reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

U mnie stoi drugi samochod ale ja nie mam prawka:baffled:
Chcialam isc tutaj na prawko ale m powiedzial ze zrobie sobie kiedys tam w Polsce:baffled:.
Do takiego malego miasteczka mam 2km do wiekszego 10km ale to juz inne County.
A do tamtego okolo 30km i D**a zbita:wściekła/y:

reklama
sie nie zastanawiaj tylko idź na prawko bo tu taniej i łatwiej a mozesz jeździc na nim i w Polsce:tak: ja na szczęscie mam juz od 10 lat:happy::happy::happy2::happy2:

Ja juz postanowilam, ze koniecznie musze zrobic prawko jak sie Alex urodzi. I uwazam, ze najlepiej je tutaj zrobic. I taniej i chyba latwiej tez:-) Choc im starsza sie robie tym bardziej sie boje....:szok: I te ronda....jak ja a nie wjade...:szok: Ja stara panikara jestem!

misia nauczysz sie:tak:.ja tez sie bałam na początku, byłam przerażona.:szok: i to prawda,ze tutaj taniej i łatwiej, szkoda tylko ze najpierw trzeba jeździc na tym prowizorycznym z tą L:baffled: a u nas kosztuje teraz 99 euro po polsku:-p

Misia mi tutaj jeździ się tysiąc razy lepiej, wierz mi, irlandcy kierowcy sa bardzo wyrozumiali, nikt na Ciebie nie trąbi, nawet jak się pomylisz i chcesz zmienić pas to bez problemu-w Polsce już dawno by Cię zjedli, a z rondami też jest prościej bo przecież wszystko idzie tak jak wskazówki zegara więc tak jak powinno być-bezpieczniej. Co to dla Ciebie, zobaczysz jak będziesz śmigała. No i jeszcze w żadnym kraju nie widziałam tylu staruszków za kierownicą a to tez świadczy o swobodnej, bezstresowej jeździe. Trzymam w kciuki. Ja w tym tygodniu siostrę będę uczyła bo jako jedyna z domu tyle lat się wzbraniała a teraz juz chce:) Co nas nie pokona to nas wzmocni no nie?

Moj R wlasnie robil tu prawo jazdy w sumie to niedawno bo jakies 2 miesiace temu i tak sie rozpedzil ze ma juz jakies 4 kategorie hiii.

trzeba jeździc na tym prowizorycznym z tą L:baffled: a u nas kosztuje teraz 99 euro po polsku:-p
rozumiem ze testy kosztuja 99e.
Tu w Carlow chyba 7 maja czy 10 juz nie pamietam byly testy i kosztowaly 37e i wlasnie chcialam isc ale..........
Ja robilam prawko w Pl 5lat temu i nie zdalam 3razy potem jakos kasy nie bylo na dokonczenie a pozniej spakowalam sie i przylecialam tutaj.
Teraz juz wszystko przepadlo.

Czesc Dziewczyny.
Czy moglybyscie mi powiedziec czym jest ta karta EU....?

Ewelcia a co do tego testu z Polski to dowiedz sie bo czesto sa one wiele lat wazne wiec moze tylko kwestia egzaminu...TYLKO he he....ja zdawalam 5 razy:happy2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja zapisywałam się na testy ok 2 tyg temu i płaciłam z Polskim lektorem w Dublinie 35 euro.

Czy te testy za 99 euro nie są organizowane przez jakąś polska firmę? W Dublinie nabrali w ten sposób dużo osób.

Do góry