reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

nie dodzwoniłam sie i byam nawet w officie dzisiaj i kazali mi wysłac list do nich, w tym problem ze dogadac sie dogadam, gorzej z napisaniem listu, bede próbowała dalej dzwonic, a ty nie zmieniałas adresu?

reklama
nie dodzwoniłam sie i byam nawet w officie dzisiaj i kazali mi wysłac list do nich, w tym problem ze dogadac sie dogadam, gorzej z napisaniem listu, bede próbowała dalej dzwonic, a ty nie zmieniałas adresu?
No wlasnie nie zmienialam.
A tobie tez wplacaja na konto czy na poczcie odbierasz??
CHB mi wplacili 1maja.
U mnie to samo dogadac sie to sie dogadam,gorzej cos napisac:baffled:

ja tez dostałam na konto CHB a tego Earlycare nie a ile twoje maleństwo ma?
a wogóle zaszłam do offica i mówie ze mi nie wypłacili a oni mi na to że juz nie wypłacają, to ja im mówie ze koleżanki dostały a ja tylko nie, to kazali mi list wysłac bo oni tez nie mogą sie dodzwonic

o kurcze oni chyba naprawde nas przeoczyli, kolega (irys) bedzie próbował sie dodzwonic do nich a jak nie to wysle im list:tak:jak czegos sie dowiem to dam znac

Witajcie dziewczyny może potraficie nam pomóc, coś doradzić.

Mój mąż dostał z sociala po prawie 4 miesiącach opowiedz ze nie odstanie jobseeker's allowance gdyż nie jest tutaj 24 miesiące (jesteśmy 20). Co najdziwniejsze mój mąż zaznaczał składając wniosek ze aplikuje na jobseeker's benefit a nie allowance, chyba ze braknie mu składek.

Ma przepracowane tutaj 15 miesięcy, w Polsce bez przerwy od 2002. Po za tym dowiadywaliśmy się przez znajomych w wojewódzkim urzędzie pracy, że żadne zapytanie o składki męża z Irlandii nie wpłynęło. Mój mąż ma teraz ten druk e104 i e301, ale nikt w socialu nie chce nam w ogóle przyjąć tego bo to już 4 miesiące.

Powiedzcie proszę co mogę jeszcze zrobić
icon_sad.gif

Dostaliśmy informacje ze nic nas z tym krajem nie łączy. A kurde moja praca i macierzyński, a przedszkole synka, a urodzenia dziecka?!!! po za tym jesteśmy zarejestrowani i czekamy na mieszkanie socjalne z county council, jesteśmy zapisani na kursy z fasu, to co mam jeszcze zrobić aby według nich być związanym z tym krajem !!!

reklama
Tak mamy 21 dni na odwołanie, ale nie wiem co mam napisać, jak tak dalej będziemy się odwoływać to miną nam te dwa lata.

Chciałam napisać jeszcze raz cała sytuacje, wysłać dokumenty nasze e104 i e301 i może nas na benefit zakwalifikuje. Już sama nie wiem.

Ja 20 czerwca kończę macierzyński i nie mogę wrócić do pracy nie ma miejsca, a córcia nadal ma problemy z oddychaniem i nie mogę jej oddać w opiekę komuś innemu.
Mam jeszcze pytanie o mój zasiłek, czy chorobowe płatne i macierzyński liczy się do okresu pracy składkowego?

Czy będąc w Polsce w 2007 roku na wychowawczym mam jakieś składki?

Do góry