reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

W Dublinie są takie:

• If you are single, your income must not have been more than €32,000 in the previous year.
  • If you are a couple, your combined income must not have been more than €38,500 in the previous year.
(Note: If a large portion of your income is used for rent this can be taken into consideration)

reklama
dziewczyny ja mam prawie 2000 na miesiąc i dostałam:-) a kolezanki mąz na zasiłku a ona grosze ma na part time i kazali czekac:confused:, także nie wiem od czego to zależy, :baffled:wiem ze nie można miec zadnej nieruhomości w Polsce:no: i mieć złe warunki w domu, u mnie np. jest pleśń wtedy jest szybciej,

musze powiedziec ze w poprzednim domku, nie było pleśni, bo był nowy:-D, a w tym woda stoi na podłodze:-( a moja mała ma uczulenie i kaszle cały czas:baffled:

Hej dziewczyny :-)mam taki problem : wyjechalam teraz z maluszkiem na 3 miesiace do polski a Child Benefit odbieram zawsze na poczcie, czy orientujecie sie moze czy to mi teraz przepada czy po powrocie bede mogla odebrac zaleglosci???

Hej dziewczyny :-)mam taki problem : wyjechalam teraz z maluszkiem na 3 miesiace do polski a Child Benefit odbieram zawsze na poczcie, czy orientujecie sie moze czy to mi teraz przepada czy po powrocie bede mogla odebrac zaleglosci???
A zgłosiłaś w CHB ,że wyjeżdzasz?
Jak nie to zablokują prawdopodobnie.

he ja nawet jak zgłosiłam wyjazd to mi zablokowali a odzyskanie zajeło nam 4 miesiące :baffled:

wiem ze moniak skladala jakos tydzien czy dwa przedemna i tez jest z galway wiec moze moniak napisz czy maz juz odp i czy jak to jest u ciebie

To ja już zupełnie tego nie rozumie:baffled:! My dostaliśmy dofinansowania 45€na tydzień! wynajmujemy dwupokojowe mieszkanie i płacimy 715€ na miesiąc:baffled:.
Mąż jest na Jobseeker benefit a ja na macieżyńskim (ale nie jestem zatrudniona). A teraz byliśmy u znajomych Iroli w Co.Donegal i ich syn zrezygnował z pracy bo mu się nie 'opłacało', ma też jobseeker benefit, wynajmuje 3pokojowe mieszkanie z dziewczyną (ale w socjalu nie powiedział że to jego dziewczyna tylko współlokatorka) i dostał dofinansowania 80€ na tydzień:baffled: I o co to wtym wszystkim chodzi??? ja już nie mam pojęcia!!!:confused:

A zgłosiłaś w CHB ,że wyjeżdzasz?
Jak nie to zablokują prawdopodobnie.

he ja nawet jak zgłosiłam wyjazd to mi zablokowali a odzyskanie zajeło nam 4 miesiące :baffled:

O kurcze! nic nie zglosilam:no: Nie mialam pojecia ze tak trzeba zrobic :-( myslalam ze poprostu to albo przepadnie albo nie, a tu prosze jeszcze moga zablokowac :baffled: No coz, trudno :-(dzekuje ci bardzo za odpowiedz;-) To chociaz juz wiem czego moge sie spodziewac

reklama
ja od 2 dni próbuje sie dodzwonic do CHB i nikt nie odbiera, ciągle zajęte a nie wypłacili mi Early childcare:wściekła/y:

Do góry