reklama
ewelcia ty nie słuchaj głupiego gadania bo jak byłaś na macierzyńskim to ci sie liczyło do czasu pracy,ja byłam u adwokatki i przy okazji pytałam czemu tak wprowadzają nas w błąd to mówiła zeby sie nas pozbyc i tyleale składki masz odprowadzone
Aga_Natalia
Fanka BB :)
Poczytałam Was trochę i aż zamarłam.
Ale powiem Wam, że ja się cieszę, że biorą się za zasiłki, bo mam dość, że ludzie się z nas śmieją, że my oboje pracując(ja obecnie na pół etatu) mamy mniejsze dochody niż jakbyśmy siedzieli na zasiłkach. Wiele osób powiedziało mi, że jesteśmy głupi, że pracujemy, bo siedząc w domu mielibyśmy więcej. Dla mnie to niedorzeczne.
A mam pytanko, bo teraz pracuję 3 dni od września. Dostałam decyzję o przyznaniu JB na 234 dni, a kilka dni później, że mój JB wkrótce się skończy i mogę aplikować o JA. No to złożyłam, ale coś mam wrażenie, że go nie dostanę. Czy pracując 3 dni mogę dostawać JA?
Ale powiem Wam, że ja się cieszę, że biorą się za zasiłki, bo mam dość, że ludzie się z nas śmieją, że my oboje pracując(ja obecnie na pół etatu) mamy mniejsze dochody niż jakbyśmy siedzieli na zasiłkach. Wiele osób powiedziało mi, że jesteśmy głupi, że pracujemy, bo siedząc w domu mielibyśmy więcej. Dla mnie to niedorzeczne.
A mam pytanko, bo teraz pracuję 3 dni od września. Dostałam decyzję o przyznaniu JB na 234 dni, a kilka dni później, że mój JB wkrótce się skończy i mogę aplikować o JA. No to złożyłam, ale coś mam wrażenie, że go nie dostanę. Czy pracując 3 dni mogę dostawać JA?
lubiczanka
Witam...Ewelcia,jeśli nie znasz takiej osoby,to JA-jestem na JA,mamy CHB i Fisa nawet też
Marta-ja też chcę pracować co drugi dzień za 300e!!!Skąd masz takie info?
Marta-ja też chcę pracować co drugi dzień za 300e!!!Skąd masz takie info?
Aga Natalia pierwszy raz slysze ze najpierw przysylaja decyzje o JB na 234 a za chwile o JA....bylo tak ze jak sie konczylo JB to przysylali dopiero wtedy...
Kolega np.pracowal na part time przez jakis czas to mu SW doplacal i traktowali to jako JB
Kolega np.pracowal na part time przez jakis czas to mu SW doplacal i traktowali to jako JB
Tichonek
Mamusia Radusia i Matusia
W Co.Dublin nawet 6-8 miesięcyLaski wiecie może ile się czeka na karte medyczna jak sie składa po raz pierwszy??
lubiczanka
Kamcia-nie mam bladego pojęcia,ale wyobraź sobie,że ja już ponad 2miechy czekam na kartę Mikusi-a to przecież formalność ino...chyba
reklama
Aga_Natalia
Ewelcia No właśnie ja tego też nie kumam. Po co ta pierwsza decyzja o JB.
A wiecie może jak to jest. Bo ja już wcześniej pracowałam 3 dni i brałam JB. Potem pracowałam 4 m-ce na full i teraz znów 3 dni. Ile trzeba przepracować na full, aby się JB od nowa liczył?
A wiecie może jak to jest. Bo ja już wcześniej pracowałam 3 dni i brałam JB. Potem pracowałam 4 m-ce na full i teraz znów 3 dni. Ile trzeba przepracować na full, aby się JB od nowa liczył?