Owulacja przy pcos jest późno zazwyczaj. Ja nie mam stwierdzonego pcos a owulację mam zazwyczaj około 20 dnia cyklu. Polecam też dziewczyny z akademii płodności, które pomagają dzięki diecie kobieta z pcos i nie tylko przy ostatnim monitoringu w 9 dniu nie było u mnie nic a w 19dc 4 pęcherzyki i w 21dc okazało się że dwa pękły.Hej, jestem tu nowa, od lipca biorę clostilbegyt, w pierwszym cyklu zapowiadało się dobrze bo w 6 dc miałam 12 mm pęcherzyk ale niestety miesiączka przyszła i to dopiero po 45 dniach (pcos) co oznacza że owulacji raczej nie było, teraz w tym cyklu byłam w 9 dniu na monitoringu i okazało się że mam pęcherzyk 8 mm... Lekarz powiedział że to raczej za mało żeby coś z tego było, jutro idę na kolejny monitoring w 13 dc i zobaczymy czy w ogóle jest na coś szansa
reklama
kasieczna
Fanka BB :)
no to u mnie się one sprawdziły i ładnie owulację pokazały.Jest taka szansa ze mogłam nie mieć ...test owulacyjny domowe laboratorium? Coś takiego
Dziękuję rady [emoji846] i trzymam kciuki za testowanie
Moje dwie przyjaciółki również starają się o dziecko. Jedna z nich już od ponad roku, teraz była na badaniach i stwierdzili u niej hiperprolaktynemie. Podobno lekami da się wyregulować. Druga tak jak ja zaczęła się starać dopiero pierwszy cykl i nie wyszło. Kolejne dwie przyjaciółki są w ciąży. Wszystko się kręci wokol dzieci [emoji6] i jak tu nie zwariować ,[emoji1787]
Podobno spokój i cierpliwość jest najważniejsze, ale ja się tak szybko nakręcam że nie potrafię o niczym innym myśleć. Już się nie mogę doczekac aż się okres skończy żeby móc znowu coś dzialac. Strasznie się zaczęły wlec te dni [emoji6]
Moje dwie przyjaciółki również starają się o dziecko. Jedna z nich już od ponad roku, teraz była na badaniach i stwierdzili u niej hiperprolaktynemie. Podobno lekami da się wyregulować. Druga tak jak ja zaczęła się starać dopiero pierwszy cykl i nie wyszło. Kolejne dwie przyjaciółki są w ciąży. Wszystko się kręci wokol dzieci [emoji6] i jak tu nie zwariować ,[emoji1787]
Podobno spokój i cierpliwość jest najważniejsze, ale ja się tak szybko nakręcam że nie potrafię o niczym innym myśleć. Już się nie mogę doczekac aż się okres skończy żeby móc znowu coś dzialac. Strasznie się zaczęły wlec te dni [emoji6]
Witaj ja w pierwszą ciążę też zaszłam bardzo szybko (za drugim cyklem). Teraz 4 cykl starań i czekam żeby testować. Jeśli chodzi o rady to przy tym że jesteś kp i cykle są nieregularne jak najbardziej polecam testy owulacyjne. Ja spróbowałam w tym cyklu pierwszy raz bo moje cykle są z reguły krótkie (ale wahają się między 24-29 dni) i nie wiedziałam tak na prawdę kiedy mam owualcje a pokazały ja inaczej niż kalendarzyk (korzystam z flo). I lepiej kupuj stacjonarnie niż na allegro. Ja polecam te z domowego laboratorium.
kasieczna
Ja niestety też jestem z tych co się nakręcają. Taka już moja natura. Chciałabym tu od razu i już w tej chwili. Weekendy mi się strasznie dłuża, w ciągu tygodnia jakoś czas szybciej leci, praca, dom, dziecko ale tak na prawdę to ciągle mi w głowie siedzi temat drugiej ciąży i nie potrafię się skupic na czymś innym na dłużej.Podobno spokój i cierpliwość jest najważniejsze, ale ja się tak szybko nakręcam że nie potrafię o niczym innym myśleć. Już się nie mogę doczekac aż się okres skończy żeby móc znowu coś dzialac. Strasznie się zaczęły wlec te dni [emoji6]
cafe1997
Jakbym o sobie czytała, teraz i już chce wiedzieć teraz i już ma być [emoji23]Ja niestety też jestem z tych co się nakręcają. Taka już moja natura. Chciałabym tu od razu i już w tej chwili. Weekendy mi się strasznie dłuża, w ciągu tygodnia jakoś czas szybciej leci, praca, dom, dziecko ale tak na prawdę to ciągle mi w głowie siedzi temat drugiej ciąży i nie potrafię się skupic na czymś innym na dłużej.
AnnaŻet
Niestety dzisiaj w 13 dniu już nie było w ogóle pęcherzyka lekarz postanowił zwiększyć dawkę na kolejny cykl do 2 tabletek cloOwulacja przy pcos jest późno zazwyczaj. Ja nie mam stwierdzonego pcos a owulację mam zazwyczaj około 20 dnia cyklu. Polecam też dziewczyny z akademii płodności, które pomagają dzięki diecie kobieta z pcos i nie tylko przy ostatnim monitoringu w 9 dniu nie było u mnie nic a w 19dc 4 pęcherzyki i w 21dc okazało się że dwa pękły.
patrycja995
Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny, jak samopoczucie dzisiaj? ja dzisiaj od wczesnego ranka na nogach, pojechałam do laboratorium zrobić badanie progesteronu i betę. Dzisiaj 25dc, więc jak ma coś być to będzie. Przestanę się męczyć psychicznie wyniki odbieram o 15:00. Nie mogę sobie miejsca w domu znaleźć
Patryśka00
Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny, jak samopoczucie dzisiaj? ja dzisiaj od wczesnego ranka na nogach, pojechałam do laboratorium zrobić badanie progesteronu i betę. Dzisiaj 25dc, więc jak ma coś być to będzie. Przestanę się męczyć psychicznie wyniki odbieram o 15:00. Nie mogę sobie miejsca w domu znaleźć
Trzymam kciuki [emoji4]
Ja staram się o tym nie myśleć i liczę na pozytywny test w poniedziałek[emoji4] ale mam dziwne kłucie od wczoraj. Szczególnie jak leżę lub stoję. Liczę na to ze to jakiś symptom. Tez tak miałyście?
Martyna84
I super, że poszłaś, będziesz szybciej wiedzieć... Trzymam kciukiHej dziewczyny, jak samopoczucie dzisiaj? ja dzisiaj od wczesnego ranka na nogach, pojechałam do laboratorium zrobić badanie progesteronu i betę. Dzisiaj 25dc, więc jak ma coś być to będzie. Przestanę się męczyć psychicznie wyniki odbieram o 15:00. Nie mogę sobie miejsca w domu znaleźć
reklama
patrycja995
Zaciekawiona BB
Mnie to kłuje lewy jajnik, ale tylko momentami. Ale jak już zakłuje to konkretnie hehe. Wcześniej przy każdym cyklu miałam okropne bóle jajników i piersi po prostu mało mi nie eksplodowaly z bólu. A teraz nic, więc się nakręciłam, że coś jest inaczej to może w końcu sie udałoTrzymam kciuki [emoji4]
Ja staram się o tym nie myśleć i liczę na pozytywny test w poniedziałek[emoji4] ale mam dziwne kłucie od wczoraj. Szczególnie jak leżę lub stoję. Liczę na to ze to jakiś symptom. Tez tak miałyście?