reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

A ja mam pytanie odnośnie domów socjalnych. Jakie one z reguły są, nowe, używane:confused: Czy płaci się coś za nie:confused: Jeżeli tak to ile i czy od czegoś to zależy:confused: Bo ja się od dawna zastanawiam czy nie złożyć o to papierów, ale ciągle nie wiem do końca jak to wszystko wygląda:sorry2:

reklama
różnie to bywa z tymi domami, koleżance dawali rudere ale nie przyjeła to dostała nową, ale nie każdy dostaje nowe domy i nie wiem od czego to zalezy, ja ciągle czekam na adres domu i właśnie na decyzje ile będe płaciła, moja koleżanka płaci 50 euro tygodniowo ale wiem ze jest to uzalężnione od dochodów, poza tym tankują olej i dokładają sie do rachunków, jak masz jakies jeszcze pytania to pisz
ale powiem ci ze napewno sie opłaca składac taki wniosek

Hej
Ja już mam wniosek.Wydrukowałam sobie z strony Council :tak:
Tylko tego strasznie dużo jest :szok:
A powiedzcie tam są takie strony,któych wogóle nie wypełniam,ale je też muszę załączyc? Nawet jak będą puste ?

no wiem, że to jak mała książeczka, dołącz to i napisz NONE(nie dotycz) bo jeszcze pomyślą ze zapomniałas je sobie wydrukować

A ma któraś z Was formularz z South Dublin County Council:confused: Nie mogę go znaleźć na ich stronie:
http://housing.southdublin.ie/

Ten z Dublin City mam, ale te rejony mnie nie interesują:no: Tak sobie myślę, że ciekawa jestem jak to wszystko wygląda i że może warto złożyć. Tylko coś mi się wydaje, że to głównie mieszkania są, a ja wolałabym chociaż kawałek ogródka:sorry2: Nie wiem czy przy dwójce dzieci to realne:confused:

Marta a ta Twoja koleżanka to sama jest zn. bez męża/partnera:confused: I ile ma dzieci:confused: W jakim Council'u ona składała:confused:

Czytam i czytam o tym... niby fajnie, bo może moglibyśmy coś odłożyć i byłoby łatwiej, ale sama nie wiem. W końcu złożyć można, najwyżej odmówimy tego, co nam zaproponują:sorry2:

Anineczka no i właśnie wchodziłam tam, tylko nie mam pojęcia, który to formularz:confused:
Downloads - SDCC Mambo

Najwyżej się przejedziemy i zapytamy, może przy okazji dowiemy się czegoś więcej;-) Swoją drogą przez pierwszy rok pobytu w IE mieszkałam właśnie na Tallaght i może pora wrócić na stare śmieci:-D

reklama
Wolfia mąż właśnie dzwonił do nich i wzieli nasz adres i wyślą pocztą formularz.Ma dojśc do końca przyszłego tygodniu.
Tutaj masz numer gdzie dzwonic:
+35314149000

Do góry