reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Środki lokomocji maluchów

reklama
co do pościeli do wózka, to ja raczej nic takiego nie będę kupowała, tylko kocyk, bo przecież to zaraz lato, potem się pomyśli.
a co do otulaczka, o kórym pisze Nataliak to mam własnie taki z motherhod- za 29 zł, on jest cienki i nadaje się na tą porę roku:-)

te otulacze są naprawdę rewelacyjne.. szczególnie zaraz po urodzeniu kiedy dziecko jest mało stabilne, można też ładnie schować łapki żeby się nie podrapało - ja już taki mam :-)

awru ale te otulaczki z motherhood nie są usztywniane, dla tych co się boją, to chyba taki becik- rożek z wkładką kokosową byłby dobry

kontynuacje tematu poscieli i otulaczkow proponuje przeniesc do tematu zakupowego a tu zostawiamy miejsce dla wozkow ;)

Dziewczyny jesli któraś chce x-landera xa to tu jest fajna prezentacja....filmik

X-Lander XA

Cześć Majóweczki :)

Ja właśnie ostatnio przeglądałam na allegro oferty X-Landera i zakochałam się w tym wózku. Przyznam, że ceny tego samego modelu są bardzo zróżnicowane, ale pewnie zależy to od dodatkowego wyposażenia, jak choćby jakiej f-my dokładają fotelik samochodowy (maxi-cosi, czy też jakiś no-name).

Na pewno będę zwracała uwagę na wewn. wymiary gondoli, bo niektóre wózki mają je małe, oraz na wielkość stelaża po złożeniu, bo podczas dłuższego wyjazdu będzie to ważne przy pakowaniu do bagażnika, zwłaszcza przy trójce dzieci :happy2:, a ostatecznie przy całej naszej piątce. Bagażnika na dach nie posiadamy...jeszcze... :-D
Poprzednio miałam wózek Emmaljunga i bardzo sobie go chwaliłam, zwłaszcza z komfortu jazdy i obszernej gondoli, ale ten stelaż był wielki i szlag nas trafiał przy pakowaniu do bagażnika, no i w ogóle nie był poręczny w sklepach (szeroki rozstaw kół).

no to chyba większość będzie miała ten wózeczek :-D
mój M jest skłonny kupić używany, ale musi mieć wszystko- jak nowy te wszystkie dodatki. a mi musi kolor odpowiadać no i stan wózeczka :tak:

reklama
no to chyba większość będzie miała ten wózeczek :-D
mój M jest skłonny kupić używany, ale musi mieć wszystko- jak nowy te wszystkie dodatki. a mi musi kolor odpowiadać no i stan wózeczka :tak:

cena wychodzi jakieś 1589zł ze wszystkim.. fotelik ten x landerowski, maxi cosi droższy........znalazłam na allegro i nie tylko...teraz maja jakąś promo.

I. Czterokołowy wózek spacerowy X-Lander – model XA 2009r, który zawiera dodatkowo:
1. aluminiowy, spawany stelaż,
2. cztery koła (2 duże tylne, 2 mniejsze, obrotowe przednie), felga z tworzywa , gładkie opony pompowane o niskim profilu, nowego typu „SLICK”
3. kosz na zakupy
4. pompkę do pompowania kół
5. pasek spinający wózek po złożeniu
6. kompletną tapicerkę wózka spacerowego wraz z budą i barierką
7. wkładkę spłycającą
8. pięcio-punktowe szelki zabezpieczające wraz z ochroniaczami
9. pokrowiec na nóżki wraz z polarową dopinką
+
II. Gondola dla noworodka Xpram, pasującą do wózka XA, która zawiera dodatkowo:
1. moskitierę ochronną
2. pokrowiec przeciwdeszczowy
3. torebkę biordową Xwaistbag
4. adaptery mocujące gondolę w stelaż wózka
5. pokrowiec materiałowy (jak wózek) na gondolę
6. wyściółkę bawełnianą
7. regulowaną budę z uchytem do przenoszenia
+
III. Dużą torbę na akcesoria, pasującą do wózka XA - Xdiaper BAG III, która zawiera dodatkowo:
1. pasek umożliwiający noszenie torby na ramieniu
2. przewijak, ceratkę
+
IV. Adapter, służący do mocowania fotelika samochodowego X-LANDER (model: X-CAR) lub MAXI-COSI (model: CITI, CABRIO)
+
V. Fotelik samochodowy Xcar dla dzieci od 0 do 13 kg, który zawiera dodatkowo:
1. Skorupę wykorzystywaną jako praktyczna kołyska
2. odpinany daszek przeciwsłoneczny
3. wygodny pałąk do przenoszenia dziecka
4. trzy-punktowe pasy spinane w centralny zamek
5. ochraniacze na szelki
6. specjalną miękką wkładkę redukcyjną w kolorze czarnym
7. Europejski Certyfkat Bezpiecześntwa ECE 44/04
+
VI. Pokrowiec przeciwdeszczowy na spacerówkę RAINCOVER, który zawiera:
1. etui zintegrowane z pokrowcem