reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

A mi się udało upolować na allegro mój wózio w idealnym stanie - używany- i zaoszczędzić tysiaka. Wózek wygląda jak nówka - raczej nie był używany zbyt długo. Aż dzwoniłam do sprzedawcy z prośbą o aktualne zdjęcie bo ten wygląda zupełnie jak nówka w sklepie, ale dowiedziałam się że to jest aktualna fotka - tylko wózio ma umyte koła i cały jest odświeżony - to komis - pewnie karcherem czyszczą tapicerki, a środek i tak wypiorę sobie sama - w nowym wózku też bym prała wyściółkę przed włożeniem malucha. Jedyny mankament to to że nie czerwony:-( No ale wybór koloru o wartości 1000zł jakoś do mnie nie przemawia. Spacerówkę kupię za to jakąś wypasioną nową i lekką - może nawet dwie żeby były zamiennie a gondoli pozbędę się w odpowiednim czasie bez sentymentów - bo majątku nie straciłam. Gorzej jakbym zdążyła kupić ją w sklepie za te 1750zł.:tak:. Wklejam link do mojej aukcji:

PEG PEREGO CULLA STELAŻ CLASSE 4 (907574887) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
U nas przeważyła kwestia ceny i fakt że w xlanderze nie można spacerówki prowadzic przodem do dziecka. Na początku myślałam że to żaden problem ale jak w sklepie pan postawił budkę założył śpiworek to stwierdziłam że jednak wolałabym mieć dziecko przed sobą i widzieć co robi...tym bardziej że nam wypadnie w zimę jeżdzić spacerówką gdzie często wieje i jest zimno i ta budka zazwyczaj będzie naciągnieta niż złożona.
A tak poza tym to chyba są takie same...w dodatku w zestawie Tako mieliśmy juz fotelik więc jeden wydatek mniej.

Mi też brakuje w x-landerze przekładanej spacerówki, w Jedo jest i mnie to cieszy :)

Ale mam farta udało mi sie kupić uzywaną gondolkę z serii z 2007 roku - za 250 zł

To jeszcze szukam fotelika i nie bede zmieniac wozka - szczegolnie ze Casualplay s4 bardzo mi odpowiada...

Dzięki za gratulacje - cieszę się jak dziecko że zaoszczędziłam tyle kasy. Powiem wam że ostatnio po remoncie kuchni zweryfikowałam poglądy na zakupy dzieciowe i jak sobie pomyślałam że kupiłam np. zmywarę za 2000zł która mi posłuży kilkanaście lat i mam za zbliżoną cenę kupić wózek na kilka miesięcy to mnie otrzeźwiło i zaczęłam szukać tańszej opcji. Szkda że nie miałam czasu wejść na forum wcześniej bo ta babka miała extra zestaw x-landera czerwonego ze wszystkim za 1200zł - normalnie wyglądał jak nówka - chyba z 2009r i już poszedł- myślę że któraś z x-landerówek by się skusiła. Ale śledźcie tego sprzedawcę bo ma dobre opinie i fajne wózeczki w dobrym stanie.

Lenkaa, a czemu wolalas kolor czerwony? Ciemne kolory jak ten twoj granat sa praktyczniejsze, nie brudza sie tak szybko. Ten wozek, ktory ja kupilam byl tez w kolorze czerwonym. Ja jednak zdecydowalam sie na braz z dodatkiem niebieskiego. Mysle, ze dla chlopaka jest to fajniejszy kolor, no i mniej brudzacy.

reklama
Agate bo baardzo podobają mi się czerwone wózki - ja od początku chciałam czerwony wózek - jeszcze nie miałam pojęcia jaki ale czerwony :-D. No a co do praktyczności to jak zauważyłaś to jest sama gondolka - więc na kilka miesięcy aż tak by się chyba nie ubrudził - zawsze z resztą można wyczyścić tapicerkę czyścikiem parowym. Z resztą moim zdaniem ogólnie gondolki mało się brudzą - bo i od czego? Gorzej ze spacerówkami w których dziecko już siada z brudnymi bucikami i trzyma w łapce jakieś jedzenie. No i jakoś na lato pasuje mi bardziej jaśniejszy wózek - wydaje mi się że mniej będzie przyciągał promienie słoneczne. Ale wadą czerwonej wersji mojego wózka była biała budka - tzn biała była wersja letnia, a zimowa już czerwona, ale i tak miałam obawy że będzie na białej budce widać zawsze kurz - więc ta w kratkę niebieską, którą kupiłam, na pewno będzie praktyczniejsza.

Do góry