reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Nowy budżet dosięga każdego,nawet tych co nie mają JB czy innych zasiłków.
Sama podwyżka vat o 2 % już nas dosięga.Nie wspomnę o motor taxie czy innych podwyżkach czy obcięciach.
Ale no cóż....ja w dalszym ciągu nie mogę narzekac,może nie mam miodu,ale żyję tutaj i godzę się na to wszystko.
Życie ;-)

reklama
wiesz anineczko siedząc i godząc się nic nie zdziałamy.
chociaż protesty też nie wiele zdziałają.
niestety tak było też pszy pierwszej recesji,że klasa robotnicza dostała najbardziej po d...e.
nie rozumiem tylko tego czemu zabierają uczciwym,a zostawiają wałkoniom(bez urazy,mam tu na myśli tych,którzy siedzą na zasiłkach bo im się pracować ani uczyć nie chce).

ewelcia bo ludzie kierują się stereotypami,don't worry ;-)
Ja wiem kto ściemnia i wiem,że na pewno nie jesteście to wy,ważne,że każdy ma swoje sumienie ;-)

Aga Natalia tak,można psioczyc,ale ja bym agresję skierowała na banki,które takim jak my min. pożyczały kasę na lewo i prawo (wiem,można krzyczec,że ja przecież nie pożyczałam od banku) ale tak działa to wszystko.

Ja cieszę się np.że nie mieszkam w Grecji,czytałam fora jak polacy na gwałt ewakuują się z tego pięknego kraju,jak w Tv pokazują ludzi,którzy wczoraj mieli pracę,a dziś są bezdomnymi.Jak w Grecji wzrosła o 1000% zachorowalnośc na AIDS bo narkomana nie stac na sterylną strzykawkę i jak zarażają się nawzajem.Ja wiem,że to skrajne przykłady,ale....nie ma tego złego...nasze zasiłki na dzieci są wyższe niż w UK.Tam na pierwsze dziecko dostaje się 103euro a na drugie już tylko 68e (specjalnie podaję w euro a nie w funtach) .
W Polsce też zapewne kolorowo by nie było,zwłaszcza z trójką dzieci,bo ile bym dostała rodzinnego? 68zł? I to jeszcze nie moglibyśmy przekroczyc magicznego pułapu 504zł czy jakoś tak.

Pozytywne myślenie,wiem,że nie jest łatwo.Mnie samej czasami brakuje,a i owszem ponarzekam sobie,popsioczę,ale tak po cichu,bo wiem,że nic to nie zmieni.;-)

A do tych co oszukują...ja wierzę w karmę :rofl2:

hej dziewczyny. Mam pytane. Od miesiaca zaczelam pracowac,wyplata raz w miesiiacu czyli w tym alle nie wiem jak z tax emergency? Niektorzy mi mwoia ze w tym miesiacu mi go nie odbija bo to koniec roku ale sama nie wiem?Musze uzupelnic A12,ale czy napewno mi odbija w tym miesiacu?:>

Ja wiem kto ściemnia i wiem,że na pewno nie jesteście to wy,ważne,że każdy ma swoje sumienie ;-)

Aga Natalia tak,można psioczyc,ale ja bym agresję skierowała na banki,które takim jak my min. pożyczały kasę na lewo i prawo (wiem,można krzyczec,że ja przecież nie pożyczałam od banku) ale tak działa to wszystko.

Ja cieszę się np.że nie mieszkam w Grecji,czytałam fora jak polacy na gwałt ewakuują się z tego pięknego kraju,jak w Tv pokazują ludzi,którzy wczoraj mieli pracę,a dziś są bezdomnymi.Jak w Grecji wzrosła o 1000% zachorowalnośc na AIDS bo narkomana nie stac na sterylną strzykawkę i jak zarażają się nawzajem.Ja wiem,że to skrajne przykłady,ale....nie ma tego złego...nasze zasiłki na dzieci są wyższe niż w UK.Tam na pierwsze dziecko dostaje się 103euro a na drugie już tylko 68e (specjalnie podaję w euro a nie w funtach) .
W Polsce też zapewne kolorowo by nie było,zwłaszcza z trójką dzieci,bo ile bym dostała rodzinnego? 68zł? I to jeszcze nie moglibyśmy przekroczyc magicznego pułapu 504zł czy jakoś tak.

Pozytywne myślenie,wiem,że nie jest łatwo.Mnie samej czasami brakuje,a i owszem ponarzekam sobie,popsioczę,ale tak po cichu,bo wiem,że nic to nie zmieni.;-)

ja tez wierze w karme:-D
a co do zasilku to jak ja jeszcze zylam w Polsce to dostawalam extra 50 zl na trzecie dziecko w zwiazku z tym zesmy rodzina wielodzietna byla:eek:w sumie chyba jakos 168 zl czy cos kolo tego:rofl2:normalnie poszalec bylo mozna:baffled::baffled::baffled::-D

świete słowa :) nie ma na co narzekac moja mama mieszka w hiszpni tam tez nie za wesolo :tak:jak wszedzie teraz moj brat mieszka w polsce jak bylo dobrze zarabiali po 3000zl a teraz 1200zl i tez musi jakos sobie radzic!!!

reklama
Do góry