reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sprzątanie bez rękawiczek w ciazy

Czy są tu jakieś dziewczyny które w ciąży nie używały bądź nie używają rękawiczek podczas sprzątania detergentami bo nie mają takiego nawyku i czy z dziećmi jest wszystko dobrze? Chodzi mi np o sprzątanie w kuchni, łazience itp i jakich środków używaliście.

reklama
Tak, nigdy nie używałam rękawiczek, z cała moja trojka dzieci jest wszystko w porządku

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A na tych środkach bylo coś napisane o stosowaniu rękawiczek bo u mnie niby tak ale nigdy poza delikatnym wysuszeniem nic mi się nie działo dlatego jakoś nie pomyślałam o tym.

A na tych środkach bylo coś napisane o stosowaniu rękawiczek bo u mnie niby tak ale nigdy poza delikatnym wysuszeniem nic mi się nie działo dlatego jakoś nie pomyślałam o tym.

W pierwszej i drugiej ciąży pracowałam jako gospodyni domowa, do moich obowiązków należało również sprzątnie i używałam naprawdę wielu różnych środków czyszczących (takich do użytku domowego, nie przemysłowych) i było Ok.
Znam tez wiele osob które tak czy inaczej używają rękawiczek żeby nie zniszczyć skory na dłoniach. A dlaczego Cię to martwi? Dlaczego się zastanawiasz nad używaniem rękawiczek w ciąży?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Martwi mnie to bo po czasie dostrzegłam że może być to środek żrący tzn było takie oznakowanie stąd te rękawiczki zalecane ale ja nie miałam żadnych objawów czasem troszkę wysuszone dłonie itp ale żadne poparzenia, pęcherze itp stosowałam ten środek też przed ciążą i było ok stąd bez zastanowienia stosowałam dalej i boje się że to dotarło do krwi i co uszkodziło u dziecka. Napiszcie czy też czasem takie oznakowanie miałyście a mimo to nie stosowalyscie rękawiczek bo nic się nie działo.

reklama
Ja miałam jedynie wysuszona skore na dloniach, najmocniejszy środek to chyba odkamieniacz na bazie octu używałam. Wiadomo ze nie moczyłam w tym rak wiec kontakt nie byl aż tak duzy. Nie sadze żeby to zaszkodziło twojemu dziecku.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry