reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Jesli udokumentujecie , ze jestescie tutaj min. 4 lata ( np. P60) to oczywiscie,ze go dostanie!

a dokladniej 3 lata( 156 tygodni) w przeciagu ostatnich 4 lat.
Potwierdzeniem pobytu tutaj moze byc P-60, P-45, payslip, wyciagi z banku lub rachunki np. za prad.
Jezeli ktos w tym czasie byl na jakimkolwiek zasilku pismo z social welfere.

Wystarczy ze jedno z rodzicow potrafi udukomentowac swoj pobyt.

reklama
Dziewczyny ja ciagle mam problem z tym paszportem. Moj partner jest tu dlugo chyba 6 lat ja jestem ponad 3 ale nie mamy zadnego dokumentu ktory potwierdza ze jestesmy rezydentami tzn moj partner pracuje non stop ja tutaj szkole konczylam. Wiec musze uzupelnic inna forme?? Kurka no przeprraszam ze wam tak glowe zawracam :(

No ale P60 chyba co roku dostawał??? skoro ciągle pracuje
Asienkooo ale to nie tzreba jakiegokolwiek zaswiadczenia czy papierow z socjala ze rezydentami jestesmy czy cos takiego wystarczy p 60? Bo wlasnie uzuplnialismy forme na paszport APS 1E I tam bylo napisane ze jak nie ejstesmy rezydentami to tzreba uzupelnic forme APS 2 E. Kochana powiedz mi czy oprocz tego formularza tzreba jescze jakiekolwiek uzupelnic?

czesc dziewczyny mam takie pytanie moze wy sie orientujecie:) jak wyglada taka sytuacja otoz dziewczyna sprzata domy okolo 6 mieisecy i wiadomo do niczego sie to nie liczy chcialaby sie zarejestrowac na part time zeby cokolwiek sie liczyło!! czy moze weice co powinna zrobic? dzieki

Asienkooo ale to nie tzreba jakiegokolwiek zaswiadczenia czy papierow z socjala ze rezydentami jestesmy czy cos takiego wystarczy p 60? Bo wlasnie uzuplnialismy forme na paszport APS 1E I tam bylo napisane ze jak nie ejstesmy rezydentami to tzreba uzupelnic forme APS 2 E. Kochana powiedz mi czy oprocz tego formularza tzreba jescze jakiekolwiek uzupelnic?

ja nie wiem dokłądnie, bo nie starałam się o irlandzki paszport. Dziewczyny Ci więcej napiszą

Dziewczyny ja ciagle mam problem z tym paszportem. Moj partner jest tu dlugo chyba 6 lat ja jestem ponad 3 ale nie mamy zadnego dokumentu ktory potwierdza ze jestesmy rezydentami tzn moj partner pracuje non stop ja tutaj szkole konczylam. Wiec musze uzupelnic inna forme?? Kurka no przeprraszam ze wam tak glowe zawracam :(

tak jak madbebe ja wypelnialam form APS 1 E i Form A. Jakies 3 mies temu, wiec chyba przez ten czsa nic sie nie zmienilo. Ten drugi form A musi byc podpisany przez kogos kto Ci potwierdzi, ze tu jestes. Nam podpisala GP, mozesz poprosic nie beda raczej robic problemow.
Jak partner pracuje to zadych innych pism ani potwierdzen z socjala nie trzeba, to tylko dla tych ktorzy pobierali/pobieraja jakis zasilek, Wam wystarczy p60 - i to by byla najlepszy dokomuent. Jak nie macie p60 to niech mu pracodawca napisze list od kiedy do kiedy pracuje, na jakim etacie itd itp Ja tam zrobilam i przeszlo.

reklama
Do góry