reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

no wlasnie dziewczyny mi tez zatrzymali,powiedzieli ze im nie odeslalam listu:-)chociaz jakies 6 misiecy temu juz raz odsylalam ale coz,,,,,,,,,,,mam potwierdzenie od lekarza i ze szkoly ze tu przebywamy:crazy:wiec im dzis wysylam
mi tez nie wypłacili, a jak zadzwoniłam to powiedzieli ze wszystko ok:baffled:

reklama
A ja znów z pytaniem do dziewczyn które mają zwolnienie H&S
otóż przysłali mi pismo że będę otrzymywać wynagrodzenie w kwocie 204e i jeśli mi to nie odpowiada to mogę w ciągu 21 dni zgłosić się o ponowne rozpatrzenie pisma
zaznaczałam że jestem zatrudniona na full time czyli moja wypłata niby powinna wynosić ok 370e tyg (nie dodwawałam jednak że pracowałam tylko po 3 dni i dostawałam mniej) i że już od 3 lat pracuję w Irlandii ...
chciałam się dowiedzieć ile mniej więcej wy dostajecie i do kiedy mogę korzystać z tego zwolnienia??
z góry dziękuję za odpowiedź bo nawet nie wiem czy taka kwoyta jest ok czy nie bardzo....
No szkoda,że nie dodałaś,że pracujesz tylko 3 dni.
Ja nie wiem.Może wstałam lewą nogą,gardło mnie boli i czuje sie do dupci,ale dlaczego nie mozesz byc uczciwa i napisac prawdę? :baffled:
Nigdy na zwolnieniu nie dostaniesz tyle co pensji :eek:

julia28 ja taki list miałam w styczniu i w piatek dostałam znów:tak: Dzis juz odesłalam.Widocznie teraz bedą sprawdzac co kilka m-cy :sorry:

A ja mam pytanie czy któras z Was dostała moze cos takiego jak rent allowance:sorry:( "Rent Supplement" ) jesli tak to ... mały skrót wiadomosci na ten temat bym poprosiła:sorry:

Pozdrawiam

a ile czekałas na decyzje? bo ja czekam 5 tygodni i żadnej odpowiedzi nie dostałam, a z tego co czytałam na ich stronie to sie dostaje tylko 204 euro ale mam nadzieje ze tez dadzą mi więcej
ja czekałam od ... hmmmm...kurde wysłałam to w piątek przed bankiem holiday

tyle że tam jest napisane że przez 3 tyg musi Ci jeszcze pracodawca płacić a moja szzefowa po prostu te 3 tyg trzymała mnie w pracy normalnie a wypisała że skończyłam pracę 15 maja i że nie będę musiała dłużej czekać ...
zła byłam że nie powiedziała mi jeszcze że te 3 tyg od 15 maja powinnam siedzieć w domu a ona powinna mi płacić tylko mnie tak bezczelnie wykorzystała... :wściekła/y:

No szkoda,że nie dodałaś,że pracujesz tylko 3 dni.
Ja nie wiem.Może wstałam lewą nogą,gardło mnie boli i czuje sie do dupci,ale dlaczego nie mozesz byc uczciwa i napisac prawdę? :baffled:
Nigdy na zwolnieniu nie dostaniesz tyle co pensji :eek:
anineczka no chyba właśnie wstałaś lewą nogą:-p:-p dostałam to ale tylko 204e
a skoro pracuję na ful time to wypłata za 39h jest ok 360e więc myślałam że policzą mi coś koło tego bo oni nie wiedzą że 3-4 dni tylko robiłam... bo było do zaznaczenia czy robię na fulll czy part time... więc tak jak pracuję zaznaczyłam że na full a dostałam tak mało:wściekła/y: ciekawe więc ile się na part w takim razie dostaje....:angry:

anineczka no chyba właśnie wstałaś lewą nogą:-p:-p dostałam to ale tylko 204e
a skoro pracuję na ful time to wypłata za 39h jest ok 360e więc myślałam że policzą mi coś koło tego bo oni nie wiedzą że 3-4 dni tylko robiłam... bo było do zaznaczenia czy robię na fulll czy part time... więc tak jak pracuję zaznaczyłam że na full a dostałam tak mało:wściekła/y: ciekawe więc ile się na part w takim razie dostaje....:angry:
Z tego co ja sie orientuje to to 204e to po prostu taka jest stawka i to na tyle. Wiecej nie dostaniesz....to tak samo jak z jobseeker benefit. Taka jest stawka i koniec. Nikogo nie obchodzi ile kto wczesniej zarabial....tak mi sie wydaje choc moze sie myle to poprawcie mnie dziewczyny.;-)

Z tego co ja sie orientuje to to 204e to po prostu taka jest stawka i to na tyle. Wiecej nie dostaniesz....to tak samo jak z jobseeker benefit. Taka jest stawka i koniec. Nikogo nie obchodzi ile kto wczesniej zarabial....tak mi sie wydaje choc moze sie myle to poprawcie mnie dziewczyny.;-)
Masz rację :tak:
Ka...M nie zrozumiałam,a zapomniałam ,ze rypałaś po całe dnie:sorry:
Szefowa bezczelna :no:

co do CHB dzwoniłam dzisiaj i babka powiedziała ze nie wystarczy odesłac samego listu, trzeba dołączyc list ze szkoły i od lekarza a tydzien temu powiedziała ze wystarczy rachunek i dlatego nie wypłacili kasy:crazy::eek::baffled:

co do CHB dzwoniłam dzisiaj i babka powiedziała ze nie wystarczy odesłac samego listu, trzeba dołączyc list ze szkoły i od lekarza a tydzien temu powiedziała ze wystarczy rachunek i dlatego nie wypłacili kasy:crazy::eek::baffled:
Wiesz Marta mam wrażenie,że kto akurat u nich w biurze siądzie do telefonu to ma własne widzi mi się co do dokumentów :wściekła/y:
I tak oto tym sposobem robią sobie burdel w papierach a nam na złośc :angry:

hej czy moglybyscie podac nr tel na ktory dzwonicie na chb bo ja dzis wisialam na telefonie ponad 20 min i dupa :wściekła/y::baffled::angry:
a do tego jestem taka zla wrrrrrrrrrrr oni jeszcze wisza mi kase od stycznia za chorobowe i ciagle upierali sie ze recordy z polski jeszcze nie przyszly ( w maju bylam trzy razy w socjalu) wkoncu zadzwonilam do polski i tam mi powiezieli ze e104 wyslali juz 19 marca!!!:crazy:i jak bylam ostatnio sie klocic to gosciu mi powiedzial ze cos z systemem mieli i ze kasa bedzie w przeciagu kilku dni....minely dwa tyg i cisza....wczoraj bylam to krowa (sory ale inaczej jej nie mozna nazwac) w okienku kazala mi sobie samej wydzwaniac albo pisac wrrrrrrrrrrr tylko ze jak dzwonie to nikt nie odbiera ani na chb ani na ilness juz normalnie mi sie plakac chce:-:)eek:

reklama
Wiesz Marta mam wrażenie,że kto akurat u nich w biurze siądzie do telefonu to ma własne widzi mi się co do dokumentów :wściekła/y:
I tak oto tym sposobem robią sobie burdel w papierach a nam na złośc :angry:
ja to chyba do jakiegos prawnika pójde:baffled:, CHB zabrali:crazy: H&S benefit czekam 6 tygodni a jak zadzwoniłam to powiedzieli ze nie dostali papierów które wysłałam 3 tygodnie temu,:eek: ciekawa jestem jakby którys z nich musiał utrzymac 4 osobową rodzine za 340euro co by zrobił:baffled:

Do góry