reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

a to moj Casualplay - Antos 4 miesiace. Teraz dokupie sobie gondolkę...

a to nasza parasolka- i Antos pulpet :) ledwo mu oczka widać :)

Ostatnia edycja:
reklama
bara82 No atesty to na 100% ma każdy bo inaczej nie trafiłby do sprzedaży, ale chodzi o niezależne testy laboratoryjne fotelików uwzględniające kilka parametrów np. ten:

http://fotelik.info/pl/testy/wybran...,321,317,319,229,508/grupa/rosnaco/index.html

To są właśnie te niezależne testy oceniające jakość fotelików - tak jak testy zderzeniowe samochodów - jedne auta są bezpieczniejsze a inne składają się jak harmonijka przy wypadku :tak:

Ja pracuję - a raczej pracowałam przed zwolnieniem L4- w branży reklamowej, moim głownym klientem jesli chodzi o reklamę, PR, buzz i e-pr byl producent fotelików dziecięcych.

O fotelikach wiem sporo - i powiem Wam, ze z testami bywa roznie... pokazujac Wam filmik z testu zadna z Was nie umialaby ocenic czy test wyszedł pozytywnie czy nie...

Niektore firmy uzywaja bezprawnie certyfikatu ADAC.
Inna rzecza ze wiekszosc fotelików i tak rozpada sie przy predkosci wiekszej niz 50 - 60 km/h przy ktorej robione sa te testy. Przeciez z taką predkoscią zadko kto jezdzi np. w trasy...

Np. nie wiem czy wiecie, ale pozycja za siedzeniem kierowcy - nie jest bezpieczną pozycją...

Znam wyniki badan, rankingi, nakłady poszczegolnych producentów na marketing....

mając tą wiedzę ktora mam, a jednoczesnie bedąc rodzicem....

nie kupię nic procz.... Maxi Cosi... i to nie jest reklama - bo MC nie byl moim klientem!

A co możesz zdradzić o Peg perego? Kupuję wózek tej firmy więc myślałam też i o foteliku żebym ewentualnie miała możliwość wpinać go do stelaża, ale jak się okaże że nie jest bezpieczny to oleję tą możliwość i kupię ten maxi cosi, choć PP na pewno byłby dla mnie wygodniejszy.
W tych testach które wskazałam PP wypada identycznie jak MC.

A co możesz zdradzić o Peg perego? Kupuję wózek tej firmy więc myślałam też i o foteliku żebym ewentualnie miała możliwość wpinać go do stelaża, ale jak się okaże że nie jest bezpieczny to oleję tą możliwość i kupię ten maxi cosi, choć PP na pewno byłby dla mnie wygodniejszy.
W tych testach które wskazałam PP wypada identycznie jak MC.

Pegi tez są dobre.... to bardzo solidna i bezpieczna firma

bardziej chodzi mi o foteliki srodkowe te jak dziecko juz siedzi od 7 miesiaca...
te male uzywa sie stosunkowo krótko...

generalnie najgorsze sa foteliki sprzedawane w komplecie z kiepskimi wozkami, szczegolnie tymi polskimi. ze wozki robia te firmy fatalne to jeszcze mozna pominac bo komus kto bedzie jezdzil takim wynalazkiem po parkach i chodniczkach moze sie on nie rozpadnie. ale zeby brac sie za produkcje fotelikow samochodowych to juz przegiecie...

generalnie najgorsze sa foteliki sprzedawane w komplecie z kiepskimi wozkami, szczegolnie tymi polskimi. ze wozki robia te firmy fatalne to jeszcze mozna pominac bo komus kto bedzie jezdzil takim wynalazkiem po parkach i chodniczkach moze sie on nie rozpadnie. ale zeby brac sie za produkcje fotelikow samochodowych to juz przegiecie...

a to akurat nie do konca prawda to co piszesz...

Polski producent Ramatti - robi swiatową karierę jesli chodzi o fotelik Formula (9-18kg) z jedynym takim roziwazaniem na swiecie... cala konkurencja mu go zazdrosci i są to pasy krzyżowe, ktore rownomiernie rozkładają siły nacisku, nie uwierają wrazliwych miejsc dziecka (jaderek) sa duzo łatwiejsze w zapięciu... opatentowali ten pomysł.

Fotelik kosztuje ok. 900 - 1100 zł w zaleznosci od Isofixa

Ramatti robiło kiedys wozki, ale sie wycofali, bo ich core biznesem jest wlasnie ten fotelik - w testach wypada podobnie jak MC choc firma testy ADAc robiła we włąsnym zakresie, bo nie ma odpowiedniego udziału w rynku, zeby ADAC sam zrobił niezalezne testy...

Polska mysl technologiczna a robi zawrotna karierę na swiecie i zaczyna zyskiwac uznanie rowniez i w Polsce...
Fotelik samochodowy Ramatti FORMULA 9-18 KG z systemem ISOFIX Cobra Desert | W podróży, na spacerze | Foteliki samochodowe | 9-18 kg | BabyClub - WÓZKI | Foteliki dla dzieci | Artykuły dla niemowląt | Avent | Chicco | Wózki dziecięce | Łóże

no ale jak widzisz skupili sie na fotelikach wiec to jest ok. a jak pojawia sie na rynku kolejna firma ktora zaklada ze wystarczy zrobic wozek ze skretnymi przednimi kolami i do tego dorzucic fotelik zeby zbic fortune to az strach sie bac ;)
btw antos jest przeeeslodziak :D

Nie pisze nic o wózkach bo muszę się zadowolić używanym od znajomych lub brata, jeszcze nawet ich nie widziałam:dry:
Ale co innego: Julienx, jeśli jednak urodzę córkę to zapisuję ją w kolejkę na żonę dla Twojego Antosia:-D - jest przecudny!:-)

reklama
Dziewczyny, tak trochę z innej beczki (i pewnie dowiem się dopiero jutro;-)) to co planujecie wkładać do wózków...? Tzn zdaję sobie sprawę, że są specjalne pościele, ale czy zamierzacie takie na lato kupować, czy tylko jakieś prześcieradełko i coś lekkiego do przykrycia???

Do góry