reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

A co to jest ten FIS ? Kurcze ja sie nic nie orientuje w tych sprawach.Jakie osoby moga sie o to starac, ja wzasadzie jeszcze nie zdecydowalam co zrobic po macierzynskim mam straszny metlik w glowie co zrobic. Nie chce zostawic maluszka bo chyba by mi serce peklo . Ale jest jesze troszke do myslenia wiec zobaczymy ;-)pozdrawiam

reklama
To sie szarpneli nie?:-D
Nie jest tak źle:tak: To i tak, że zwiększyli:shocked2: W naszym przypadku przy dwójce Maluchów to prawie 50e więcej miesięcznie, więc to co obetną w CB oddadzą w FIS;-)

A co to jest ten FIS ?
Family Income Supplement-Information from CitizensInformation.ie

I nowe limity;-)
FIS income limits in 2010: From January 2010, if you have: And your family income is less than: One child €506 Two children €602 Three children €703 Four children €824 Five children €950 Six children €1,066 Seven children €1,202 Eight children €1,298

Moj M dodzwonił się w końcu po 2 dniach do CHB.
Najpierw babka chciała go spławic,twierdząc,że nasz wniosek o wznowienie CHB będzie rozpatrywany na końcu stycznia :crazy:
Ale się nie dał,przełączyła go do kogoś innego i czek za grudzień ma przyjśc w poniedziałek.
Jakoś nie wierzę :confused2:
Ciekawe czy w poniedziałek będzie kasa z ECS :sorry:

A i dostaliśmy Gp Card :-)

Bo to tak jest....to co w poniedzialek to juz w sobote jest na koncie :tak: a jak czasem sie zdarzy ze przed wtorkowym chb jest jakis bank holiday to i rodzinne juz w sobote na koncie widnieje:-)

Wlasnie czytam ze te pieniazki sa platne z dolu czyli ze w grudniu za listopad. Wyglada na to ze jeszcze w styczniu bedzie za grudzien, zobaczymy. A ile dzisiaj wplynelo to niewim bo nie sprawdzalam konta...

reklama
Do góry