reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

qurna afi namieszałaś mi w głowie :p
w sumie nam też się zdarzają długie trasy ale klima powinna sobie chyba poradzić z tapicerką 'gorzej przepuszczającą powietrze' ;)

hehe, sorry ;)

my tez mamy klimę... ale nawet w citim młoda latem sie przegrzewała (tzn. miała mokre plecki i główke z tyłu - w miejscu stykania sie ciała z tapicerką) mimo działania klimy, ale ja sie juz nie odzywam ;P

pisz proszę, co wiesz o rozkładaniu/odchylaniu tobiego (i innych) do pozycji do spania ;)

Ostatnia edycja:
reklama
przeciez nie włączam jej na full

lepiej rzeby sie zagotowało w 40 stopniowym upale, czy żeby je zawiało od otwartego okna?

klima pozwala na zachowanie optymalnej temperatury w samochodzie. przed wysiadaniem się stopniowo zmniejsza klimatyzację, żeby powoli zblizyc sie do temperatury jaka panuje na zewnątrz (żeby nie było nagłej zmiany temperatur) i jest ok.

nikt Ci nie karze robić lodówki w aucie - wystarczy temp. dająca 'swobodne oddychanie' a nie umieranie od 30-stopniowego upału :p

a mozesz wkleić zdjecie Francisława w tejże właśnie pozycji?? jest szansa??

Wiolan, jasne, zrobię mu kilka zdjęć jak będziemy jutro jechać, ale nie wiem, czy będzie widać różnicę między opcją siedzenia, a rozłożenia fotelika, bo ma on tyle różnych poduszek i zagłówków, że słabo widać Franka z boku;-)

Co do tapicerki, to np. Recaro są w 2 opcjach: welur i alcantara i sprzedawca mówił nam, że właśnie ta welurowa tapicerka słabiej oddycha i dziecko częściej się poci, a w alcantarze jest większy "przewiew". W lecie Franek też był non stop mokry w bebecarze, pomimo klimy, więc tak jak Afi jestem na to uczulona...

ja wybieram między mc tobi, priori, perl oraz romer king plus ;) więc podobnie :)

ponoć romer lepiej przepuszcza powietrze...

jak sprawdzałam w testach, to wszystkie w kategorii bezpieczeństwo wypadają na 4

chyba pearl i tobi najbardziej mi się podobają, ale ta tapicerka to duży minus. my czesto jezdzimy w dlugie trasy - nawet 700 km i to głównie latem i nie chcę żeby Jagoda jechała cała mokra... :/

jeszcze pewności nie mam, ale pewnie zdecydujemy sie na romera, bo ma łatwiejszy system montowania pasów (niestety wszystkie mc wymagaja długiego pasa...). U nas w samochodzie z tyłu sa krótkie pasy i mc citi musial byc montowany na przednim siedzeniu :/ teraz nie chce wozic młodej z przodu, bo fotelik bedzie montowany przodem do kierunku jazdy i miejsce teściowej wolę zająć sama ;)

Malina, a dlaczego priori?

a może wiecie jak z pozycją do spania w tych fotelikach?

my obecnie mamy Roemera.. dla przedziału do 13 kg.. ale myslę, że mała spokojnie w nim do roku czasu pojeździ bo jest dość obszerny... jak widziałam foteliki innych firm i te maluszki ściśnięte w nich to aż mi się ich szkoda zrobiło...
masz rację, że Roemery mają świetne tapicerki.. o ile klima sobie poradzi z owietrzem zewnętrznym wewnatrz auta, to z powietrzem miedzy pleckami dziecka a tapicerką nie da rady.. (wiem bo już to testowaliśmy z synem).. w naszym foteliku mała ani razu nie miała plecków mokrych.. a w tych większych fotelikach ta sama tapicerka co w naszym.. u nas na mur beton bedzie Roemer.... No i bardzo dobrze w testach w nim wypada ochrona boczna.. co jest niewatpliwie wielką zaletą.. tu główka na boki mało co lata.... prawie wogóle... i fajnie się zagłówek podnosi a wraz z nim pasy fotelika.. nic nie trzeba rozpinac, przepinac, kombinować.. jeden ruch i z zagłówkiem podnoszę się pasy nie cisnąc maluszka w barki...

U nas też wygrał Roemer King Plus. A ponieważ Oliwier jest z tych większych smyków to już na święta będziemy musieli się przesiąść do nowego fotelika, bo nosidełko już za ciasne...

reklama
też o nim myślimy, ale czytałam, że się w nich dzieci strasznie pocą, bo tapicerka 'nie oddycha' :/ i dlatego mam wątpliwości... więc przyłączam się do pytania
moja kumpela ma Tobi, ale właśnie po wakacjach dopiero zamontowała , więc na temat pocenia sięnic nie wiem, ale strasznie zachwala ten fotelik
afi - a czemu nie mc priori?
priori to chyba starszy model??
Klima przy małym dziecku? To chyba raczej nie jest zalecane ;P
no bez przesady! jak zrobisz 23-24 stopnie, przy 40 stopniowym upale to będzie dobrze.
Co do tapicerki, to np. Recaro są w 2 opcjach: welur i alcantara i sprzedawca mówił nam, że właśnie ta welurowa tapicerka słabiej oddycha i dziecko częściej się poci, a w alcantarze jest większy "przewiew".

wielkie dzięki za info, bo my właśnie recaro bierzemy, więc warto wiedzieć :-)

Do góry