reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Środki lokomocji maluchów

moskitiere i folie na gondole zawsze masz w zestawie, podobnie jak pompke. natomiast folia na spacerowke, torba, parasolka i adaptery do fotelika to juz sa dodatkowe akcesoria ktore mozna trafic w zestawie albo dokupic pozniej. ale z tego co mi znajoma mowila to folie na spacerowke i parasolke lepiej kupic uniwersalne bo wychodzi duzo taniej i pasuja.
torbe w sumie tez mozna kupic jakas inna duzo taniej tylko kolorystycznie dopasowac. ja chyba bede szukac takiej ktora po rozlozeniu jest przenosnym przewijakiem.

reklama
moskitiere i folie na gondole zawsze masz w zestawie, podobnie jak pompke. natomiast folia na spacerowke, torba, parasolka i adaptery do fotelika to juz sa dodatkowe akcesoria ktore mozna trafic w zestawie albo dokupic pozniej. ale z tego co mi znajoma mowila to folie na spacerowke i parasolke lepiej kupic uniwersalne bo wychodzi duzo taniej i pasuja.
aaaa to wszystko jasne.. no wąłsnie z tą folią na spacerówkę się zastanawiałam nad zwykłą- uniwersalną, bo moja kumpela kupiła ta x-landerowską to narzeka, że twarda cholera jest:baffled:
czyli torba około 100 zł
adaptery sobie daruję, bo nie będę woziła w foteliku
parasolkę chyba też sobie daruję
no i folia na spacerówkę jeśli uniwersalan, to myślę, ze w 30 zł się zmieszczę, to nie tak źle :-)

na myslenie o folii na spacerowke bedziesz miala jeszcze pare miesiecy :p a parasolka sie czasem przydaje. nowe x-landery maja siateczke w budce gondoli wiec przewiew jest jak sie odepnie material. ale jak sie chce wiekszy dostep powietrza to mozna zlozyc budke a przed sloncem ochronic wtedy wlasnie parasolka. jak bedziesz szukala jakiejs torby na allegro i znajdziesz cos fajnego to dawaj linki :)

najpierw musze kupić wózek, dopiero potem torbę he he.
ale jak coś znajdę, napewno dam link:tak:

na myslenie o folii na spacerowke bedziesz miala jeszcze pare miesiecy :p a parasolka sie czasem przydaje. nowe x-landery maja siateczke w budce gondoli wiec przewiew jest jak sie odepnie material. ale jak sie chce wiekszy dostep powietrza to mozna zlozyc budke a przed sloncem ochronic wtedy wlasnie parasolka. jak bedziesz szukala jakiejs torby na allegro i znajdziesz cos fajnego to dawaj linki :)

w nowej kolekci dodawany jest jeszcze spiworek ocieplany do spacerówki !!! w cenie 1659 na tosia.pl

torby z nowej kolekcji maja po 149 zł

do ilu miesięcy dziecko jeździ w najmniejszym foteliku?

Ja słyszałam, że zależy od fotelika, bo waga swoją drogą (ponoć roczny dzieciaczek waży ok. 12-14 kg) , ale dzieci też dość szybko rosną na długość (niektóre tez mogą być bardziej pulchne). W sklepie dowiedziałąm się, że z np. z fotelika X-Car (od X-Landera) dzieci wyrastają już w 9 miesiącu, bo on jest po prostu mały. Ponoć Maxi Cosi są trochę większe i może pojeździ tak do ok. 10, czy 11 miesiąca. Zatem myślę, że to zależy od fotelika i tego jak szybko rośnie dziecko :-)

torbe w sumie tez mozna kupic jakas inna duzo taniej tylko kolorystycznie dopasowac. ja chyba bede szukac takiej ktora po rozlozeniu jest przenosnym przewijakiem.

Ta firmowa X-Bag III do X-Landera ma dołączoną rozkładana podkładkę do przewijania, która jest w torbie :-) A na Allego w kolorystyce z 2009 roku można już za ok. 70 zł wyhaczyć :tak: Chyba że chcecie kupować model 2010, to już nieststy droższe są...

reklama
Do góry