reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

Ja mam X-landera i gondolka ma około 75cm długości. Zmierzyłam też Tomka i ma 63cm, czyli jeśli tempo wzrostu zostanie zachowane, to zostało nam niewiele czasu ;)

reklama
Ja miałam taką ogólną koncepcję że gondola do wiosny a potem kupujemy lekką spacerówkę. Dlatego ja nie mam wózka 3-funkcyjnego tylko samą gondolę kupiliśmy a potem wybierzemy spacerówkę.
Gondola jest wielka i Jasiek ma w niej dużo miejsca, normanie rozkłada jeszcze ręce na boki i ledwo dotyka boków, więc powinna nam starczyć do wiosny, no chyba że nagle młody zacznie rosnąć i tyć na potęgę ;). I błogosławię swój wybór gondoli bo ma podnoszony zagłówek do prawie siedzącej pozycji takim mechanizmem który jest na zewnątrz, za budką i system wentylacji od dołu - przekłada się dźwignię i można zrobić tak że pod materacykiem ten plastik jest cały ażurowy - z dziurami więc jest wietrzenie od dołu i nie ma "zaduchu" w gondoli.
Jasiek już coraz częściej nam warczy w wózku że nic nie widzi więc podnosimy lekko ten zagłówek i panisko podziwia świat w spokoju a jak zaśnie to tylko spuszczam mu ten zagłówek pokrętełkiem i mały jest na płasko, nie trzeba dziecku grzebać nad głową ani pod pecami żeby obniżyć, jak w niektórych wózkach :tak:

Ja mam X-landera i gondolka ma około 75cm długości. Zmierzyłam też Tomka i ma 63cm, czyli jeśli tempo wzrostu zostanie zachowane, to zostało nam niewiele czasu ;)

my też mamy x-landera, ale ja przenoszę mlodego do spacerówki jak tylko zacznie siadać, niestety pewnie będzie to na zimnę, wątpię, zeby mieścił się w zimę w gondolce w zimowym ubraniu- kombinezonie, raczej już spacerówka, na szczęście mam śpiworek do spacerówki i kombinezonik na zimę też już kupiliśmy :-D

no i zaliczyliśmy większe wyjście w chuście :-)
paradowałam z małym chyba z pół godziny po biedronce :-)
a mały w najlepsze wtulony i usnał.
ogólnie wrażenia ok, nie czułam jego wagi tylko meeega bliskość:-)
no i trochę za ciepło mi było, młodemu chyba też, bo buźkę miał potem gorącą i czerwoną od tego tulenia się.
ale ogólnie jestem zadowolona :-)

Ja sobie bardzo chwale chuste..podarowal mi ja mpoja kolezanka, ktora sama uzywala i uzywa dla swojej coreczki.

DSCN0159.JPG

DSCN0169.JPG
nieststy w takie uply to chusta odpada..ale musze Wam powiedziec,ze super sprawa do samolotu.
Na pocztaku lipca lecielismy w odwiedziny do dziadkow. doadma ze jestem szalona bo Mateuszs nie mial jeszcze skonczonych 2 miesiaecy a ja wybralam sie sama bo moj nie ma urlopu. zapakowalam Mateusza w fotelik samochodowy, ktory pozniej oddalam przed samoloterm do luku bagazowego nattomiats malego w chuste i dawaj do samolotu...dodam ze od razu zasnal. w samolocie musialam go wyjac zevy przypiac pasem do mojego pasa ale glowke mial nadal w chuscie, bo osalaniam go od tych szlonych klimatyzacji. przespal caly lot wtulony we mnie. Na wyjscie z samolotu znowu do chusty i dopiero jka fotelik wyjechala na tasmie z bagazami przelozylam go do fotelika.
a jeszvze taka mala rada dla podrozujacyhc samlotem z dziecki super liniami ryanair :-)...wykupcie sonbie pierwszenstwo wejscia na poklad. We wloszech widza matke z dziekiem i wchodzi pierwsza, ale w Polsce nie puszcza bez dodakowe platnego pierwszenstwa wejscia..obora totalna mimo ze na lotnisku sami mnie zatrzymali i wytlumaczyli, ze przy kontroli osobistej i na bramce ma pierwszenstwo bo jestem z dziueckiem. Jednak pozniej sie okazalo ze nie...bo sobie nie zaplacilam .-)

Ostatnia edycja:
Moje drogie ;) Wiem, że to jeszcze dość odległy temat, ale ja już się nad tym zastanawiam. A mianowicie czy planujecie wozić swoje dzieci w gondolkach aż do wiosny? Ja nie wiem, czy moje dziecko jest takie duże, czy ta gondola jest tak mała, ale zostało mu jakieś 10 cm luzu na długość. A jeśli chodzi o szerokość, to już teraz miałabym problem, żeby go tam upchnąć w grubym spiworku... Zastanawiam się jak rozwiązać tą kwestię. I czy wozić go później na siedząco w gondoli, czy nie męczyć się zgyt długo i po prostu przejść na spacerówkę, jak Tomek tylko zacznie siedzieć...

dziecka ktore siedzi nie wolno wozic w gondoli chyba ze jest do tego celu specjalnie przystosowana a wiekszosc nie jest.

dziecka ktore siedzi nie wolno wozic w gondoli chyba ze jest do tego celu specjalnie przystosowana a wiekszosc nie jest.

Też mi się to obiło o uszy, ale nie wiem dlaczego nie można. W każdym razie wolę włożyć Tomka do śpiworka i do spacerówki, niż kombinować w gondoli z podpieraniem plecków poduszką.

my też mamy x-landera, ale ja przenoszę mlodego do spacerówki jak tylko zacznie siadać, niestety pewnie będzie to na zimnę, wątpię, zeby mieścił się w zimę w gondolce w zimowym ubraniu- kombinezonie, raczej już spacerówka, na szczęście mam śpiworek do spacerówki i kombinezonik na zimę też już kupiliśmy :-D
My też mamy x-landera i po Jagodzie wiemy, że jak będzie siedzieć to w gondoli juz nie wyleży. Dokłanie pół roku i jedn dzień po urodzeniu byl pierwszy spacer w spacerówce. To był też dzień, w którym Jagoda polubiła spacery, bo mogła wreszcie oglądać świat a nie czubki drzew i dachów. Zimą zawijaliśmy ją w kocyk zakładaliśmy x-landeowy śpiwór i było git.

Też mi się to obiło o uszy, ale nie wiem dlaczego nie można. W każdym razie wolę włożyć Tomka do śpiworka i do spacerówki, niż kombinować w gondoli z podpieraniem plecków poduszką.
Myślę, że dlatego, iż gondola nie ma pasów. Dziecko, które siedzi może się przegibnąć i wypaść ci z wózka, a gondola jest dość wysoko. Nie wiem, czy są inne przeciwwskazania. Nataliak??? Coś wiesz więcej?

po pierwsze brak pasow i mozliwosc wypadniecia z wozka a po drugie brak solidnego oparcia dla plecow wiec masakra dla kregoslupa.

a myslalyscie juz o parasolkach? u nas pewnie bedzie maclaren choc niewykluczone ze zostaniemy wierni deltimowi bo maja jakis nowy delti dot ktory calkiem fajnie sie zapowiada.

ja sie nie moge doczekac kiedy 'wskoczymy' w nasza wypasiona spacerowke ;) zobaczymy jak sie bedzie sprawowac ale strasznie mi sie podoba design bo wyglada tak minimalistycznie jak kubelkowe a kubelkowa nie jest.

Załączniki

• emu.jpg
    emu.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Moją gondolę można podnieść także dziecko może w niej siedzieć, są też pasy więc jeśli Majka nie wyrośnie z niej to zimę przejździmy :)

Do góry