reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

chciałam powrócić do tematu wózków parasolek. Ostatnio dużo czasu spędziłam na necie szukając odpowiedniej parasolki. Napaliłam się na maclarena albo cossato. I stwierdziłam, że nie ma co szaleć...w zasadzie mamy maxi cosi murę, która nie mało kosztowała (a teraz żałuję że nie kupiłam x-landera xa - za 1000zł mniej miałabym suuper wózek z wyposażeniem a nie golasa!) i wcale ta moja mura nie okazała się jakimś mega hitem...i tak wertując neta natknęłam się na spacerówkę x-landera x-go. Czy któraś z Was ją ma i może coś mi napisac na ten temat? Dzisiaj sprzedawca w sklepie powiedział mi że te wózki są niezniszczalne ;)
Czekam tylko na wersję z 2011 roku i ten model
x-go 2011 amethyst.jpg
jak zobaczyłam tą kolorystykę to się zakochałam :p ogólnie kolory wszystkich modeli na rok 2011 są cuuudne. Nie ma ich jeszcze na polskich stronach ja znalazłam na jakiejś ruskiej :)

Ostatnia edycja:
reklama
jesli chodzi o roznice sedana i mini vana to potwierdzam słowa Alis.. ja nie dosuwałam fotela w Touranie do samego przodu a i tak bym nie dała rady nic przy dziecku zrobic.. nawet w czasie postoju na swiatłach... sedan jest jest pod tym wzgledem lepszy ale dla mnie i tak stresujące byloby zajmowanie się dzieckiem i skupianie się na jeździe choć prawko mam już niemalże 20 lat i nie uważam się za kiepskiego kierowcę.. raczej ogarnięta jestem...
ja nigdy syna na środku nie przypinalam, zawsze z boku. też wiele razy widziałam jak dzieci siedzą na kolanach lub w foteliku siedzą pro-forma, bo ustawodawca tak nakazuje... ale że nakazuje też pasy przypiąć jak należy to zapominają... dla mnie to tacy rodzice są potencjalnymi zabójcami swoich własnych dzieci i gdyby się cokolwiek stało to powinni być sądzeni za takie postępowanie.. a nie lituje się nad "takimi" ludźmi....

marzena ja mam x-go z 2010 ,taki : 3.jpg
kupilismy go wraz z gondolą i fotelikiem.Ogólnie jestem zadowolona,wózek lekki i po złozeniu ma małe wymiary i bez problemu miesci sie w naszym bagazniku :) Czy niezniszczalny? tego nie wiem,ale przez 9 m-cy uzytkowania nic sie nie popsuło :)

z naszym xq z 2009 wszystko póki co dobrze (ODPUKAĆ!)
nawet kubełkowe siedzisko sprawdza się super :D

Dziewczyny czy podnioslyscie juz oparcia w spacerowkach czy dalej wodzicie maluszki na lezaco? Czy jak podniose Samiemu oparcie to nie bedzie za szybko?

reklama
mój połowe spaceru siedzi w pozycji siedzącej, wiec podnoszę oparcie.
Jak sie już mu znudzi oglądanie świata to go kłade i zasypia:)

Do góry