reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Ja dopiero 2 cykl, pierwszy podobno bez owulacji :)
Mam pytanie z innej beczki. Z jaką wagą startujecie do ciąży? Za dużą czy w sam raz waszym zdaniem?
Ja chciałam schudnąć przed ciążą i nagle mój mąż mówi że staramy się teraz i boję się że jak utyje w ciąży to już nigdy nie wrócę do wagi przed :( a z drugiej strony po co się odchudzać przed ciążą skoro po niej będę musiała znowu to robić 🤦‍♀️🙈😅

reklama
Mam pytanie z innej beczki. Z jaką wagą startujecie do ciąży? Za dużą czy w sam raz waszym zdaniem?
Ja chciałam schudnąć przed ciążą i nagle mój mąż mówi że staramy się teraz i boję się że jak utyje w ciąży to już nigdy nie wrócę do wagi przed :( a z drugiej strony po co się odchudzać przed ciążą skoro po niej będę musiała znowu to robić 🤦‍♀️🙈😅
Powiem szczerze, że ja przytyłam 15 kg w ciąży, a w ciągu miesiąca ważyłam już mniej niż w ciąży. Nic nie robiłam poza kamieniem piersią, a jadłam baaardzo duzo więc nie wiem czy jest sens specjalnie przed ciążą chudnąć, chyba że ma się duuuzy nadmiar, to nawet dla zdrowia ;) Teraz mogłabym ważyć z dwa-trzy kilogramy mniej, ale nie ma tragedii, BMI ok.21, więc całkiem w porządku.. Chociaż może do stycznia, lutego uda mi się ten nadmiar zrzucić..

Powiem szczerze, że ja przytyłam 15 kg w ciąży, a w ciągu miesiąca ważyłam już mniej niż w ciąży. Nic nie robiłam poza kamieniem piersią, a jadłam baaardzo duzo więc nie wiem czy jest sens specjalnie przed ciążą chudnąć, chyba że ma się duuuzy nadmiar, to nawet dla zdrowia ;) Teraz mogłabym ważyć z dwa-trzy kilogramy mniej, ale nie ma tragedii, BMI ok.21, więc całkiem w porządku.. Chociaż może do stycznia, lutego uda mi się ten nadmiar zrzucić..
Nie mam nadwagi, bmi w normie ale mogłabym mieć ze 3-5 kg mniej dla komfortu duszy i lepszego własnego samopoczucia :) nie mam też problemów ze zdrowiem.
Pod koniec grudnia mam mieć okres albo ciąże 🙈😀😉
Jeśli okres to wezmę się troszkę za siebie ale nie restrykcyjnie żeby sobie nie zaszkodzić i nie utrudnić zajścia w ciążę 😀

u mnie nadal brak okresu po braniu cyclonamine i orgamentil...jak jutro nie przyjdzie do rana,to chyba zrobie test,przegladałam różne fora i okres pojawial sie po 3,5,7 góra 10 dniach,a u mnie 18 dni i cisza

Ja chciałam schudnąć przed ciążą i nagle mój mąż mówi że staramy się teraz i boję się że jak utyje w ciąży to już nigdy nie wrócę do wagi przed :( a z drugiej strony po co się odchudzać przed ciążą skoro po niej będę musiała znowu to robić [emoji2356][emoji85][emoji28]
Ja 58kg przy 183 cm :) bywało mniej ale teraz to chyba nie ma znaczenia...
Tez sobie wkrecam, że po ciazy (której nie ma) schudne

Witam się z wami w 26 dc sikańcem porannym :)

Załączniki

• BED2AEC4-46F2-4D31-B92E-1419A384DC85.jpeg
    BED2AEC4-46F2-4D31-B92E-1419A384DC85.jpeg
    771,8 KB · Wyświetleń: 132
reklama
Do góry