ewelcia bo ludzie kierują się stereotypami,don't worry ;-)
Ja wiem kto ściemnia i wiem,że na pewno nie jesteście to wy,ważne,że każdy ma swoje sumienie ;-)
Aga Natalia tak,można psioczyc,ale ja bym agresję skierowała na banki,które takim jak my min. pożyczały kasę na lewo i prawo (wiem,można krzyczec,że ja przecież nie pożyczałam od banku) ale tak działa to wszystko.
Ja cieszę się np.że nie mieszkam w Grecji,czytałam fora jak polacy na gwałt ewakuują się z tego pięknego kraju,jak w Tv pokazują ludzi,którzy wczoraj mieli pracę,a dziś są bezdomnymi.Jak w Grecji wzrosła o 1000% zachorowalnośc na AIDS bo narkomana nie stac na sterylną strzykawkę i jak zarażają się nawzajem.Ja wiem,że to skrajne przykłady,ale....nie ma tego złego...nasze zasiłki na dzieci są wyższe niż w UK.Tam na pierwsze dziecko dostaje się 103euro a na drugie już tylko 68e (specjalnie podaję w euro a nie w funtach) .
W Polsce też zapewne kolorowo by nie było,zwłaszcza z trójką dzieci,bo ile bym dostała rodzinnego? 68zł? I to jeszcze nie moglibyśmy przekroczyc magicznego pułapu 504zł czy jakoś tak.
Pozytywne myślenie,wiem,że nie jest łatwo.Mnie samej czasami brakuje,a i owszem ponarzekam sobie,popsioczę,ale tak po cichu,bo wiem,że nic to nie zmieni.;-)
A do tych co oszukują...ja wierzę w karmę