reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
Mam pytanie orientujecie się może w jaki sposób obliczaja tygodniowe wypłaty macierzyńskiego?Bo ja dostałam decyzje, że u mnie brali pod uwage rok 2009, tylko jak ja sprawdziłam swoje P60 i podzieliłam kwote jaka zarobiłam przez liczbe tygodni przepracowanych i z tego 80% wyszła mi zupełnie inna kwota niz widnieje na decyzji. Nie wiem czy to ja zle obliczam czy to jest ich błąd.

Słonecznik - Kwoty świadczenia w 2011 roku to: Minimalna wysokość świadczenia €217,80/tydz
Maksymalna wysokość świadczenia €262/tydz. Więcej informacji na citizensinformation.

Biola-dzwoniłam i kazali czekać...sprawdzałam na ich stronce z tym nr co mi smsem przysłali i tak jakbym sobie go z kosmosu wytrzasnęła i nie ma takowego:(((

Lubiczanka mam to samo nadal karty dla Victorii nie mam.....:zawstydzona/y:mnie dali numer u GP bo to ten sam co mamy ,ale literka inna ale jak wbijam na ich stronie to tez takowego w systemie nie maja:szok:
aha...i ja nie musze za nic placic jak nie mam tej karty u mnie GP nie pobiera oplat:tak:powiedzial mi ze bedzie Victoria kowerowana bez wzgledu na to czy te karte mam czy nie bo zgloszenie wyslane bylo i to tylko formalosc z ich strony:tak:

Anineczko ja wiem, że w Polsce, Grecji, czy gdzieś jeszcze miałabym mniej, ale jestem tutaj. Tu jest teraz nasz dom, więc mam prawo się bulwersować, gdy po raz kolejny tną nasze dochody. Pracuję tu 6,5 roku, mój mąż ponad 7. Płacimy podatki, r-ki, czynsz, wydajemy właściwie wszystkie zarobione pieniądze tutaj. Jesteśmy uczciwi, oboje pracujemy, mimo że jest nam czasami bardzo ciężko. Często śpimy po 3-4h. Po raz kolejny coś nam odbierają i podwyższają. Więc jestem wściekła. Wiele osób siedzi na zasiłkach po kilka lat, biorą zasiłki, nie płacą r-ków, czynszu żyją na koszt państwa, czyli zarazem na mój. Jak potrzebowałam pomocy, bo moje dzieci były w szpitalu, a nam brakowało na jedzenie, to to państwo odmówiło mi pomocy, bo mój mąż ma pełen etat. Nie chcieli mi nawet pożyczyć, musieliśmy się zadłużyć w banku. Dlatego mam pretensje, że znowu nam odbierają, a nie tym co powinni, co siedzą po kilka lat na socjalach, co nie chcą robić. A znam takich wielu. I krew mnie zalewa, że muszę moim dzieciom odmówić basenu, czy kursu tańca, bo nie mam, a teraz znowu, będziemy mieli mniej, a podwyżek wypłat nie.

znam bardzo duzo ludzi ktorzy sa na zasiłku!! płaca rachunki i wydaja pieniadzie na beizaco tutaj :tak: kazdy moze znalesc sie w takiej sytuacji ze bedzie na zasiłku,,,,i nie kazdy jest taki zły ,w zyciu roznie bywa niestety

Biola-dzwoniłam i kazali czekać...sprawdzałam na ich stronce z tym nr co mi smsem przysłali i tak jakbym sobie go z kosmosu wytrzasnęła i nie ma takowego:(((

Lubiczanka mam to samo nadal karty dla Victorii nie mam.....:zawstydzona/y:mnie dali numer u GP bo to ten sam co mamy ,ale literka inna ale jak wbijam na ich stronie to tez takowego w systemie nie maja:szok:
aha...i ja nie musze za nic placic jak nie mam tej karty u mnie GP nie pobiera oplat:tak:powiedzial mi ze bedzie Victoria kowerowana bez wzgledu na to czy te karte mam czy nie bo zgloszenie wyslane bylo i to tylko formalosc z ich strony:tak:

Zeczywiascie dziwna sprawa u mnie z chlopakami to byla tylko formalanosc nie pamietam ile czekalam ale wiem ze bardzo krutko i pamietam ze zanim dostalam karty na chlopcow to nasz GP mial juz ich numery kart

reklama
Do góry