reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

A ja mam problem bo mi się nie podobają spacerówki :-( A musimy jakąś kupić :baffled:
Te które mogła bym zaakceptować są drogie albo ciężkie :dry: a reszta moim zadaniem jest brzydka i tak jakoś krucho wyglądają, mam wrażenie że się zaraz rozpadną :zawstydzona/y:.

reklama
edziook, nie martw się, jak będziesz musiała, to cos wybierzesz :)

ja tez nie ufam parasolkom, ale 3 tygodnie wnoszenia spacerówki X-landera (dużej i cięzkiej) na czwarte piętro przypchnęły mnie do muru i cos musiałam wybrać. Proponuję odwiedzic pare sklepów i coś na pewno wpadnie Ci w oko. Jest na prawdę duży wybór :)

afi - fajny wózeczek, a mieliście okazję zobaczyć w realu? czy tak tylko na podstawie netu?

A swoją drogą to dla mnie nie pojętym jest fakt, że dla dziecka ważącego kilka kg. gondole są niemalże pancerne - z takim wspomaganiem, że szok, a jak dziecko podrośnie i waży kilkanaście kg, to wystarczą dwie rurki i szmatka :)

Hmmm, tak czytam i czytam o zakupach parasolki, że mam wrażenie, że chyba kupowanie wózków przed porodem typu 3w1 mogło nie być najlepszym pomysłem
My jeszcze śmigamy w gondolierze, bo mamy wieelką a Tosia nie protestuje. I zastanawiam się, czy też w takim razie jak już przesiądziemy się na spacerówę, to czy nasza też nie pójdzie w kąt...
Rozumiem, że jak powozicie swoje maluchy w tych parasolkach to przy oparciu rozłożonym na płasko?? I jak jakość jazdy? BO te kółka w parasolkach sprawiają wrażenie mało amortyzujących dziury etc... ale to pewnie tylko takie wrażenie

My również jeszcze w gondoli i myślę, że damy rade w niej zimę przejeździć a przynajmniej do lutego spokojnie :p Co do spacerówek to napewno będziemy używać tej od wózka (my kupowaliśmy 2w1), ale u nas wynika to z tego że mamy windę. Jak czytam, że dziewczyny muszą wnosić wózek na 4 piętro to wcale się nie dziwię, że zdecydowały się na lekką parasolkę :)

my mamy oparcie rozłożone zupełnie na płasko
amortyzacja jest rzeczywiście kiepska, a nawet bardzo kiepska w parasolkach i to wcale nie jest wrażenie
my mieszkamy na 8 piętrze i mamy 2 windy, ale przesiedliśmy się na spacerówkę, bo jest lżejsza (w prowadzeniu) i ma skrętne koła, co jest świetnym ułatwieniem, poza tym mieszczę się bez problemu w każdej sklepowej alejce:)

Ja to mam rodzinne odchylenie od normy i mam 6 wozkow heheh. mialam dwie gondolki..jedna na spacery i jedna w domu. Mateusz do 3 miesiaca spal w gondoli dopiero w sieroniu przenieslismy go do lozeczka. Teraz mam 4 spacerowki. Jeden wielki galoper na codzienne spacery...jedna spacerowka w domu (,aluzy czasem do usypiania czasem do jedzenia a czasem tylkio do posiedzenia. druga taka sama spacerowa w Krakowie u dziadkow no i 4 parasolka na wypady do sklepu i na podroze samolotem. Heh ale musze odadc ze zadnego z nich nie kupilam sama...wiekszosc odziedziczona po siostrzenicach a siostra nazbierala tycvh wozkow troche :-))))

reklama
Do góry