witam mam duzy problem bo czekalam na fis 5 miesiecy i dostałam na konto tylko jedna tygodniowke 212euro i zadnego zwrotu za te 5 miesiecy;/ moze mi ktoas powiedziec czy ten zwrot to sie dostaje sie poizniej czy mnie oszukali i mam pisac odwolanie;/
reklama
barmanka79
Deus Dona Me Vi
Fenix, no ja myślę że siostra powinna złożyć odwołanie, skserować odpowiednie dokumenty i napisać krótką notkę. Jeśli złoży wniosek od nowa to wydaje mi się że będą jej liczyć od daty złożenia wniosku (tego drugiego). Ale może inne dziewczyny też się wypowiedzą, bo pewności nie mam....
Minio, wow 212e na tydzień.. Chyba sama złożę wniosek jak tyle dają... Taką kwotę dostałaś na decyzji? Napisała bym odwołanie, choć może poczekaj do kolejnej tygodniówki i zobaczysz ile Ci wpłynie na konto.
Minio, wow 212e na tydzień.. Chyba sama złożę wniosek jak tyle dają... Taką kwotę dostałaś na decyzji? Napisała bym odwołanie, choć może poczekaj do kolejnej tygodniówki i zobaczysz ile Ci wpłynie na konto.
Fenix83
Fanka BB :)
Marta kurcze nie jest napisane doslownie na citizensifnormation,ze sie nie wlicza.
Jest tlyko cosik takiego,wiec moze to ja zle zrozumialam??
Generally the payment continues for one year and is not affected by, for example, an increase in earnings or other income in the family.
It is possible to qualify for FIS if you are getting the Back to Work Allowance. Your income must be less than the income limit set for your family size.
You cannot get FIS if you are taking part in a Community Employment Scheme or any other FÁS schemes except Job Initiative.
You cannot get FIS if you are getting one of the following social welfare payments:
If your spouse, civil partner or cohabitant is getting one of these payments, you can qualify for FIS. However, their social welfare payment will be assessed as income for FIS purposes. If you qualify for FIS they will no longer receive a payment for you and any Increase for a Qualified Child Increase (IQC) will be affected.
Jest tlyko cosik takiego,wiec moze to ja zle zrozumialam??
Generally the payment continues for one year and is not affected by, for example, an increase in earnings or other income in the family.
It is possible to qualify for FIS if you are getting the Back to Work Allowance. Your income must be less than the income limit set for your family size.
You cannot get FIS if you are taking part in a Community Employment Scheme or any other FÁS schemes except Job Initiative.
You cannot get FIS if you are getting one of the following social welfare payments:
If your spouse, civil partner or cohabitant is getting one of these payments, you can qualify for FIS. However, their social welfare payment will be assessed as income for FIS purposes. If you qualify for FIS they will no longer receive a payment for you and any Increase for a Qualified Child Increase (IQC) will be affected.
Fenix83
Fanka BB :)
miniok bo wyrownania chyba nigdy nie pisza,co i jak dokladnie.
mi kasa wplynela na konto i tyle(ale to nie byl fis)
z tego co wiem to siostra jak czekala na JA to po prostu wyrownanie odebrala przy ktorej tam wizycie na poczcie.
nie dostala wczesniej zadnego listu,co i jak i ile.
mi kasa wplynela na konto i tyle(ale to nie byl fis)
z tego co wiem to siostra jak czekala na JA to po prostu wyrownanie odebrala przy ktorej tam wizycie na poczcie.
nie dostala wczesniej zadnego listu,co i jak i ile.
julia28
Mama lutowa 2007
moja znajoma najpierw dostala jedna tygodniowke fisu a z druga zwrot ja sama czekam idzie juz 5 miesiac !!! pani powiedziala jak dzwonilismy ze po nowym roku bedzie ....Oby ..... poprzednim razem zworcili nam wszytsko a teraz nie mam pojeciawitam mam duzy problem bo czekalam na fis 5 miesiecy i dostałam na konto tylko jedna tygodniowke 212euro i zadnego zwrotu za te 5 miesiecy;/ moze mi ktoas powiedziec czy ten zwrot to sie dostaje sie poizniej czy mnie oszukali i mam pisac odwolanie;/
anineczka
królowa mrówek :P
Ostatnia edycja:
reklama