reklama
wiolan, chustę po 3 razach mam opanowaną :-)
jedynie małż mi pomaga zarzucić na plecy, żeby się nie poskręcało, ale jeszcze 2-3 razy i sama się nauczę.
fakt, gorąco w niej jest, ale za to ta bliskość z maluszkiem jest cudowna :-)
i o dziwo nie bałam się, że młody wypadnie, albo coś
jedynie małż mi pomaga zarzucić na plecy, żeby się nie poskręcało, ale jeszcze 2-3 razy i sama się nauczę.
N
nataliak
Gość
wiazane tkane nadaja sie na 2-3lata, dluzej mozna uzywac innych rodzajow chust albo nosidel.
wiolan
PODWÓJNA MAMA
no wlasnie treba sie przelamac.. najpierw wiazalam tylko na sucho, bo jak mala sie budzi to ja zapominam o tej chuscie...wiolan - przełam sie... na poczatku moze Wam sie nie podobac ale to jest swietny pomysł na histerie i ukojenie dzieciaka
wiolan, chustę po 3 razach mam opanowaną :-)
no ja zakupilam wlasnie z Hoppediz ultra cienką.. jakaś nowość ale fakt, ze jak pożyczyłam od koleżanki normalną to jak zawiązałam to czułam się jakbym ja w chomącie była... a to jeszcze nie upały były... więc teraz na ultra cienką tkaną się zdecydowałam... jak zawiązałam (wczoraj 2 wiązania ćwiczyłam) to materiału zdecydowanie mniej jak w normalnej.. no i jakoś mi się fajnie patrzyło w lusterko jak widziałam to zawiązanie a'la kieszonka..
do jakiego wieku maluszek jest noszony w chuście?
chyba zalezy od chusty i od tego ile Ty będziesz miała siły... moja chusta nie nadaje się do ciężkich 2-3 latków, bo ponoć może się wrzynać w ramiona...
no ale ja zamierzam na razie tylko w to lato jej używać..
Ania.K
Fanka BB :)
Moje drogie Wiem, że to jeszcze dość odległy temat, ale ja już się nad tym zastanawiam. A mianowicie czy planujecie wozić swoje dzieci w gondolkach aż do wiosny? Ja nie wiem, czy moje dziecko jest takie duże, czy ta gondola jest tak mała, ale zostało mu jakieś 10 cm luzu na długość. A jeśli chodzi o szerokość, to już teraz miałabym problem, żeby go tam upchnąć w grubym spiworku... Zastanawiam się jak rozwiązać tą kwestię. I czy wozić go później na siedząco w gondoli, czy nie męczyć się zgyt długo i po prostu przejść na spacerówkę, jak Tomek tylko zacznie siedzieć...
Moje drogie Wiem, że to jeszcze dość odległy temat, ale ja już się nad tym zastanawiam. A mianowicie czy planujecie wozić swoje dzieci w gondolkach aż do wiosny? Ja nie wiem, czy moje dziecko jest takie duże, czy ta gondola jest tak mała, ale zostało mu jakieś 10 cm luzu na długość. A jeśli chodzi o szerokość, to już teraz miałabym problem, żeby go tam upchnąć w grubym spiworku... Zastanawiam się jak rozwiązać tą kwestię. I czy wozić go później na siedząco w gondoli, czy nie męczyć się zgyt długo i po prostu przejść na spacerówkę, jak Tomek tylko zacznie siedzieć...
Ja zimę chciałabym "przejździć" w gondoli i mimo że mamy jedną z największych gondoli na rynku (80 cm długości) to jeśli moja królewna będzie rosła w takim tempie jak dotychczas, urodziła się mierząc 54 cm a dziś czyli mając niecałe 2 miesiące ma już 63 cm to możemy się przestać w niej mieścić Może teraz przystopuje z tym wzrostem to do marca chociaż damy radę
wiolan
PODWÓJNA MAMA
u nas gondolka ma 84 cm dlugosci, wiec pewnie zime w niej zaliczymy.. o ile mala nie bedzie nad wyraz ruchliwa.. znaczy nie bedzie za mocno sie rwala do siedzenia..
reklama
strega
Fanka BB :)
A mianowicie czy planujecie wozić swoje dzieci w gondolkach aż do wiosny?
No way...mamy tak mala gondole,ze gora do wrzesnia moze pojzdzi. Mateusz ma juz 60 cm i ma bardzo rozwiniety "zespol niecierpliwych nozek" ,-))))) wiec kopie strasznie i juz mioejsca nie ma na to kopanie.
teraz na spacery jezdzimyw gondoli mimo ze goraco strasznie, ale jak idziemy gdzies do znajomych albo do restauracji czy cos to z nosidelka samochodowego przekladam go w spacerowke i rozkladam ja na plasko....zadowolony bo ma szersze pole widzenia nie tyljo niebo i drzewa hehe
http://www.1000bebes.com/imatges/productes/151/foto2.jpg
Ostatnia edycja: