reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

reklama
wiolan, chustę po 3 razach mam opanowaną :-)
jedynie małż mi pomaga zarzucić na plecy, żeby się nie poskręcało, ale jeszcze 2-3 razy i sama się nauczę.
fakt, gorąco w niej jest, ale za to ta bliskość z maluszkiem jest cudowna :-)
i o dziwo nie bałam się, że młody wypadnie, albo coś :-p

wiolan - przełam sie... na poczatku moze Wam sie nie podobac ale to jest swietny pomysł na histerie i ukojenie dzieciaka :)
no wlasnie treba sie przelamac.. najpierw wiazalam tylko na sucho, bo jak mala sie budzi to ja zapominam o tej chuscie...

wiolan, chustę po 3 razach mam opanowaną :-)
jedynie małż mi pomaga zarzucić na plecy, żeby się nie poskręcało, ale jeszcze 2-3 razy i sama się nauczę.
fakt, gorąco w niej jest, ale za to ta bliskość z maluszkiem jest cudowna :-)
i o dziwo nie bałam się, że młody wypadnie, albo coś :-p

no ja zakupilam wlasnie z Hoppediz ultra cienką.. jakaś nowość ale fakt, ze jak pożyczyłam od koleżanki normalną to jak zawiązałam to czułam się jakbym ja w chomącie była... a to jeszcze nie upały były... więc teraz na ultra cienką tkaną się zdecydowałam... jak zawiązałam (wczoraj 2 wiązania ćwiczyłam) to materiału zdecydowanie mniej jak w normalnej.. no i jakoś mi się fajnie patrzyło w lusterko jak widziałam to zawiązanie a'la kieszonka..

do jakiego wieku maluszek jest noszony w chuście?

chyba zalezy od chusty i od tego ile Ty będziesz miała siły... moja chusta nie nadaje się do ciężkich 2-3 latków, bo ponoć może się wrzynać w ramiona...
no ale ja zamierzam na razie tylko w to lato jej używać..

Moje drogie ;) Wiem, że to jeszcze dość odległy temat, ale ja już się nad tym zastanawiam. A mianowicie czy planujecie wozić swoje dzieci w gondolkach aż do wiosny? Ja nie wiem, czy moje dziecko jest takie duże, czy ta gondola jest tak mała, ale zostało mu jakieś 10 cm luzu na długość. A jeśli chodzi o szerokość, to już teraz miałabym problem, żeby go tam upchnąć w grubym spiworku... Zastanawiam się jak rozwiązać tą kwestię. I czy wozić go później na siedząco w gondoli, czy nie męczyć się zgyt długo i po prostu przejść na spacerówkę, jak Tomek tylko zacznie siedzieć...

Moje drogie ;) Wiem, że to jeszcze dość odległy temat, ale ja już się nad tym zastanawiam. A mianowicie czy planujecie wozić swoje dzieci w gondolkach aż do wiosny? Ja nie wiem, czy moje dziecko jest takie duże, czy ta gondola jest tak mała, ale zostało mu jakieś 10 cm luzu na długość. A jeśli chodzi o szerokość, to już teraz miałabym problem, żeby go tam upchnąć w grubym spiworku... Zastanawiam się jak rozwiązać tą kwestię. I czy wozić go później na siedząco w gondoli, czy nie męczyć się zgyt długo i po prostu przejść na spacerówkę, jak Tomek tylko zacznie siedzieć...

Ja zimę chciałabym "przejździć" w gondoli i mimo że mamy jedną z największych gondoli na rynku (80 cm długości) to jeśli moja królewna będzie rosła w takim tempie jak dotychczas, urodziła się mierząc 54 cm a dziś czyli mając niecałe 2 miesiące ma już 63 cm to możemy się przestać w niej mieścić :p Może teraz przystopuje z tym wzrostem to do marca chociaż damy radę :p

u nas gondolka ma 84 cm dlugosci, wiec pewnie zime w niej zaliczymy.. o ile mala nie bedzie nad wyraz ruchliwa.. znaczy nie bedzie za mocno sie rwala do siedzenia..

reklama
DSCN0467.jpg
A mianowicie czy planujecie wozić swoje dzieci w gondolkach aż do wiosny?

No way...mamy tak mala gondole,ze gora do wrzesnia moze pojzdzi. Mateusz ma juz 60 cm i ma bardzo rozwiniety "zespol niecierpliwych nozek" ,-))))) wiec kopie strasznie i juz mioejsca nie ma na to kopanie.
teraz na spacery jezdzimyw gondoli mimo ze goraco strasznie, ale jak idziemy gdzies do znajomych albo do restauracji czy cos to z nosidelka samochodowego przekladam go w spacerowke i rozkladam ja na plasko....zadowolony bo ma szersze pole widzenia nie tyljo niebo i drzewa hehe
http://www.1000bebes.com/imatges/productes/151/foto2.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry