reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Hej, jestem tu nowa, od lipca biorę clostilbegyt, w pierwszym cyklu zapowiadało się dobrze bo w 6 dc miałam 12 mm pęcherzyk ale niestety miesiączka przyszła i to dopiero po 45 dniach (pcos) co oznacza że owulacji raczej nie było, teraz w tym cyklu byłam w 9 dniu na monitoringu i okazało się że mam pęcherzyk 8 mm... Lekarz powiedział że to raczej za mało żeby coś z tego było, jutro idę na kolejny monitoring w 13 dc i zobaczymy czy w ogóle jest na coś szansa
Owulacja przy pcos jest późno zazwyczaj. Ja nie mam stwierdzonego pcos a owulację mam zazwyczaj około 20 dnia cyklu. Polecam też dziewczyny z akademii płodności, które pomagają dzięki diecie kobieta z pcos i nie tylko :) przy ostatnim monitoringu w 9 dniu nie było u mnie nic a w 19dc 4 pęcherzyki i w 21dc okazało się że dwa pękły.

reklama
Dziękuję rady [emoji846] i trzymam kciuki za testowanie

Moje dwie przyjaciółki również starają się o dziecko. Jedna z nich już od ponad roku, teraz była na badaniach i stwierdzili u niej hiperprolaktynemie. Podobno lekami da się wyregulować. Druga tak jak ja zaczęła się starać dopiero pierwszy cykl i nie wyszło. Kolejne dwie przyjaciółki są w ciąży. Wszystko się kręci wokol dzieci [emoji6] i jak tu nie zwariować ,[emoji1787]
Podobno spokój i cierpliwość jest najważniejsze, ale ja się tak szybko nakręcam że nie potrafię o niczym innym myśleć. Już się nie mogę doczekac aż się okres skończy żeby móc znowu coś dzialac. Strasznie się zaczęły wlec te dni [emoji6]
Witaj :) ja w pierwszą ciążę też zaszłam bardzo szybko (za drugim cyklem). Teraz 4 cykl starań i czekam żeby testować. Jeśli chodzi o rady to przy tym że jesteś kp i cykle są nieregularne jak najbardziej polecam testy owulacyjne. Ja spróbowałam w tym cyklu pierwszy raz bo moje cykle są z reguły krótkie (ale wahają się między 24-29 dni) i nie wiedziałam tak na prawdę kiedy mam owualcje a pokazały ja inaczej niż kalendarzyk (korzystam z flo). I lepiej kupuj stacjonarnie niż na allegro. Ja polecam te z domowego laboratorium.

Podobno spokój i cierpliwość jest najważniejsze, ale ja się tak szybko nakręcam że nie potrafię o niczym innym myśleć. Już się nie mogę doczekac aż się okres skończy żeby móc znowu coś dzialac. Strasznie się zaczęły wlec te dni [emoji6]
Ja niestety też jestem z tych co się nakręcają. Taka już moja natura. Chciałabym tu od razu i już w tej chwili. Weekendy mi się strasznie dłuża, w ciągu tygodnia jakoś czas szybciej leci, praca, dom, dziecko ale tak na prawdę to ciągle mi w głowie siedzi temat drugiej ciąży i nie potrafię się skupic na czymś innym na dłużej.

Ja niestety też jestem z tych co się nakręcają. Taka już moja natura. Chciałabym tu od razu i już w tej chwili. Weekendy mi się strasznie dłuża, w ciągu tygodnia jakoś czas szybciej leci, praca, dom, dziecko ale tak na prawdę to ciągle mi w głowie siedzi temat drugiej ciąży i nie potrafię się skupic na czymś innym na dłużej.
Jakbym o sobie czytała, teraz i już chce wiedzieć teraz i już ma być [emoji23]

Owulacja przy pcos jest późno zazwyczaj. Ja nie mam stwierdzonego pcos a owulację mam zazwyczaj około 20 dnia cyklu. Polecam też dziewczyny z akademii płodności, które pomagają dzięki diecie kobieta z pcos i nie tylko :) przy ostatnim monitoringu w 9 dniu nie było u mnie nic a w 19dc 4 pęcherzyki i w 21dc okazało się że dwa pękły.
Niestety dzisiaj w 13 dniu już nie było w ogóle pęcherzyka lekarz postanowił zwiększyć dawkę na kolejny cykl do 2 tabletek clo

Hej dziewczyny, jak samopoczucie dzisiaj? :) ja dzisiaj od wczesnego ranka na nogach, pojechałam do laboratorium zrobić badanie progesteronu i betę. Dzisiaj 25dc, więc jak ma coś być to będzie. Przestanę się męczyć psychicznie :( wyniki odbieram o 15:00. Nie mogę sobie miejsca w domu znaleźć

Hej dziewczyny, jak samopoczucie dzisiaj? :) ja dzisiaj od wczesnego ranka na nogach, pojechałam do laboratorium zrobić badanie progesteronu i betę. Dzisiaj 25dc, więc jak ma coś być to będzie. Przestanę się męczyć psychicznie :( wyniki odbieram o 15:00. Nie mogę sobie miejsca w domu znaleźć

Trzymam kciuki [emoji4]
Ja staram się o tym nie myśleć i liczę na pozytywny test w poniedziałek[emoji4] ale mam dziwne kłucie od wczoraj. Szczególnie jak leżę lub stoję. Liczę na to ze to jakiś symptom. Tez tak miałyście?

I super, że poszłaś, będziesz szybciej wiedzieć... Trzymam kciuki

reklama
Trzymam kciuki [emoji4]
Ja staram się o tym nie myśleć i liczę na pozytywny test w poniedziałek[emoji4] ale mam dziwne kłucie od wczoraj. Szczególnie jak leżę lub stoję. Liczę na to ze to jakiś symptom. Tez tak miałyście?
Mnie to kłuje lewy jajnik, ale tylko momentami. Ale jak już zakłuje to konkretnie hehe. Wcześniej przy każdym cyklu miałam okropne bóle jajników i piersi po prostu mało mi nie eksplodowaly z bólu. A teraz nic, więc się nakręciłam, że coś jest inaczej to może w końcu sie udało :)

Do góry