reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
Mam pytanko czy jak dostaje fuel allowance to fis póki co nie przyznany jeszcze odetna o te 20 euro??dzieki za odpowiedz

Witam!
mam 2 pytania
1. Co do rent allowance. papiery w socialu złożyłam jakieś 5 miesięcy temu, ale dopiero niedawno dostałam odpowiedź z county council że jestem zajrejestrowana na mieszkanie socialne. Dopiero teraz dadzą mi rent allowance, ale babka w socialu powiedziała że zwrot dostanę od daty wystawienia tego potwierdzenia z Cunty council, czy tak właśnie ma być :/ liczyłam na zwrot od daty złożenia papierów w socialu :/

i pytanie numer 2. Jak to jest z dopłatą do ogrzewania? Jak na razie czekam na decyzję z sociala o przyznanie zasiłku, a pieniążki pobieram z tego sociala co rent allowance. Papiery o dopłtę do ogrzewania składałam w normalnym socialu i jak byłam ostatnio zapytać czy coś wiadomo już w mojej sprawie (dość długo już czekam) babka powiedziała że jeszcze nic nie wie, a pieniądze na ogrzewanie dostanę jak zapadnie decyzja w sprawie mojego zasiłku i że wtedy dostanę zwrot (za to ogrzewanie) ale coś mi się tu nie podoba. Tygodnie lecą... a decyzji nie ma...
Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.

Witam Mam pytanie czy jest cos takiego jak dofinansowanie na wózek dla dziecka....urodzilam kolejne dziecko tutaj ale jeszcze nie staralismy sie o cos takiego znajomi mi mowili ze mozna sie postarac ale gdzie trzeba sie udac ...??? moj mąż jest na zasilku ja od kad dowiedzialam sie ze jestem w ciazy zwolnilam sie z pracy wiec nie przysluguje mi zaden maciezynski Moze ktos wie cos na ten temat Bardzo bym prosila o odpowiedz Pozdrawiam

Witam Mam pytanko Od pewnego czasu jestem na socjalu Otrzymuje pieniążki z socjala, które odbieram co tydzień na poczcie i pieniądze na mieszkanie, które tez odbieram na poczcie I to właśnie moje pytanko Czy pieniądze na mieszkanie mogę dostawać na moje konto

reklama
Do góry