reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

a tak wracając do sprawy związanej z tym podakiem mieszkalnym 100e. to my teź dostaliśmy pisemko od landlorda i po miesiącu oddaliśmy mu kaske bo wyczytałam na któreś ze stron że faktycznie powinnien płacić za to landlord a nie najemca (bo jest to nielegalne) ale osoby które wymysliły ten śmieszny podatek wręcz namawiaja landlordów aby opłate zrzucić na wynajemce????????? i gdzie w tym sens i logika?....i dlatego też oddalismy mu 100e, nie chcemy mieć na pieńku z nim bo jest w miare wporządku ale z tego co jeszcze wyczyałam to w przyszłym roku ponoć chcą jeszcze zwiększyc tą opłate, o ile przejdzie dalej to przez te plakaty i protesty,,no cóż irl chce zyskać pieniądze zkąd tylko popadnie:-((

reklama
Ja nie zapłacę,nie ma mowy:no:Facet ma nas daleko w tyłku,nic w mieszkaniu nie robi,niczego się nie idzie doprosic,jest po prostu nastawiony tylko na ściąganie z nas kasy,nie jest fair wobec nas,nie odbiera telefonów,nie odpisuje na esy a my zawsze płaciliśmy na czas.
W info na temat household levy jest napisanejak byk,że ma właściciel nieruchomości zapłacic więc nie ja!

My żadnej informacji od landlorda nie dostaliśmy, więc w sumie nie wiem czy on zapłacił to czy nie. Szczerze...? Nie moja broszka!
Ale gdyby się do nas odezwał z wyciągniętą ręką po kasę to.....mówiąc kulturalnie też bym nie zapłaciła. To nie jest MÓJ podatek!

u nas te listy to widziałam tylko na poccie jak lezały w okienku :-p

ja z innej beczki , jeśli ktoś jest niepracujący a ma MC i miał wypadek to czy nalezy się odszkodowanie?

dziewczyny czy któras z was jechała do Polski samochodem z nieważnym paszportem dziecka??chcemy małemu zrobic dowód w PL bo tutaj co roku musimy jeżdzic do ambasady:confused2:

reklama
marta- a dlaczego co rok musicie jezdzic do ambasady? przeciez paszport powinien byc wydany na 5 czy 10 lat chyba tylko ten pierwszy jest na rok, chyba ze sie myle;-)
odnosnie jazdy samochodem to pewnie zalezne jakim promem tzn czy do francji czy przez anglie. Jak ja jechalam do Francji to nam po wyjezdzie z promu sprawdzali.wydaje mi sie ze na niewaznym paszporcie do pl mozesz wrocic. tu znalazlam :
Utrata ważności paszportu nie pozbawia jego posiadacza prawa przybycia na podstawie tego dokumentu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej

Do góry