraz się tylko dołuję. Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny.
W tym cyklu testy owulacyjne mi też powariowały, od 14dc cały czas pozytywne ;) Ginka dzisiaj na wizycie kazała je sobie odpuścić bo sama im nie ufa a kobiety się tylko stresują bez sensu.

W tym cyklu testy owulacyjne mi też powariowały, od 14dc cały czas pozytywne ;) Ginka dzisiaj na wizycie kazała je sobie odpuścić bo sama im nie ufa a kobiety się tylko stresują bez sensu.

Bo z testami jest tak, ze po pozytywnym nie powinno się dalej robić. Po pozytywnym pierwszym teście owulacja teoretycznie powinna wystąpić w ciągu 36h. Ale to teoretycznie. Najlepiej dodatkowo obserwować śluz.

reklama
Witam nowe dziewczyny i trzymam mocne kciukasy za nas wszystkie [emoji3531]
Ja już po wizycie i mam się znowu pokazać w piątek [emoji21] aż normalnie mi się płakać zachciało

Do góry