reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

lub bialy smar w spray.. wd40 wyplukuje smar z polaczen i mechanozmow wobec czego po dostaniu sie tam wody zwyczajnie mechanizmy rdzewieją...:szok::szok:

Jak WD40 może wypłukiwać smar jak WD40 jest smarem ;P? Poza tym WD działa na zasadzie właśnie wypierania wody (dlatego skrót WD) więc nie może powodować korozji...

reklama
a ja z innej polki

U mnie ostatnio mega upaly...i zmagam sie strasznie z fotelikiem samochodowym....tzn z brakiem przepuszczalnosci powietrza.
ekestremalny pzypadek z wczoraj. ok 19.30 poejchìchalismy odebrac "ojca rodziny" po tygodniowym szkoleniu... bylo nadal goraco...na poczataku puscilam troche klimi w aucie ale nie chcialam przesadzac...bo boje sie, ze zaszkodzi Mateuszowi... wiadomo, ze jak po wylaczeniu klimy przejdzie sie na zwykly nawiew jeszcze prze jakis czas nawiew jest chlodny od klimy. Jechalsimy moze 20 minut w sumie i po jakis 10min Mateusz zasnal sobie.dojechalam na miejsce ..obracam sie...dziec spi ale zlany potem jakby dopiero co prysznic bral..az sie przestraszylm zaczelam go budzic... obudzil sie powycieram i przyjechla V..wiec przesiadlam sie do tylku i dalam Mateuszowi duzo duzo wody do picia. w drodze powrotnej jechalismy tez z delikatna kilima sa pozneieh z powietrzem, ale wyszedl z fotelika mokrutenki i forelik od karku i pelcow tez wilgotny
dodam,,ze mam maxi cosi priori...czy to ja mam tylko taka badziewna tapicerke czy wszystkie sa takie?
Fakt ze ten fotelik z samochodu v ..jego tapicerka jest z dodatkieim pluszu..ale tylko po bokach..w moim mam troche inna tapicerke ale model to zawsze priori... i uzywam go na ktorkich dystansach
w przyszly tyg jedziemy na wakcje i..ok 4h samochodem..zastanawiam sie nad jakism flanelowym pokrowcem na fotelik ...coby prac pokrowiec a nie tapicerke co pare podrozy

strega: neistety pocenia sie dziecka w foteliku nei unikniesz.. nei wazne jaką bedziesz miała tapicerke.... co do nakładki to sprawdz dobrze opinie, bo i taka wlasnie moze sie okazać wiekszym neiwypalem niz sama tapicerka fotelika.. moze bardziej rozgrzewac...

U mnie ostatnio mega upaly...i zmagam sie strasznie z fotelikiem samochodowym....tzn z brakiem przepuszczalnosci powietrza.
ekestremalny pzypadek z wczoraj. ok 19.30 poejchìchalismy odebrac "ojca rodziny" po tygodniowym szkoleniu... bylo nadal goraco...na poczataku puscilam troche klimi w aucie ale nie chcialam przesadzac...bo boje sie, ze zaszkodzi Mateuszowi... wiadomo, ze jak po wylaczeniu klimy przejdzie sie na zwykly nawiew jeszcze prze jakis czas nawiew jest chlodny od klimy. Jechalsimy moze 20 minut w sumie i po jakis 10min Mateusz zasnal sobie.dojechalam na miejsce ..obracam sie...dziec spi ale zlany potem jakby dopiero co prysznic bral..az sie przestraszylm zaczelam go budzic... obudzil sie powycieram i przyjechla V..wiec przesiadlam sie do tylku i dalam Mateuszowi duzo duzo wody do picia. w drodze powrotnej jechalismy tez z delikatna kilima sa pozneieh z powietrzem, ale wyszedl z fotelika mokrutenki i forelik od karku i pelcow tez wilgotny
dodam,,ze mam maxi cosi priori...czy to ja mam tylko taka badziewna tapicerke czy wszystkie sa takie?
Fakt ze ten fotelik z samochodu v ..jego tapicerka jest z dodatkieim pluszu..ale tylko po bokach..w moim mam troche inna tapicerke ale model to zawsze priori... i uzywam go na ktorkich dystansach
w przyszly tyg jedziemy na wakcje i..ok 4h samochodem..zastanawiam sie nad jakism flanelowym pokrowcem na fotelik ...coby prac pokrowiec a nie tapicerke co pare podrozy

U mnie jest podobnie - dziecko poci się w foteliku niemilosiernie i po wyjściu z niego konieczne jest przebieranie bluzki. Ostatnio nawet podczas dłuższej podróży fotelik odparzył skórę na plecach :wściekła/y::wściekła/y: Teraz podkładam mały ręcznik i jest lepiej. A fotelik to Maxi Cosi Tobi.

ostateczny wybor ;)

cybex_2011_12-1040012.jpg

ladniusi..az sonie obejrzalam filmik na youtubie...bo ciekawilo mnie jak z taka pelna raczka sie sklada.

Fajny...tylko jak dla mnie ..ale mowie ze jak dla mnie kola za bardzo odstaja po zlozeniu ..ale to typowe przy pojedynczych przednich kolach w tej formie.
Na plasko sie rozkalda i budka zaciaga sie bardzo niziutko a to mega plus

Ostatnia edycja:
reklama
mial byc topaz z podwojnymi kolami ale mam w tej chwili w domu callisto z ubieglego roku ktore kupilismy dla kolezanki wiec przy okazji przetestowalismy i jest rewelacyjne. ma swietna amortyzacje a to czy kola odstaja po zlozeniu bardziej niz w innych wozkach nie ma dla nas znaczenia bo samochodu nie mamy i miec nie zamierzamy.

Do góry