reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Środki lokomocji maluchów

Cześć dziewczyny - ja co prawda mam już wybrany wóz ale dziś zakupiam gazetkę "dziecko zakupy i my" - polecam - i tam znalazłam fajny 2-funkcyjny wózek jak któraś się skusi to polecam. Wydaje mi się że ma wszystko to czego nie ma x-lander a co wymieniałyście żebyście chciały- pełen podnóżek, piszą że składa się do bagażnika do mega-małych rozmiarów ( nawet gondola się składa :szok:)i można przewozić w nawet najmniejszym bagażniku, spacerówka obraca sie przodem lub tyłem do kierunku jazdy. I waży cały ze wszystkim 11 kg :szok:.Z resztą same zobaczcie i oceńcie :tak: Mam nadzieę że się komuś przyda. Cena też fajna - 1200zł

http://www.delti.com.pl/wozek-dzieciecy-emu

reklama
Lenka, a czemu nie kupisz maclarena z gondola do niego? Sa przeciez maclareny z gondolami do nich. Wtedy wyjdzie ci taniej, bo na lato przeciez i tak nie potrzebujesz jakiejs pancernej gondoli. A na zime to sa takie ubranka do maclarenow i jak ubierzesz dziecko dodatkowo cieplo w zimowy kombinezon to i tak ci nie zmarznie. A w zimie twoje dziecko i tak nie bedzie jezdzic w gondoli, bedzie do tego za duze i nie zechce. A doswiadczenie z ciezkim, zawalistym wozkiem to ja mam i teraz juz takiego nie kupie. Z takimi wozkami to nawet problem potem z miejscem w bagazniku. No chyba, ze ktos terenowym jezdzi, bo w osobowym, to krucho.

Agate bo ten o wybrałam -PP culla odpowiada moim wymaganiom. Nie chcę noworodka wozić w spacerówce - jak mi się uda to chcę używać gondolę do wczesnej wiosny a ten który kupuję waży 14 kg i w sumie nie jest taki ciężki jak by się wydawało. A potem przesiądę się od razu w lekką spacerówkę - ale raczej nie maclarena bo on nie ma pałąka zabezpieczającego. Culla podoba mi sie bo jest przewiewna i duża - ma zagłówek regulowany z zewnątrz, więc nawet jak siedzące już dziecko zaśnie - to z zewnątrz można obniżyć oparcie - oparcie składa się prawie do pionu więc maluch może siedzieć i ma szelki zabezpieczające - dla mnie na zimę nie ma lepiej zabudowanego wózka, z resztą mój mąż też już nie da kupić nic innego po tym jak go zobaczył :tak:

Ale kupiłam tą gazetkę, wypatrzyłam i wkleiłam ten opiasny wózek bo wiem że dziewczyny się jeszcze zastanawiają i często szukają tańszych wózków niż np. x-lander i uważam ze ten jak na tani wózek jest fajny.

lenkaa* calkiem fajny ten wozek. ciekawe jak sie sprawuje bo to jakas nowosc. a waga mniejsza bo ma piankowe kola, szkoda ze nie ma wersji z pompowanymi. bardzo ladne ma kolorki i te aplikacje na gondolach.

Rob jak uwazasz, zakup wozka to indywidualna sprawa kazdej mamy. Ja tylko doradzam. Bo nie doczytalam, ze masz juz wybrany jakis konkretny wozek. Ja nie pisze, zebys wozila noworodka w spacerowce, tylko w gondoli do tej spacerowki. ;-)A po co ci palak zabezpieczajacy? Zapiete szelkami dziecko, nie wypadnie z maclarena, ani z niego nie wyjdzie, kolezanka ma ten wozek i wiem, ze jest to niemozliwe. Cos takiego moze zdarzyc sie najwyzej w taniej parasolce kupionej za 20 zlotych w biedronce. W gondoli do wczesnej wiosny? Watpie w to, zeby prawie roczne dziecko chcialo siedziec w gondoli. Sa dzieci, ktore w 8 miesiacu zycia juz chodza. :-D

lenkaa* calkiem fajny ten wozek. ciekawe jak sie sprawuje bo to jakas nowosc. a waga mniejsza bo ma piankowe kola, szkoda ze nie ma wersji z pompowanymi. bardzo ladne ma kolorki i te aplikacje na gondolach.

Nataliak powiem Ci że w sumie piankowe koła nie są złe - ja pojeździłam swoim w sklepie i też wybraam stelaż na piankowych a nie na pompowanych ( miałam wybór w stelażach)bo moim zdaniem wózek lżej się wozi i wogóle nie ma to wpływu na amortyzację. W tej gazecie co pisałam jest obszerny artykuł na temat zakupu wózka i tam też polecają raczej piankowe bo pompowane polecają tylko do lasu i na plażę - a na zwykłe spacery piszą że lepszy piankowy - nie ma problemu z dętkami, pompowaniem i lepiej się wozi ( co popieram). Napisali właśnie pod kątem tego że matki tak szaleją za kołami pompowanymi. Z resztą spróbuj kupić to pisemko - bo trudno mi cytować cały artykuł a jest naprawdę fajny i jest tam wiele wózków które trudno wyszperać w necie bo nawet się nie wie że oś takiego jest - nowości. No i inne fajne produkty jakie warto kupić dla malucha - kupiłam je przed kompletowaniem wyprawki poglądowo za twoją osobistą radą po jakiejś rozmowie na temat wanienki bo faktycznie do tyłu jestem z nowinkam :-D

Ta moda na pompowane to w Polsce, bo tutaj zdecydowana wiekszosc piankowymi wozi. A siedzenie to i w maclarenie z zewnatrz sie obniza do lezacego na plasko, lub pollezacego jak chcesz. Tak samo mozesz obnizyc jak dziecko zasnie bez budzenia go.
Moim zdaniem te na piankowych sa lzejsze to gdzie sie nie przejdzie to sie przeniesie, bez liczenia na pomoc osob trzecich. Ktora czasem nie nadchodzi...

Ostatnia edycja:
Rob jak uwazasz, zakup wozka to indywidualna sprawa kazdej mamy. Ja tylko doradzam. Bo nie doczytalam, ze masz juz wybrany jakis konkretny wozek. Ja nie pisze, zebys wozila noworodka w spacerowce, tylko w gondoli do tej spacerowki. ;-)A po co ci palak zabezpieczajacy? Zapiete szelkami dziecko, nie wypadnie z maclarena, ani z niego nie wyjdzie, kolezanka ma ten wozek i wiem, ze jest to niemozliwe. Cos takiego moze zdarzyc sie najwyzej w taniej parasolce kupionej za 20 zlotych w biedronce. W gondoli do wczesnej wiosny? Watpie w to, zeby prawie roczne dziecko chcialo siedziec w gondoli. Sa dzieci, ktore w 8 miesiacu zycia juz chodza. :-D

Agate jak zacznie chodzić jakimś cudem w 8 miechu to po prostu kupię spacerówkę wcześniej - na pewno mnie to nie minie. Poza tym odłożyłam tą decyzję w czasie bo nie wiem jak będzie - czy będę miała dziecko rozwijająe się książkowo czy szybciej. Na dziś nie podejmuje żadnej decyzji w sprawie spacerówki bo nie muszę, dla noworodka chcę gondolę i dlatego nie kupuję wielofunkcyjnego bo nie wiem czy będzie mi odpowiadał za rok, co do maclarena nie będę się spierać bo się może jeszcze okaże że będę musiała odszczekiwać - jak za rok jako spacerówkę uznam najlepszego maclarena :-) - na dzień dzisiejszy nie zaprzątam sobie tym głowy co będzie za rok. Właśnie po to przyjęłam taki system, jeszcze nie wiem jakie wózki będą na rynku w przyszłum roku, a z tego co widzę to ja tu o połowie to nawet pojęcia nie mam co jest na rynku :eek:

reklama
znalazłam fajny 2-funkcyjny wózek jak któraś się skusi to polecam. Wydaje mi się że ma wszystko to czego nie ma x-lander a co wymieniałyście żebyście chciały- pełen podnóżek, piszą że składa się do bagażnika do mega-małych rozmiarów ( nawet gondola się składa :szok:)i można przewozić w nawet najmniejszym bagażniku, spacerówka obraca sie przodem lub tyłem do kierunku jazdy. I waży cały ze wszystkim 11 kg :szok:

http://www.delti.com.pl/wozek-dzieciecy-emu

Oglądałam ten wózek i rzeczywiście jest super lekki, mimo to mam wątpliwości, bo nie jest terenowy - tzn. ma małe niepomowane koła... Nie wiem jak poradzi sobie w lasie, na plaży, czy nawet po miejskich chodnikach...

Do góry