reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sprzątanie bez rękawiczek w ciazy

Nie Ty pierwsza i nie Ty ostatnia tak sprzątasz.
Kiedyś już założyłas podobny wątek i tam też dziewczyny Ci pisały, że tym dziecku nie zaszkodzisz.
Chyba żebyś siedziała i wąchała opary kilka godzin to wtedy może.
Więc autorko nie popadaj w paranoję, bo ten Twój stres gorzej dziecku szkodzi, jak brak rękawiczek przy sprzątaniu.

reklama
Naprawdę myślicie że taki czy inny środek czyszczacy to nieważne i że każdy to po prostu chemia i że nie ma co przesadzać z tym przenikaniem nawet jak był napis żrący a ręce jakoś nie ucierpiały. Po prostu mnie najbardziej ten skład męczy i to że gdybym wcześniej pomyślała o tym przenikaniu to bym sobie tę czynność odpuscila a tak czuje się winna i nieodpowiedzialna. Eh

Naprawdę myślicie że taki czy inny środek czyszczacy to nieważne i że każdy to po prostu chemia i że nie ma co przesadzać z tym przenikaniem nawet jak był napis żrący a ręce jakoś nie ucierpiały. Po prostu mnie najbardziej ten skład męczy i to że gdybym wcześniej pomyślała o tym przenikaniu to bym sobie tę czynność odpuscila a tak czuje się winna i nieodpowiedzialna. Eh

No ale co ty z tym płynem robiłaś? Moczyłas w nim ręce? Czy tylko lalas/psikalas na brudne powierzchnie? Ile tego mogłoby przeniknąć? Wdychałas opary jakoś intensywnie? Miałas usg i wyszło coś nie tak? Stres dla dziecka jest tez niewskazany.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Niby na USG wszystko w porządku. Ja po prostu zarzucam sobie że jakoś nie pomyślałam wczesniej o konsekwencjach takiego sprzątania. Zazwyczaj lalam na daną rzecz a potem czyściłam, plukalam szmatkę w wodzie az do spłukania płynu itd ale kontakt płynu ze skórą był na pewno. No nic muszę się nie dać zwariować. Nie palę, nie pije, leków też nie, jestem zdrowa ogólnie a ten czynnik to przenikanie to mam nadzieję za wiele nie zmienia.

Niby na USG wszystko w porządku. Ja po prostu zarzucam sobie że jakoś nie pomyślałam wczesniej o konsekwencjach takiego sprzątania. Zazwyczaj lalam na daną rzecz a potem czyściłam, plukalam szmatkę w wodzie az do spłukania płynu itd ale kontakt płynu ze skórą był na pewno. No nic muszę się nie dać zwariować. Nie palę, nie pije, leków też nie, jestem zdrowa ogólnie a ten czynnik to przenikanie to mam nadzieję za wiele nie zmienia.
Nic nie chce mówić, ale Ty już chyba dałaś się zwariować.
Nie ma kobiet w ciąży, które by nie sprzataly 9 miesięcy, najlepiej nic nie robiły.
Wyluzuj.
A jak nam nie wierzysz to porozmawiaj ze swoim ginem;)

Do góry