reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Dziewczyny z II - znalazluscie jakąś grupę wrześniowa już? Jeśli dobrze pójdzie to termin wypadnie mi z miesiączki na 6 września, ale, że mam długie cykle (ovu byla chyba 18dc) to wiek gestalny będzie ok tydzień krótszy, więc jestem jakby na przełomie sierpnia/września. Gdzie jesteście?

reklama
Dziewczyny z II - znalazluscie jakąś grupę wrześniowa już? Jeśli dobrze pójdzie to termin wypadnie mi z miesiączki na 6 września, ale, że mam długie cykle (ovu byla chyba 18dc) to wiek gestalny będzie ok tydzień krótszy, więc jestem jakby na przełomie sierpnia/września. Gdzie jesteście?
Jest grupa wrześniowa:) może poczekaj z zapisaniem na usg 😀

No coś Ty, a skąd jesteś?
To idź do wrześniowych, świeży wątek. Sierpniowe już mają pierdylion stron zapisane i jakiś kwas tam się zrobił, dziewczyny wyśmiewały jedną z forumowiczek 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Mieszkam w Norwegii, tu przed 12 tyg nie ma po co isc do lekarza bo odsylaja. Oczywiście prywatnie to jak kto chce, ale tez wizyta nie jest z dnia na dzień. Może wyrobię się do lekarza jak będę teraz w Pl, ale co mi da usg teraz w 6 tyg, podobno to za wcześnie na usłyszenia serca, nawet nie wiem czy pęcherzyk wypatrzy... Zrobię bete w piątek to zobaczę co tam się dzieje.

Mieszkam w Norwegii, tu przed 12 tyg nie ma po co isc do lekarza bo odsylaja. Oczywiście prywatnie to jak kto chce, ale tez wizyta nie jest z dnia na dzień. Może wyrobię się do lekarza jak będę teraz w Pl, ale co mi da usg teraz w 6 tyg, podobno to za wcześnie na usłyszenia serca, nawet nie wiem czy pęcherzyk wypatrzy... Zrobię bete w piątek to zobaczę co tam się dzieje.
Vilde, ja też mieszkam w No. Prywatnie dostaniesz wizyte na USG nawet na następny dzień:) fakt, że słono to kosztuje. W większych miastach ok. 1500 NOK, ale dla świętego spokoju myślę, że warto 😊

Jesteśmy tu Link do: Wrześniowe mamy 2020 :) Miałam właśnie pytać, dlaczego nie dołączysz bo kojarzyłam, że mamy termin blisko siebie :)

Po 2 a mnie zgaga obudziła! No bez jaj..

Najlepiej podejrzeć w 8tc, w 6tc można się tylko zestresować bo nie wszystko widać.

Przerobiłam wielu ginekologów i ten to taki lekarz z powolania. Do tego świetny specjalista i super człowiek. Po każdej wizycie wychodziłam mega spokojna. Mogę do niego zadzwonić nawet o 24 jak coś się dzieje. Nawet w niedziele o 8 rano do mnie oddzwonił z instrukcja co robić jak wysłałam mu SMS,ze mam jakieś plamienie.

Mam nadzieje, ze leki pomagają i będzie wszystko ok. A lekarz mowil jakie leki w ciąży będziesz brała? Metformina czy jakiś inny?

Fajnie, że na takiego trafiłaś :) Naprawdę w dzisiejszych czasach ze świeczką takiego szukać.

A co do mojej endo-diabetolog to w sumie powiedziała tylko w ogólnym zarysie, więc tak naprawdę będę wiedzieć coś więcej jak się do niej wybiorę. Co swoją drogą będzie trudne, gdyż z braku wolnych terminów tutaj we Wrocławiu, jechałam do niej aż do Łodzi 🙈 No i teraz jak będę chciała umówić się na wizytę, to znowu wolne w pracy będę musiała wziąć, ale cóż poradzić...

reklama
Jeżeli przysłownie "jaki Nowy Rok taki cały rok" to chyba w ciąże nie zajde bo akurat 01.01. dostałam @ :D:D:D ps. zostajecie tutaj na forum czy przechodzicie na 1 połowe 2020?

Do góry