reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

reklama
od kiedy taki wózek?
WÓZEK SPACEROWY QUEST MACLAREN SPACERÓWKA W-wa%% (1309557564) - Aukcje internetowe Allegro (tylko przykładowo podaję)
może się orientujecie, czy nasz rynek oferuje coś lekkiego, funkcjonalnego i bezpiecznego dla półroczniaka?

wczoraj przesadziłam z bieganiem po schodach moim X-lakiem... nie pytajcie, bo aż mi wstyd, że tak się odmóżdżyłam na chwilę... :/
dziś wolałabym nie mieć pleców...

Ja mam questa i babcia nam go podarowala a zakupila w entliczku w krakwoie i kosztowal chyba dokladnie tyle soma co ten na allegro. Uzywam go tylko na wypady do sklepu i no i dzis do lekarza. mimo swoich malych koleczke jest bardzo stabilny i sie dobrze prowadzi....wiadomo jakiejs mega amortyzacjo nie ma inajlepszy jest patent z przewieszeniem go na ramie po zlozeniu. skladam go jedna reka z Mateuszem na drugiej rece. w gabazniku corsy miesci sie wozek i sporo siatek z zakupami. Jedyny mankament jego lekkosci to ten ze jak sie wyjmie dzieco a zaostanie powieszona torebka to wozek robi fik tdo tylu heheh. torebka o nrmalnej wadze ...cegiel w niej nie nosze .-))))))))

na moim peg perego jest napisane, że jest od 18 miesiąca:)

jak byliśmy z mężem w niedzielę na zakupach, to zaczepili nas ludzie z dzieckiem i pytali o nasz wózeczek, strasznie się im podobał, oni mieli xlandera (tego 3-kołowego), dziecko 8 miesięcy i już meli dośc tego wózka, bardzo narzekali, że wielki, ciężki, źle się składa itd... więc ja się ucieszyłam, że jednak nie wydałam kupę kasy na gondolkę, którą musiałabym wymienic po 6 miesiącach:)

jako podstawowego wozka na codzien to bym go nie polecala...a moze lepiej ja sonie zyzczylam ale wlansie jako drugi wozek. ni polecam glwnie ze wzgledu na to ze nie rozklada sie na plasko i kosz na zakupy jest minimalny ale wiadomo zadanie tego wozka jest inne bo naprawde leciutka parasoleczka a nie spacerowka.

Wiem,ze jak moja siostra pomagala przy zakupie tego wozka mojeje mamie to wpadl jej w oko inny wozek tanszy niz MCLaren questo.... ABC design giro i tez go przetestowala. Dodam ze moja siostra ma dpswiadczenie wozkowe dosc dpbre..ma 2 dzieci i zaliczyla 6 wozkow....to rodzinne podono heheh. Ja odziedziczylam prawie wszytskie plus jeden nowu i dopiero po 6 sie usatysfakcjonowalam..
http://www.abc-design.de/produkte/buggies/giro.html

moz-screenshot-6.png

Jeśli chodzi o peg perego, to ja nadal jestem fanką tej firmy, jako użytkownik gondolki culla. Wózek, pomimo, że kupiony używany, trzyma się rewelacyjnie, a wolę już nie pisać co my z nim wyprawiamy - stelaż nie raz sam musiał zjeżdżać ze schodów, gondolka codziennie odpinana i przypinana do stelaża i jeszcze wiele innych wesołych akcji. Jedynie raz odpadł drucik w kole, taki który odpowiadał za ściąganie kół, aby zmieścić stelaż do bagażnika. Koło odpadało, zadzwoniliśmy w piątek po południu do serwisu a w poniedziałek rano był u nas kurier z nowym grzybkiem do koła, za który nic nie zapłaciliśmy. Oczywiście wózek nie jest na gwaracji.

potwierdzam, że serwis peg perego jest super (w poznaniu), my jak dostaliśmy wózek, to śpiworek miał dziurkę, zadzwoniłam do nich, przysłali kuriera na drugi dzień, a za 4 dni miałam nowy śpiworek w domu

ja użytkuję mój wózek dopiero od miesiąca, więc wiele nt wytrzymałości jeszcze nie mogę napisac, ale jest lekki, zwrotny, rozkłada się na płasko, ma duży kosz na zakupy, budka w połowie jest na suwak i można ją zaciągnąc od przodu i nie potrzeba parasolki przeciwsłonecznej

reklama
Do góry