reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

moskitiere i folie na gondole zawsze masz w zestawie, podobnie jak pompke. natomiast folia na spacerowke, torba, parasolka i adaptery do fotelika to juz sa dodatkowe akcesoria ktore mozna trafic w zestawie albo dokupic pozniej. ale z tego co mi znajoma mowila to folie na spacerowke i parasolke lepiej kupic uniwersalne bo wychodzi duzo taniej i pasuja.
torbe w sumie tez mozna kupic jakas inna duzo taniej tylko kolorystycznie dopasowac. ja chyba bede szukac takiej ktora po rozlozeniu jest przenosnym przewijakiem.

reklama
moskitiere i folie na gondole zawsze masz w zestawie, podobnie jak pompke. natomiast folia na spacerowke, torba, parasolka i adaptery do fotelika to juz sa dodatkowe akcesoria ktore mozna trafic w zestawie albo dokupic pozniej. ale z tego co mi znajoma mowila to folie na spacerowke i parasolke lepiej kupic uniwersalne bo wychodzi duzo taniej i pasuja.
aaaa to wszystko jasne.. no wąłsnie z tą folią na spacerówkę się zastanawiałam nad zwykłą- uniwersalną, bo moja kumpela kupiła ta x-landerowską to narzeka, że twarda cholera jest:baffled:
czyli torba około 100 zł
adaptery sobie daruję, bo nie będę woziła w foteliku
parasolkę chyba też sobie daruję
no i folia na spacerówkę jeśli uniwersalan, to myślę, ze w 30 zł się zmieszczę, to nie tak źle :-)

na myslenie o folii na spacerowke bedziesz miala jeszcze pare miesiecy :p a parasolka sie czasem przydaje. nowe x-landery maja siateczke w budce gondoli wiec przewiew jest jak sie odepnie material. ale jak sie chce wiekszy dostep powietrza to mozna zlozyc budke a przed sloncem ochronic wtedy wlasnie parasolka. jak bedziesz szukala jakiejs torby na allegro i znajdziesz cos fajnego to dawaj linki :)

najpierw musze kupić wózek, dopiero potem torbę he he.
ale jak coś znajdę, napewno dam link:tak:

na myslenie o folii na spacerowke bedziesz miala jeszcze pare miesiecy :p a parasolka sie czasem przydaje. nowe x-landery maja siateczke w budce gondoli wiec przewiew jest jak sie odepnie material. ale jak sie chce wiekszy dostep powietrza to mozna zlozyc budke a przed sloncem ochronic wtedy wlasnie parasolka. jak bedziesz szukala jakiejs torby na allegro i znajdziesz cos fajnego to dawaj linki :)

w nowej kolekci dodawany jest jeszcze spiworek ocieplany do spacerówki !!! w cenie 1659 na tosia.pl

torby z nowej kolekcji maja po 149 zł

do ilu miesięcy dziecko jeździ w najmniejszym foteliku?

Ja słyszałam, że zależy od fotelika, bo waga swoją drogą (ponoć roczny dzieciaczek waży ok. 12-14 kg) , ale dzieci też dość szybko rosną na długość (niektóre tez mogą być bardziej pulchne). W sklepie dowiedziałąm się, że z np. z fotelika X-Car (od X-Landera) dzieci wyrastają już w 9 miesiącu, bo on jest po prostu mały. Ponoć Maxi Cosi są trochę większe i może pojeździ tak do ok. 10, czy 11 miesiąca. Zatem myślę, że to zależy od fotelika i tego jak szybko rośnie dziecko :-)

torbe w sumie tez mozna kupic jakas inna duzo taniej tylko kolorystycznie dopasowac. ja chyba bede szukac takiej ktora po rozlozeniu jest przenosnym przewijakiem.

Ta firmowa X-Bag III do X-Landera ma dołączoną rozkładana podkładkę do przewijania, która jest w torbie :-) A na Allego w kolorystyce z 2009 roku można już za ok. 70 zł wyhaczyć :tak: Chyba że chcecie kupować model 2010, to już nieststy droższe są...

reklama
Do góry