a tak wracając do sprawy związanej z tym podakiem mieszkalnym 100e. to my teź dostaliśmy pisemko od landlorda i po miesiącu oddaliśmy mu kaske bo wyczytałam na któreś ze stron że faktycznie powinnien płacić za to landlord a nie najemca (bo jest to nielegalne) ale osoby które wymysliły ten śmieszny podatek wręcz namawiaja landlordów aby opłate zrzucić na wynajemce????????? i gdzie w tym sens i logika?....i dlatego też oddalismy mu 100e, nie chcemy mieć na pieńku z nim bo jest w miare wporządku ale z tego co jeszcze wyczyałam to w przyszłym roku ponoć chcą jeszcze zwiększyc tą opłate, o ile przejdzie dalej to przez te plakaty i protesty,,no cóż irl chce zyskać pieniądze zkąd tylko popadnie:-((
reklama
Tichonek
Mamusia Radusia i Matusia
Ja nie zapłacę,nie ma mowyFacet ma nas daleko w tyłku,nic w mieszkaniu nie robi,niczego się nie idzie doprosic,jest po prostu nastawiony tylko na ściąganie z nas kasy,nie jest fair wobec nas,nie odbiera telefonów,nie odpisuje na esy a my zawsze płaciliśmy na czas.
W info na temat household levy jest napisanejak byk,że ma właściciel nieruchomości zapłacic więc nie ja!
W info na temat household levy jest napisanejak byk,że ma właściciel nieruchomości zapłacic więc nie ja!
barmanka79
Deus Dona Me Vi
My żadnej informacji od landlorda nie dostaliśmy, więc w sumie nie wiem czy on zapłacił to czy nie. Szczerze...? Nie moja broszka!
Ale gdyby się do nas odezwał z wyciągniętą ręką po kasę to.....mówiąc kulturalnie też bym nie zapłaciła. To nie jest MÓJ podatek!
Ale gdyby się do nas odezwał z wyciągniętą ręką po kasę to.....mówiąc kulturalnie też bym nie zapłaciła. To nie jest MÓJ podatek!
Tichonek
Mamusia Radusia i Matusia
amen!!!my żadnej informacji od landlorda nie dostaliśmy, więc w sumie nie wiem czy on zapłacił to czy nie. Szczerze...? Nie moja broszka!
Ale gdyby się do nas odezwał z wyciągniętą ręką po kasę to.....mówiąc kulturalnie też bym nie zapłaciła. To nie jest mój podatek!
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
u nas te listy to widziałam tylko na poccie jak lezały w okienku
ja z innej beczki , jeśli ktoś jest niepracujący a ma MC i miał wypadek to czy nalezy się odszkodowanie?
ja z innej beczki , jeśli ktoś jest niepracujący a ma MC i miał wypadek to czy nalezy się odszkodowanie?
lubiczanka
Fanka BB :)
Vikamcia-odszkodowanie sie nalezy jeśli płaci się ubezpieczenie,a Mc pokrywa tylko koszty leczenia
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
a osoby na socjalu sa ubezpieczone czy nie?
a osoby na socjalu sa ubezpieczone czy nie?
lubiczance chodzi o prywatne ubezpieczeniejak nie masz to odszkodowania nie będzieja mam prywatne ubezpieczenie
reklama
marcysia365
sierpień'07 i czerwiec'09
marta- a dlaczego co rok musicie jezdzic do ambasady? przeciez paszport powinien byc wydany na 5 czy 10 lat chyba tylko ten pierwszy jest na rok, chyba ze sie myle;-)
odnosnie jazdy samochodem to pewnie zalezne jakim promem tzn czy do francji czy przez anglie. Jak ja jechalam do Francji to nam po wyjezdzie z promu sprawdzali.wydaje mi sie ze na niewaznym paszporcie do pl mozesz wrocic. tu znalazlam :
Utrata ważności paszportu nie pozbawia jego posiadacza prawa przybycia na podstawie tego dokumentu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej
odnosnie jazdy samochodem to pewnie zalezne jakim promem tzn czy do francji czy przez anglie. Jak ja jechalam do Francji to nam po wyjezdzie z promu sprawdzali.wydaje mi sie ze na niewaznym paszporcie do pl mozesz wrocic. tu znalazlam :
Utrata ważności paszportu nie pozbawia jego posiadacza prawa przybycia na podstawie tego dokumentu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej