reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

...a więc:
1) mamy fotelik do 13 kg, a Franek waży ponad 11 i co najważniejsze- zaczynał wystawać poza fotelik.
2) nie mieliśmy już opcji wydłużania pasów i dziecko dostawało szału, bo pasy wpijały mu się w ramionka
3) no i najważniejsze- nie siada sam z pozycji raczkowania, ale siedzi sam, jak się go posadzi i nie ma z tym żadnego problemu- oczywiście nie siedzi bóg wie ile...
4) fotelik ma fajną pozycję spoczynkową i narazie będziemy go wozić w tej pozycji właśnie...

:-)
dzieki za odp :-) muszę się zatem przyjrzeć temu fotelikowi, opcja spoczynkowa zachęca

reklama
a ma ktoś może mc tobi?
ja mam już dość ciągłych jęków i przed świętami chcemy kupić właśnie ten model

a ma ktoś może mc tobi?

też o nim myślimy, ale czytałam, że się w nich dzieci strasznie pocą, bo tapicerka 'nie oddycha' :/ i dlatego mam wątpliwości... więc przyłączam się do pytania

a ma ktoś może mc tobi?
no ja własnie zaczynam ostro główkować na temat nowego fotelika...
mc tobi jest montowany tyłem do kierunku jazdy i się zastanawiam, czy opcja z "rozwrzeszczaną Tosią" nie wymaga zastosowania jednak kierunku "przodem":-)

uppps: Tobi jest montowany przodem przecież!!!
Zastanawiam się w takim razie nad roemerem king plus, recaro young expert plus lub sport albo mc tobi

Ostatnia edycja:
ja miałam 3 typy - mc priori, mc tobi i romer king plus - widziałam wszystkie 3 na żywo i wybór padł jednak na tobi
w testach wypada lepiej niż priori, poza tym ma dodatkowy zagłówek i 'automatyczne' pasy
romer king plus i tobi w testach wypadają tak samo i w sumie wyglądają bardzo podobnie ale tobi bardziej mi się podoba - martwi mnie jednak ta 'nieoddychająca' tapicerka, o której pisze afi :/

Nadia jeździ w foteliki maxi cosi pebble.Sprawdził się. Po Nowym Roku kupię też coś z maxi cosi.Większe foteliki też są dobre,można je ułożyć w pozycji pół leżącej i obracac na boki.

ja wybieram między mc tobi, priori, perl oraz romer king plus ;) więc podobnie :)

ponoć romer lepiej przepuszcza powietrze...

jak sprawdzałam w testach, to wszystkie w kategorii bezpieczeństwo wypadają na 4

chyba pearl i tobi najbardziej mi się podobają, ale ta tapicerka to duży minus. my czesto jezdzimy w dlugie trasy - nawet 700 km i to głównie latem i nie chcę żeby Jagoda jechała cała mokra... :/

jeszcze pewności nie mam, ale pewnie zdecydujemy sie na romera, bo ma łatwiejszy system montowania pasów (niestety wszystkie mc wymagaja długiego pasa...). U nas w samochodzie z tyłu sa krótkie pasy i mc citi musial byc montowany na przednim siedzeniu :/ teraz nie chce wozic młodej z przodu, bo fotelik bedzie montowany przodem do kierunku jazdy i miejsce teściowej wolę zająć sama ;)

Malina, a dlaczego priori?

a może wiecie jak z pozycją do spania w tych fotelikach?

reklama
qurna afi namieszałaś mi w głowie :p
w sumie nam też się zdarzają długie trasy ale klima powinna sobie chyba poradzić z tapicerką 'gorzej przepuszczającą powietrze' ;)

co do pozycji do spania to wiem tylko tyle, że wszystkie ww przez mnie je mają - niestety sprzedawczyni, która pokazywała mi foteliki nie była chyba na tyle kompetentna żeby zaprezentować jak to wygląda - stwierdziła np, że tobi ma dwie pozycje a wszędzie piszą, że ma ich 5 :/

Ostatnia edycja:
Do góry