reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

ale wiecie co?u nas w carlow jest duzo Polakow i duzo przekretow bylo,wiec oni moze celowo juz co nie ktore rzeczy gadaja na niekorzysc nasza?wiecie o co mi chodzi?

reklama
ewelcia ty nie słuchaj głupiego gadania bo jak byłaś na macierzyńskim to ci sie liczyło do czasu pracy,ja byłam u adwokatki i przy okazji pytałam czemu tak wprowadzają nas w błąd to mówiła zeby sie nas pozbyc i tyle:baffled:ale składki masz odprowadzone:tak:

Poczytałam Was trochę i aż zamarłam.
Ale powiem Wam, że ja się cieszę, że biorą się za zasiłki, bo mam dość, że ludzie się z nas śmieją, że my oboje pracując(ja obecnie na pół etatu) mamy mniejsze dochody niż jakbyśmy siedzieli na zasiłkach. Wiele osób powiedziało mi, że jesteśmy głupi, że pracujemy, bo siedząc w domu mielibyśmy więcej. Dla mnie to niedorzeczne.
A mam pytanko, bo teraz pracuję 3 dni od września. Dostałam decyzję o przyznaniu JB na 234 dni, a kilka dni później, że mój JB wkrótce się skończy i mogę aplikować o JA. No to złożyłam, ale coś mam wrażenie, że go nie dostanę. Czy pracując 3 dni mogę dostawać JA?

Witam...Ewelcia,jeśli nie znasz takiej osoby,to JA-jestem na JA,mamy CHB i Fisa nawet też:)
Marta-ja też chcę pracować co drugi dzień za 300e!!!Skąd masz takie info?

Aga Natalia pierwszy raz slysze ze najpierw przysylaja decyzje o JB na 234 a za chwile o JA:eek:....bylo tak ze jak sie konczylo JB to przysylali dopiero wtedy...
Kolega np.pracowal na part time przez jakis czas to mu SW doplacal i traktowali to jako JB

Kamcia-nie mam bladego pojęcia,ale wyobraź sobie,że ja już ponad 2miechy czekam na kartę Mikusi-a to przecież formalność ino...chyba;)

reklama
Ewelcia No właśnie ja tego też nie kumam. Po co ta pierwsza decyzja o JB.
A wiecie może jak to jest. Bo ja już wcześniej pracowałam 3 dni i brałam JB. Potem pracowałam 4 m-ce na full i teraz znów 3 dni. Ile trzeba przepracować na full, aby się JB od nowa liczył?

Do góry