reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Ja miałam zarejestrowaną formę u nich 22 czerwca i dostałam FIS jakieś 2 tyg.
:tak:Czyli powinnaś dostać lada moment:tak:Tylko,że ja miałam odnawiany FIS a nie pierwszy raz,nie wiem jak Ty...Pieniążki za FIS są wpłacane na konto w czwartki:tak:

No my pierwszy raz sie staramy,wiec w tym tygodniu juz nie bedzie wrrrr:)dzieki
Teraz czekałam 4 miesiące,ale rok temu gdy starałam się po raz pierwszy,czekałam pół roku:sorry:

reklama
dziewczyny mąż miał wypłacane FIS, a od dzisiaj ma obcięte godziny i przechodzi na socjala - no czyli FIS po prostu w tym momencie odbierają tak? czy oni automatycznie mają te informacje czy musimy się kontaktować z tą konkretną jednostką zajmującą się FISem?

dziewczyny mąż miał wypłacane FIS, a od dzisiaj ma obcięte godziny i przechodzi na socjala - no czyli FIS po prostu w tym momencie odbierają tak? czy oni automatycznie mają te informacje czy musimy się kontaktować z tą konkretną jednostką zajmującą się FISem?
Mi sie zdaje że oni dostaną taka informacje od socjala

Mi się wydaje ze trzeba poinformować. Lepiej iść i powiedzieć niż później mieć problemy czy coś :)

Asienko sprobuj tutaj zmienic....
ja wpisalam swojego PPS,moj nr.karty i date urodzenia...ale wyskoczylo mi potem data urodzenia M,i chcieli jego PPs,wiec juz nie wpisywalam.Aplikacja byla wypelniana na mnie,ale list i pozniej karty przyszly na M:)wiec on jest jako pierwszy i dlatego chca jego pps
https://www.sspcrs.ie/portal/changeAddress/pub/find

albo list do nich wyslil badz zadzwon

Client Registration Unit,
P.O. Box 11745,
Finglas,
Dublin 11
call 1890 252 919."

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanko jak sie czlowiek rozlicza z podatku to co mozna odliczyc wiem ze rent ale czy cos jeszcze jest?i wlasnie jak to zrobic z tym rentem bo jestem zielona w tym temacie
I drugie pytanko czy slyszalyscie o zapomodze na rachunki za prad czy ktoras z was z tego korzysta i moze doradzic jak gdzie i komu sie nalezy.bede wdzieczna za kazde info:)

reklama
Do góry