reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Środki lokomocji maluchów

Namacaliśmy się dziś fotelików... ufff
I Stachu popróbował sobie :-) Powiem Wam, że nie wiem czemu myślałam, że wielkie będą a dla Stacha w zasadzie w sam raz.

Na 99 % kupujemy Romera. Model z 2011 roku bo ma fajniejszą tapicerkę i naszym zdaniem bardziej miękką gąbkę, coś a la piankę memory.

Jak macie swoje typy i wątpliwości watro sobie pomajstrować na żywo w sklepie.

reklama
Afi: my mamy ten pierwszy taki: RÖMER BABY SAFE PLUS SHR FELIX SCHNULLER-BABYFACHMARKT bei eBay.de: Auto-Kindersitze (endet 23.12.10 18:52:29 MEZ) ale te drugie mają tę samą tapicerkę... i nawet kolorystyka taka sama..my mamy zamisat szarego kolor kiwi.... a i u nas Trend line..

Chrupcia: bo Roemer to fotelik który fajnie się dopasowuje do dziecka.. zapewnia mu naprawdę dużo bezpieczeństwa i wygody...
A patrzyliście jak wygląda pozycja do spania??? to znaczy jak dziecko jest przechylone do spania??

Ostatnia edycja:
wiolan a co Ty tak ciągle z tą pozycją do spania? ;-)
nie zpaominaj, że masze maluchy teraz coraz mniej śpią, a jeszcze jak dostaną taki fajowski, nowy fotelik, to będą rozglądać się dookoła :-D

i zapalenie krtani gotowe...

nie wolno aż tak dużej różnicy temperatur robic, mnie lekarka powiedziała, że można max o 5 st mniej niż jest na zewnątrz
zresztą koleżanka tak załatwiła synka w lipcu i od tej pory przynajmniej raz w miesiącu są w szpitalu z powodu krtani

Też tak słyszałam od wielu lekarzy i doświadczonych mam, różnica temperatur nie może być duża niezależnie czy długa czy krótka trasa, bo katar i inne choroby gotowe...ale cóż zostałam zakrzyczana że bez przesady także już się nie udzielam...

wiolan a co Ty tak ciągle z tą pozycją do spania? ;-)
nie zpaominaj, że masze maluchy teraz coraz mniej śpią, a jeszcze jak dostaną taki fajowski, nowy fotelik, to będą rozglądać się dookoła :-D
aga przy wypadach do sklepu to nie ma znaczenia...,. ale jak masz gdzieś dalej jechać to ile można się gapić za okno??? ja widziałam po synu, że to niezmiernie ważny element.. bezpieczna pozycja do spania to ważna rzecz... dla mnie zdecydowanie ważna... my dużo jeździmy.. a i wygoda oczywiscie też ważna.. zwłaszcza w roemerze.. uważam że jest wygodnie dziecku..

Też tak słyszałam od wielu lekarzy i doświadczonych mam, różnica temperatur nie może być duża niezależnie czy długa czy krótka trasa, bo katar i inne choroby gotowe...ale cóż zostałam zakrzyczana że bez przesady także już się nie udzielam...

Mi też tak mówili :) żeby w miarę "docierania" do celu zmniejszac temperaturę w samochodzie żeby dla dziecka to nie był szok. Robimy tak zarówno latem jak i zimą i sprawdza się :)
Myślę że warto poruszyc ważną kwestię fotelików dla mam które mają dzieci niepełnosprawne.Mało się o tym mówi a takich dzieci jest niestety sporo :(
polecam link Foteliki samochodowe dla niepełnosprawnych dzieci

kupiliśmy bo mój małżonek miał miecia (taka choroba co każe ci coś natychmiast mieć)

Romer King Plus kolor Noah oliwkowy czy tam brązowy... no taki żeby syfu za szybko nie było widać ;-)

my jednak zdecydowaliśmy i mamy recaro young sport 9-36 kolor czarno- czerwony,
Tomek zaliczyl już przejażdzkę i jest zadowolony, bo w końcu wszystko widzi :-)

reklama
Do góry