reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

mój xa z 2009 jest ok. tylko kółka musieliśmy nasmarować.

kolka to trzeba regularnie smarowac zeby wozek dlugo posluzyl. szczegolnie jak jest snieg czy deszcz zeby nic nie przerdzewialo.

Dziewczyny czy podnioslyscie juz oparcia w spacerowkach czy dalej wodzicie maluszki na lezaco? Czy jak podniose Samiemu oparcie to nie bedzie za szybko?

jesli sam juz siada to mozesz mu podniesc. w naszej spacerowce oparcie obniza sie tylko do pozycji pollezacej i w takiej zwykle lena jezdzi, podnosimy jak jestesmy na dluzszych zakupach, mniej sie wtedy nudzi bo wiecej widzi.

reklama
corina ma mamy X3 z 2009r i sprawuje się super, nic z nim nie robię, nic nie smaruję i tylko lekko powietrze zeszło z jednego koła., a tak to super, tylko barierka jakoś dziwnie nisko mi się wydaje w naszym modelu

edziook u nas spacer to tylko, jak Tomek idzie spać, więc leży, ale jak jedziemy do CH to oczywiście na siedząco jest, skoro sam tez już siedzi :-)

ja obnizam tylko jak Hani sie przysnie na spacerku, tak to na maxa do gory ma (nie jest to oczywiscie 90st bo nie ma takiej opcji nawet) i wtedy jest zadowolona bo widzi wszystko:)
kola w moim tez juz raz smarowalam i pompowalam, a reklamacja u nas dotyczy daszka od budki - 2gi raz wyskoczylo to plastikowe usztwnienie (tak jak w staniku z fiszbina wyskakuje czasem drut;) ale serwis deltimu jak najbardziej jest w porzadku , dwa dni i jest budka z powrotem:) wczesniej tez reklamowalam folie na gondole, bo po 2dniach uzywania zrobila sie dziura.
aaa i wczoraj odkrylam ze podnozek mozna podniesc zeby nozki tak nie dyndolily, bystrzacha ze mnie;)

o tak, serwis deltimu jest rewelacyjny. zaskoczylo mnie ze w ramach gwarancji przysylaja kuriera na swoj koszt. u nas od codziennego sciagania gondoli ze stelaza wyrobilo sie albo cos w jednym z adapterow albo wejscie na adapter w gondoli - ciezko stwierdzic. nie naprawilismy tego jeszcze ale czas goni bo gwarancja sie konczy. oczywiscie pisze o emu, nie o x-landerze no ale to ta sama firma. w ogole to wprowadzili na rynek kolejna kolekcje wozkow (gondole i siedziska spacerowki oraz stelaz cadeta wzorowane na emu) http://www.navington.com/ i nowe akcesoria http://www.delti.com.pl/akcesoria-do-domu.

24miesiace to gwarancja sprzedawcy a nie producenta a ja jednak wole takie rzeczy zalatwic bezposrednio z producentem.

co myslicie o tym foteliku FOTELIKI GRACO NAUTILUS - 2 KOLORY + 3 x GRATIS !! (1459086469) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

kurcze, byliśmy zdecydowani na Recaro ale Agusia póki co dostaje sząłu jak ją w nim posadziliśmy. Probowalismy kilka razy. A w tym bez problemu usiadla. Oczywiscie jeszcze z zakupem troche poczekamy i zrobimy kilka podejsc z posadzeniem jej w Recaro, ale póki co bierzemy tez pod uwage zakup tego. Mamy fotelik Graco 0-13 i jestesmy bardzo zadowoleni.

tysia trudno powiedzieć, nie znam tego fotelika, może poszperaj w necie i opnii poszukaj o nim
Oleśka o cybexie słyszałam, że jest bardzo dobry:tak: tylko ta poducha zmiasta pasów co jest, że podobno dzieci na nią narzekają, zę ruszać się nie mogą

reklama
Tysia, Oleśka, ja zawsze sprawdzam jak wypadaja w testech ADAC i interesuję mnie testy z ostatnich lat - 2009 lub 2010. pytam tez sprzedawcy w sklepie i staram sie porównać budowę fotelików między sobą. ważny był dla mnie szeroki zagłówek i tapicerka przypuszczające powietrze. musicie same zdecydować, co jest dla was najwazniejsze. idealnego fotelika oczywiście nie ma (moim zdaniem).

Oleska, i o tej poduszce, co pisała Aga też słyszałam, że niewygodna dla dziecka i mocno grzeje latem... :/

Do góry