reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Środki lokomocji maluchów

A mi się udało upolować na allegro mój wózio w idealnym stanie - używany- i zaoszczędzić tysiaka. Wózek wygląda jak nówka - raczej nie był używany zbyt długo. Aż dzwoniłam do sprzedawcy z prośbą o aktualne zdjęcie bo ten wygląda zupełnie jak nówka w sklepie, ale dowiedziałam się że to jest aktualna fotka - tylko wózio ma umyte koła i cały jest odświeżony - to komis - pewnie karcherem czyszczą tapicerki, a środek i tak wypiorę sobie sama - w nowym wózku też bym prała wyściółkę przed włożeniem malucha. Jedyny mankament to to że nie czerwony:-( No ale wybór koloru o wartości 1000zł jakoś do mnie nie przemawia. Spacerówkę kupię za to jakąś wypasioną nową i lekką - może nawet dwie żeby były zamiennie a gondoli pozbędę się w odpowiednim czasie bez sentymentów - bo majątku nie straciłam. Gorzej jakbym zdążyła kupić ją w sklepie za te 1750zł.:tak:. Wklejam link do mojej aukcji:

PEG PEREGO CULLA STELAŻ CLASSE 4 (907574887) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
U nas przeważyła kwestia ceny i fakt że w xlanderze nie można spacerówki prowadzic przodem do dziecka. Na początku myślałam że to żaden problem ale jak w sklepie pan postawił budkę założył śpiworek to stwierdziłam że jednak wolałabym mieć dziecko przed sobą i widzieć co robi...tym bardziej że nam wypadnie w zimę jeżdzić spacerówką gdzie często wieje i jest zimno i ta budka zazwyczaj będzie naciągnieta niż złożona.
A tak poza tym to chyba są takie same...w dodatku w zestawie Tako mieliśmy juz fotelik więc jeden wydatek mniej.

Mi też brakuje w x-landerze przekładanej spacerówki, w Jedo jest i mnie to cieszy :)

Ale mam farta udało mi sie kupić uzywaną gondolkę z serii z 2007 roku - za 250 zł

To jeszcze szukam fotelika i nie bede zmieniac wozka - szczegolnie ze Casualplay s4 bardzo mi odpowiada...

Dzięki za gratulacje - cieszę się jak dziecko że zaoszczędziłam tyle kasy. Powiem wam że ostatnio po remoncie kuchni zweryfikowałam poglądy na zakupy dzieciowe i jak sobie pomyślałam że kupiłam np. zmywarę za 2000zł która mi posłuży kilkanaście lat i mam za zbliżoną cenę kupić wózek na kilka miesięcy to mnie otrzeźwiło i zaczęłam szukać tańszej opcji. Szkda że nie miałam czasu wejść na forum wcześniej bo ta babka miała extra zestaw x-landera czerwonego ze wszystkim za 1200zł - normalnie wyglądał jak nówka - chyba z 2009r i już poszedł- myślę że któraś z x-landerówek by się skusiła. Ale śledźcie tego sprzedawcę bo ma dobre opinie i fajne wózeczki w dobrym stanie.

Lenkaa, a czemu wolalas kolor czerwony? Ciemne kolory jak ten twoj granat sa praktyczniejsze, nie brudza sie tak szybko. Ten wozek, ktory ja kupilam byl tez w kolorze czerwonym. Ja jednak zdecydowalam sie na braz z dodatkiem niebieskiego. Mysle, ze dla chlopaka jest to fajniejszy kolor, no i mniej brudzacy.

reklama
Agate bo baardzo podobają mi się czerwone wózki - ja od początku chciałam czerwony wózek - jeszcze nie miałam pojęcia jaki ale czerwony :-D. No a co do praktyczności to jak zauważyłaś to jest sama gondolka - więc na kilka miesięcy aż tak by się chyba nie ubrudził - zawsze z resztą można wyczyścić tapicerkę czyścikiem parowym. Z resztą moim zdaniem ogólnie gondolki mało się brudzą - bo i od czego? Gorzej ze spacerówkami w których dziecko już siada z brudnymi bucikami i trzyma w łapce jakieś jedzenie. No i jakoś na lato pasuje mi bardziej jaśniejszy wózek - wydaje mi się że mniej będzie przyciągał promienie słoneczne. Ale wadą czerwonej wersji mojego wózka była biała budka - tzn biała była wersja letnia, a zimowa już czerwona, ale i tak miałam obawy że będzie na białej budce widać zawsze kurz - więc ta w kratkę niebieską, którą kupiłam, na pewno będzie praktyczniejsza.

Do góry