reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

reklama
za połowę,choć gdybym ja miała sprzedawać i na prawdę byłaby w bdb stanie to żal byłoby mi sprzedawać za pół ceny

Dziewczyny ktore rozgladaja sie juz za wiekszymi fotelikami - celujecie w foteliki 9-18? Czy o wiekszym zakresie? Ostatnio przymierzalismy Karola do fotelikow i w tych 9-18 mam wrazenie ze juz teraz miesci sie na styk :baffled: Nie chcialabym ze by sie okazalo ze pojezdzi w nim chwile i trzeba bedzie kupowac wiekszy, bo w tym bedzie jak sardynka. Ma ktora z Was doswiadczenie jak dlugo faktycznie dziecko jezdzi w foteliku 9-18? Bo to ze producenci zakladaja ze do 4 lat to jakos mnie nie przekonuje ;-)
Zwracacie uwage na to zeby dotelik mial isofix? Bo moj maz sie upiera przy isofixie a to nam bardzo zaweza wybor :sorry2:

my będziemy kupowali właśnie 9-18kg, chyba że coś się nam odwidzi, no i z isofiksem bo mamy bazę więc warto wykorzystać
ale teraz jest juz dość duzy wybór takich fotelików

My kupujemy fotelik bez isofixa bo zwyczajnie w naszym samochodzie nie ma opcji zamontowania tego :p Ja się przymierzam do tego Maxi Cosi Mobi bo jest montowany tyłem do kierunku jazdy a to jest najbezpieczniejsza opcja przewożenia dziecka :)

My te kupujemy fotelik do isofixa, bo go mamy. Jak bym nie miała bazy, to chyba bym już nie dokupowała - ona włąściwie jest poręczna jak się wypina fotelik bez przerwy - na zukpy, do domu itp - czyli ten mały, a tych "następnych" fotelików już się chyba nie wypina - wystarczy raz zamocować dobrze pasem i będzie ok - nie ma zagrożenia, że przy którymś przypinaniu coś się źle zapnie.

no ja zakupialam dwa maxi cosi priori bez isofixa. Jeden juz zamontowalam u mnie w samochodzie i jak jedziemy moim to jezdzi juz w tym 9-18 kg a jak jedziemy samochodem V to jeszcze go wkladamy do maxi cosi city do 13kg. do samochodu V kupilam uzywanego maxi cosi i troche mu sie tapicerka prula wiec dalam do obrabienia dlatego jeszcze jezdzimy z kubelkowym.

Moje pierwsze wrazenia z pierwszych przejazdzek ...super sprawa: widze malego w lusterku i on widzi mnie bo fotelik jest przodem do kierunku jazdy. Mateusz patrzy tez sobie w okno..i jak cumel wypadnie tona swoatlam jestem w stanie go zlokalizowac i wlozyc do buzi...golnie zmienilo sie duzo...dzieko widzi, rozglada sie a nie patrzy bidok w oparcie :biggrin2:)))

Wiadomo dzieci teraz poubierane troche wiec jakis mega luzow nie ma...ale mysle ze nie bedzie rosnac w szerz tylko bedzie rosl wzdluz :biggrin2:)))))))))

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry