reklama
lenkaa*
Fanka BB :)
bara82 No atesty to na 100% ma każdy bo inaczej nie trafiłby do sprzedaży, ale chodzi o niezależne testy laboratoryjne fotelików uwzględniające kilka parametrów np. ten:
http://fotelik.info/pl/testy/wybran...,321,317,319,229,508/grupa/rosnaco/index.html
To są właśnie te niezależne testy oceniające jakość fotelików - tak jak testy zderzeniowe samochodów - jedne auta są bezpieczniejsze a inne składają się jak harmonijka przy wypadku
http://fotelik.info/pl/testy/wybran...,321,317,319,229,508/grupa/rosnaco/index.html
To są właśnie te niezależne testy oceniające jakość fotelików - tak jak testy zderzeniowe samochodów - jedne auta są bezpieczniejsze a inne składają się jak harmonijka przy wypadku
Ja pracuję - a raczej pracowałam przed zwolnieniem L4- w branży reklamowej, moim głownym klientem jesli chodzi o reklamę, PR, buzz i e-pr byl producent fotelików dziecięcych.
O fotelikach wiem sporo - i powiem Wam, ze z testami bywa roznie... pokazujac Wam filmik z testu zadna z Was nie umialaby ocenic czy test wyszedł pozytywnie czy nie...
Niektore firmy uzywaja bezprawnie certyfikatu ADAC.
Inna rzecza ze wiekszosc fotelików i tak rozpada sie przy predkosci wiekszej niz 50 - 60 km/h przy ktorej robione sa te testy. Przeciez z taką predkoscią zadko kto jezdzi np. w trasy...
Np. nie wiem czy wiecie, ale pozycja za siedzeniem kierowcy - nie jest bezpieczną pozycją...
Znam wyniki badan, rankingi, nakłady poszczegolnych producentów na marketing....
mając tą wiedzę ktora mam, a jednoczesnie bedąc rodzicem....
nie kupię nic procz.... Maxi Cosi... i to nie jest reklama - bo MC nie byl moim klientem!
O fotelikach wiem sporo - i powiem Wam, ze z testami bywa roznie... pokazujac Wam filmik z testu zadna z Was nie umialaby ocenic czy test wyszedł pozytywnie czy nie...
Niektore firmy uzywaja bezprawnie certyfikatu ADAC.
Inna rzecza ze wiekszosc fotelików i tak rozpada sie przy predkosci wiekszej niz 50 - 60 km/h przy ktorej robione sa te testy. Przeciez z taką predkoscią zadko kto jezdzi np. w trasy...
Np. nie wiem czy wiecie, ale pozycja za siedzeniem kierowcy - nie jest bezpieczną pozycją...
Znam wyniki badan, rankingi, nakłady poszczegolnych producentów na marketing....
mając tą wiedzę ktora mam, a jednoczesnie bedąc rodzicem....
nie kupię nic procz.... Maxi Cosi... i to nie jest reklama - bo MC nie byl moim klientem!
lenkaa*
Fanka BB :)
A co możesz zdradzić o Peg perego? Kupuję wózek tej firmy więc myślałam też i o foteliku żebym ewentualnie miała możliwość wpinać go do stelaża, ale jak się okaże że nie jest bezpieczny to oleję tą możliwość i kupię ten maxi cosi, choć PP na pewno byłby dla mnie wygodniejszy.
W tych testach które wskazałam PP wypada identycznie jak MC.
A co możesz zdradzić o Peg perego? Kupuję wózek tej firmy więc myślałam też i o foteliku żebym ewentualnie miała możliwość wpinać go do stelaża, ale jak się okaże że nie jest bezpieczny to oleję tą możliwość i kupię ten maxi cosi, choć PP na pewno byłby dla mnie wygodniejszy.
Pegi tez są dobre.... to bardzo solidna i bezpieczna firma
bardziej chodzi mi o foteliki srodkowe te jak dziecko juz siedzi od 7 miesiaca...
te male uzywa sie stosunkowo krótko...
N
nataliak
Gość
generalnie najgorsze sa foteliki sprzedawane w komplecie z kiepskimi wozkami, szczegolnie tymi polskimi. ze wozki robia te firmy fatalne to jeszcze mozna pominac bo komus kto bedzie jezdzil takim wynalazkiem po parkach i chodniczkach moze sie on nie rozpadnie. ale zeby brac sie za produkcje fotelikow samochodowych to juz przegiecie...
generalnie najgorsze sa foteliki sprzedawane w komplecie z kiepskimi wozkami, szczegolnie tymi polskimi. ze wozki robia te firmy fatalne to jeszcze mozna pominac bo komus kto bedzie jezdzil takim wynalazkiem po parkach i chodniczkach moze sie on nie rozpadnie. ale zeby brac sie za produkcje fotelikow samochodowych to juz przegiecie...
a to akurat nie do konca prawda to co piszesz...
Polski producent Ramatti - robi swiatową karierę jesli chodzi o fotelik Formula (9-18kg) z jedynym takim roziwazaniem na swiecie... cala konkurencja mu go zazdrosci i są to pasy krzyżowe, ktore rownomiernie rozkładają siły nacisku, nie uwierają wrazliwych miejsc dziecka (jaderek) sa duzo łatwiejsze w zapięciu... opatentowali ten pomysł.
Fotelik kosztuje ok. 900 - 1100 zł w zaleznosci od Isofixa
Ramatti robiło kiedys wozki, ale sie wycofali, bo ich core biznesem jest wlasnie ten fotelik - w testach wypada podobnie jak MC choc firma testy ADAc robiła we włąsnym zakresie, bo nie ma odpowiedniego udziału w rynku, zeby ADAC sam zrobił niezalezne testy...
Polska mysl technologiczna a robi zawrotna karierę na swiecie i zaczyna zyskiwac uznanie rowniez i w Polsce...
Fotelik samochodowy Ramatti FORMULA 9-18 KG z systemem ISOFIX Cobra Desert | W podróży, na spacerze | Foteliki samochodowe | 9-18 kg | BabyClub - WÓZKI | Foteliki dla dzieci | Artykuły dla niemowląt | Avent | Chicco | Wózki dziecięce | Łóże
N
nataliak
Gość
no ale jak widzisz skupili sie na fotelikach wiec to jest ok. a jak pojawia sie na rynku kolejna firma ktora zaklada ze wystarczy zrobic wozek ze skretnymi przednimi kolami i do tego dorzucic fotelik zeby zbic fortune to az strach sie bac
btw antos jest przeeeslodziak
btw antos jest przeeeslodziak
Nie pisze nic o wózkach bo muszę się zadowolić używanym od znajomych lub brata, jeszcze nawet ich nie widziałam
Ale co innego: Julienx, jeśli jednak urodzę córkę to zapisuję ją w kolejkę na żonę dla Twojego Antosia - jest przecudny!:-)
Ale co innego: Julienx, jeśli jednak urodzę córkę to zapisuję ją w kolejkę na żonę dla Twojego Antosia - jest przecudny!:-)
reklama
Dziewczyny, tak trochę z innej beczki (i pewnie dowiem się dopiero jutro;-)) to co planujecie wkładać do wózków...? Tzn zdaję sobie sprawę, że są specjalne pościele, ale czy zamierzacie takie na lato kupować, czy tylko jakieś prześcieradełko i coś lekkiego do przykrycia???