reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

kurde to dziwne, cholercia a w sklepie nie przymierzałaś??
fotelik ma dobre opinie, ale kurna żeby trzeba było pasy dokupywać :no:

Przymierzałam i było ok, bo niby ta półka jest ruchoma i można ją odsunąć od dziecka, ale w samochodzie okazało się, że pas przysuwa półkę do dziecka i nie ma zbytniej możliwości ruchu. Odsunąć nie można, bo to było tak, jakby zluzować dziecku pasy.
Podczas tfu tfu wypadku dziecko leci na miękką półkę, więc nacisk rozkłada się na większą powierzchnię ciała a nie tylko w miejsce pasów.

reklama
Oleśka decyzja jest Twoja, ale ja bym oddała...Też początkowo chciałam ten fotelik, oglądałam go w 3 różnych sklepach i w każdym był mi 'odradzany' właśnie ze względu na tą 'półkę'. Szczerze? Nie wyobarażam sobie dziecka w tym fotelu w upały...poza tym nie zazdroszczę montowania :/ Bo to nie jest fotelik który się wpina w pas i koniec...za każdym razem trzeba naciągać, zapinać...mi na samą myśl się odechciewa...

Skoro Aga poleca recaro young sport ja polecę Ci Maxi Cosi Priori ;P Jest rewelacyjny i w przystępnej cenie ;P

No to Oleśka jutro masz zadanie, wymieniasz Jaśka fotelik na recaro :-) też 9-36, z normalnymi pasami, bez tej miękkiej półki.. wiem, ze ci się podoba i jest bezpieczny, ale dziecko się ewedentnie w nim męczy.. nie męcz Jaśka!! ;-)

Co do uzywanych fotelików wiem że po kilku latach traci on swoje właściwości, dlatego szukalismy w miare nowego, na pewno dla kolejnego dziecka zostawiac go nie bedziemy. Dzis paczka doszła - i fotelik jest w ekstra stanie, tekze jestesmy zadowoleni.

Oleska - ja tez bym na ten z połką sie nie zdecydowała. Mała za Chiny by w nim nie siedziała. A powiedz on nie ma pasów dla małego dziecka? Bo ja jakis z półką ogladałam to miał dla malucha pasy samodzielne, a ta polka byla dla starszaka zeby pas samochodowy nie przechodzil przez brzuszek tylko przez półke właśnie.

reklama
Oleśka też patrzylismy na ten fotelik w sklepie, ale zrezygnowałam ze względu na tą półke... ja bym wymieniła na Twoim miejscu
my ostatecznie wybraliśmy recaro young sport:)

Do góry