reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

reklama
czy foteliki 9-18 kg mają rozkładane siedzisko chociażby do pozycji półleżącej??
chcę kupic romer king plus, mc tobi albo recaro young sport. Po wyprawie na święta wiem, że MUSI byc pozycja wygodna do spania. Jak sobie przypomnę opadającą główkę mojego dziecka i jak przy każdym, nawet delikatnym hamowaniu Młody leciał do przodu, to mnie aż ciary przechodzą:/. Z opisów na allegro wynika, że powyższe mają po 4 gwiazdki w testach adac. Jest może jakiś model bezpieczniejszy?? W ogóle nie wiem od czego zacząc analizując foteliki. Bezpieczeństwo- po pierwsze, pozycja do spania- po drugie. Co jeszcze????

romer king plus ma pozycję półleżącą i moja Nadia całkiem wygodnie w nim śpi. Ogolnie jak dla mnie ten fotelik jest bardzo fajny, ale nie mam porównania do innych :p
tapicerka w romerze bardzo dobrze się czyści (ostatnio nawet jakaś plamka mi zeszła jak przetarłam chusteczką pampers). Nie wiem jak mc tobi - też brałam go pod uwagę ale po tym jak Nadia pociła się strasznie w mc citi postawiłam na romera :)

dzięki, zaraz sprawdzę z czego są robione obydwie tapicerki. Przypomniałaś mi, że jak jechaliśmy to był ten sam problem, Karol był cały mokry...

estragon: na pewno łatwość montażu wezcie pod uwagę.. jesli cos się skomplikowanie montuje to na pewno jest duze prawdopodobeinstwo złego zamontowania a tym samym pogorszenia bezpieczenstwa.. po drugie też tapiecerka...
pozycja pollezaca nei we wszystkich niestety jest.. a jesli dziecko odbywa podroze kiedy spi to raczej dosc poważny problem jeśli mu leci głowa do przodu.... tak jak zauwazyłaś sama....
wszytskie 3 co wymienilas to raczej fotele z gornej połki, więc ewentualnie powinny grać rolę tylko szczegóły... i może cena...
jeszcze z tego co wiem mozesz pod uwagę wziac firme stoerchen, też dobre fotele.. ale nie wiem jak cenowo...

wiolan chodzi ci o ten:
STM Storchenmuhle IPAI FIX MONZA ISOFIX kolory Wwa (1593979081) - Aukcje internetowe Allegro

on jest 9-36 kg, ale ja wolę chyba te 9-18 kg, bo Młody wolno rośnie, więc przypuszczam, że 18 kg to on będzie ważył za ładnych parę lat:)

edit: sprawdziłam opinie o mc tobi i niestety kilka opinii, że dziecko się w tym foteliku poci wyklucza go całkowicie. Poza tym podobno jest dośc wysoki i można dziecku stłuc głowę przy wsadzaniu do samochodu.

Ostatnia edycja:
moj wybór od początku był wlasnie tylko i wyłącznie roemer... mamy teraz ten pierwszy (agata w nim ma jeszcze duzo miejsca a jednoczesnie główka jest dobrze usadowiona, co jest dla mnie wazne, zagłowek ma jeszcze nie na najwyzszej pozycji, wiec zapewne nawet do 1,5 roku mogłaby pojezdzic... ale pewnei kupimy cos w okolicach czerwca, bo Agata sie denerwuje jak jedzie tylem do kierunk i widzi tylko zagłówek... także uważam ze roemer to dobra firma i dobry fotelik.. tylko teraz u mnie pytanie jaki kolor.. ja sie zakochałam w krowiastych nowowściach, tam tapicerka z wersji high line, czyli juz gornej polki... wiec dziecko pewnie sie nie bedzie pocic, bo teraz mamy trend line i jest dobra... ale nei wiem jak bedzie w duze upały...

fajna ta krowa. ja mam już mętlik. Ogólnie do każdego mam jakieś 'ale'. Czytam opinie i jak ktoś pisze, że co prawda nie miał nigdy żadnej stłuczki, ale wydaje się mu, że ten fotelik jest niebezpieczny, bo jakiś plastykowy, to nie wiem co mam o tym sądzic:/
pierwsze miejsca w testach adac 2010 (9-18 kg) (po 4*):

Exo (Isofix) (JANÉ)
Energy Pro (KIDDY )
Pearl + FamilyFix (Isofix) (MAXI COSI )

9-36 kg:

Pallas (CYBEX )
Guardian Pro (KIDDY )

czyli recaro wykluczam. Będę szukac wsród tych 6

Ostatnia edycja:
reklama
fajna ta krowa. ja mam już mętlik. Ogólnie do każdego mam jakieś 'ale'. Czytam opinie i jak ktoś pisze, że co prawda nie miał nigdy żadnej stłuczki, ale wydaje się mu, że ten fotelik jest niebezpieczny, bo jakiś plastykowy, to nie wiem co mam o tym sądzic:/
pierwsze miejsca w testach adac 2010 (9-18 kg) (po 4*):

Exo (Isofix) (JANÉ)
Energy Pro (KIDDY )
Pearl + FamilyFix (Isofix) (MAXI COSI )

9-36 kg:

Pallas (CYBEX )
Guardian Pro (KIDDY )

czyli recaro wykluczam. Będę szukac wsród tych 6

ja nie polegam na jakiejś domniemanej opini czyjejś.. jak to jakiś plastikowy?? a z czego ma być??? z metalu czy co???? cały??? i może jakiś za różowy jeszcze napiszą???

Do góry