reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Środki lokomocji maluchów

finansowo moze wyjsc nawet drozej, zalezy ile chcesz na to przeznaczyc. tansze wozki zwykle sa tylko w opcji 2funkcyjne a za dobra spacerowke plus osobno jakis gleboki wozek zaplacisz wiecej niz np za x-landera 2funkcyjnego. tez rozwazalam taka opcje ale doszlam do wniosku ze sie nie oplaca jesli mam sie liczyc z wydatkami.

reklama
A ja właśnie tak robię - najpierw gondola a potem spacerówka. początkowo myślałam ze wyjdzie wiele drożej ale po dzisiejszej wyzycie w sklepie wyszła niewielka różnica w tych wózkach które mnie interesują. I ważne jest to że wydatek spacerówki jest jednak odłożony w czasie - teraz tylko gondola która, jak ktoś nie ma wielkich wymagań to można kupić za nie wielką cenę. A jak przyjdzie czas na spacerówkę to podejmę ostateczną decyzję co mi pasuję - czy chcę lekką bo targanie ciężkiego wozu da mi w kość, uwzglednie to jaka będzie zima i podejmę decyzję na bieżąco a nie rok wcześniej. Z obserwacji widzę że te spacerówki-kolosy w 2-funkcyjnych szybko męczą matki i prędziutko przesiadają się na lekkie wózki i znowu wydatek to nie lepiej przesadzić dziecko od razu do takiej jaką się chce?

A na marginesie - widziałam dziś swój wózio w realu i jest mega zarąbisty - mój małż nawet nie chciał innych oglądać jak tym "się przejechał" W lutym zamawiam

Dziewczyny które wybrały x landera xa - będziecie brały wersję z 2009 czy najnowszą z 2010?
Ja czytałam o ulepszeniach w najnowszym modelu i wcale one nie powalają:dry: Pozatym wg mnie najładniejszy jest wózek czerwony własnie z 2009r, bo w wersji 2010 jest to już zmieszanie czerwieni z szarością :baffled:

Dziś sama "zahaczyłam" kobitkę, która prowadziła Baby Smile V Max. Ładnie wygląda, bardzo dobrze jej się prowadzi zwłaszcza po tym co leży na ulicach i chodnikach. Jeszcze jak zobaczę spacerówkę i przypadnie mi do gustu... tylko martwią mnie te cholerne podnóżki. Szukam wózka, w którym spacerówka będzie miała sporo miejsca na stópki dla dziecka.

Alutka, mój x-lander z 2007 nie ma przekładanej rączki i myślę, że późniejsze też nie.

Co do wózka zdecydowałam. Miałam go sprzedać i kupić bliźniaczy, ale po rozmowie z psiapsiółą zrezygnowałam. Jagna będzie miała dwa lata, będzie wiosna i wątpię czy będzie chciała siedzieć w wózku, jak już teraz się wyrywa. Kupię bliźniaczy i co? Po dwóch miesiącach max będę nim jeździć z jednym dzieckiem. W razie czego chustę z Jagną na plecy i naprzód. Co innego komi. Ma większy dylemat, bo synek młodszy. Ale ja raczej już nie będę kombinować. Co myślicie?

Oleśka, masz rację, że nie warto - nie kupuj wózka :-)

Co do X-Landera, to my bierzemy model z 2009 roku, chociaż nie podobają mi się koła... :-( Ładniejsze są te w modelu 2008. Ale niestety ulepszenia modelu 2009 biorą górę - szczególnie przedłużana buda.

reklama
Do góry