reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Misia83_83 wiesz chyba wszystko:-)Pracowalas do konca, tzn.do 2 tyg.przed porodem, czy poszłaś sobie wczesniej na zwolnienie? Pozdrawiam

reklama
Weron- oj nie nie nie..wiez mi, ze ja prawie nic nie wiem:-D
Skonczylam pracowac juz w marcu, poniewaz bylam w szpitalu na usuwaniu wyrostka. Od tego czasu ciaza byla zagrozona takze przeszlam na H&S, ktore zakonczylam rowno z rozpoczeciem macierzynskiego:-)

Misia83_83 ja sie wybieram na macierzynski 2 tyg.przed porodem tzn.20 lipca, wiec jeszcze troche sie potocze. A w moich stronach pogoda raczej nie sprzyja ciazy, bo cieplo, czasem nawet upał... A mnie juz drugi tydzien gardlo boli, lekarz mowi, ze pluca i oskrzela ok wiec antybiotyku nie trzeba.Kuruje sie paracetamolem i płuczę gardło szałwią...może w konuc coś zadziała???

misia83_83 wszystko rozumiem i jestem normalnie szczęśliwa że tak jest
że te składki odprowadzają....:-)
tyle że ja żadnych druczków to nie dostaję....:eek: nie wiem o co kaman z nimi....
co to są za druczki...?
dostałam tylko list z H&S że od dnnia 05.06,.09 będę miała płacone H&S po 204e tygodniowo i to wszystko.....
to mam czekać na jakąś pocztę jeszcze??

Ka...M bo na H&S druczków sié nie dostaje ;-)
Misi się chyba pomyliło chorobowe z H&S.
Na formie do H&S powinnaś wpisac kiedy idziesz na macierzyński i oni przestaną Ci normalnie płacic kiedy przejdziesz na macierzyński.Tak mi się wydaje.Ja już nie dokoładnie pamiętam jak to było u mnie,ale płacili mi do dnia przejscia ma macierzyński :tak:

Tak tak! Przepraszam najmocniej! Faktycznie pomieszalam dwa swiadczenia:zawstydzona/y: Tak jak mowilam...gapa ze mnie;-) Ale jakby nie bylo skladki sa odprowadzane, a o to glownie sie martwilas takze luzz;-)

nom ... ale jak już mi powiedziałaś o jakichś druczkach to już miałam kolejne zmartwienie :-p;-) bo takowych nie mam... hehe
ok ... to póki co siedzę sobie spokojnie w domku i nie przejmuję się niczym ;-)
no chyba że zakupami dla dzidziusia... heh ty bardziej że nie wiemy jeszczez co będziemy mieć.....:-( i czy patrzeć na różowe czy niebieskie wózeczki;-)

jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc......:*

reklama
czesc dziewczyny:) ja tez wlasnie jestem w podobnej sytuacji ale kompletnie nie wiem co to jest to H&S?Termin porodu mam na 25 sierpnia ale szefowa bedzie mi kazała przejsc na miesiac przed porodem i w tym momecie zostaje bez zadnych dochodow i tak sie teraz zastanawiam może moglabym byc na chorobowy przez ten miesiac hmm jak myslicie? albo to H&S o co w tym chodzi dzieki z góry za odpowiedz

Do góry