reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

Oleśka oddaj ten fotel - przekombinowany, Jasiek Ci w lecie sceny będzie robił z gorąca. W żadnym wypadku nie można samemu przedłużać pasów!!!! To nie jest bezpieczne, jedyna możliwość to wymiana pasów na dłuższe w autoryzowanym serwisie. Nie ryzykuj

reklama
Oleska a czy w innym foteliku jasiek tez sie darl? bo u nas Lilka w kazdym byla niezadowolona, ja wiem ze on jest najbardziej bezpieczny ze swej grupy ale obawiałam sie ze latem będzie histeria, a moze coś w przedziale 9-18? w recaro ok ale czasem tez sie wkurza

Oleśka, pokazujesz filmik, ok ma dużo testów, ale lenkaa dobrze pisze z tym przedłużaniem pasów..
Twoja decyzja, ja gdybym była na Twoim meijscu, to bym oddała i wzięła albo maxi-cosi 9-18, albo recaro young sport 9-36.
ale to już Wasza decyzja

Oleska: a czemu upierasz sie na isofix?? to jest system mocowania fotelika do siedzeń samochodowych ale nie jest konieczny aby mieć dobrej jakości fotelik... zarówno recaro, jak i MC czy Roemera można montować bez isofixa i to nie oznacza ze mniej bezpieczny... system isofix to dodatek.. ale nie konieczność... no i każdy z tych fotelików masz dostępny w cenie 600-900 PLN, więc to nie jest 1400!!!
Roemer ROMER KING Plus 2011 9xKOLOR 3xGRATIS W-wa (1548753759) - Aukcje internetowe Allegro
http://allegro.pl/9-18-kg-maxi-cosi-82739?order=t
Recaro - Aukcje internetowe Allegro

opcja tansza ale produkt też naprawdę dobry: http://allegro.pl/9-18-kg-ramatti-82741?order=t

Ostatnia edycja:
a ten recaro young sport to ma notę 3 w testach :/ roemer king plus i maxi cosi tobi mają 4.
poza tym myślę że rozpiętość 9-36kg jest za duża. Z resztą moja szwagierka właśnie kupiła recaro ys i moja Nadia by się w nim utopiła - jest starsznie wielki :p
Ja mam roemera i jest super. Nadia jak zaśnie w czasie jazdy i śpi nawet powyżej 2 godzin to się nie poci, znaczy nie ma mokrych plecków. Tapicerka super się czyści - ostatnio nawet przetarłam jakieś zaklejone chrupki i biszkopty mokrą chusteczka z pampersa i po plamach ani śladu :)

marzena co ty gadasz?? jeśli young sport jest od 9 kg, to pasuje dziecku 9 kg, może koleżanka miała wyjętą tą wkładkę i dlatego uważasz, ze jest za wielki??
u mnie w grupie jak poszukasz, to jest Tomek w tym foteliku na foto i wcale za wielki nie jest, przecież tam wszystko można regulować..
my mamy recaro young sport i maxi cosi i jeśli mam porównać, to na chwile obecną maxi- cosi jest większy :-p a przecież jest 9-18 :-p

Recaro Young Sport jest rzeczywiscie wąski, zwłaszcza z tymi wkładkami. Proównując Recaro i Roemera to w recaro mniej miejsca ma dziecko.

Bardzo wam dziękuję dziewczynki za tę burzę mózgu:)) i opinie:)))
Musimy jeszcze z tym fotelikiem jechać w ndz na chrzciny. Wtedy będzie ostatnia szansa dla niego.
jak Jasiek wykaże choć drobne oznaki niezadowolenia w poniedziałek idziemy oddać, bo mamy na to 10 dni.:)

reklama
my mamy też recaro i zgadzam się z Tysią że jest wąski, teraz w wiosennej kurteczce ok ale w zimowcach było ciasnawo, mimo wszystko jest ok i napewno dziecko 9-10 miesięczne się w nim nie utopi

Do góry