reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Masz napisac list ze szukasz pracy nawet na caly etat nawet jesli tak nie jest,odwolanie oddajesz do socjala to jest takie wstepne potem jak znajde kartke jak ja napisalam to ci przesle,jak to napisalam przynioslam im kilka listow ze szukam pracy za chyba 3-4 tyg dostalam decyzje ze dostane kase

reklama
no tak ale jak sie zwolnie sama to co dalej,cos mi przysluguje bo to co teraz zarobie bede musiala oddac dla niani jesli wogole takowa znajde.niewiem co mam robic a musze juz wrocic za 2 tygodnie.ktos moze mi poradzic cos.
dziekuje
ja miałam taką sytuację akurat ze szefowa po powrocie do pracy poiedziała mi ze mam przestać karmić piersią bo nie bedzie mi dawała 2 przew półgodzinnych
i się zwolniłam...

i pamiętam że w poiniedziałek dałam pismo o zasiłek , oczywiście napisałam co było powodem ze odeszłam(czylki to co powyzej) a już w czwartek w tym samym tygodniu dostałam pisemko że w piątek mam iść po odbiór kasy na poczcie :-)

agi665 a gdzie można wysłać odwolanie. Składałam wniosek o zasiłek ale mi nie przyznali bo stwierdzili, ze nie szukam pracy na full time tylko na part time i mi się nie należy. A dziecka też nie mam z kim zostawić.

A nie wiem gdzie wysłać bo z tego wszystkiego chyba wyrzuciłam to pismo co mi wysłali.
ja będąc na zasiłku dostałam list z jakimiś pytaniamiu , czy szukam pracy na fulla gdzie szukam pracy , i czy jestem gotowa podjąć pracę , w jakim zawodzie itp..
i poszłam do babki u nas w biurze powiedziałam jej że dostałam to pismo i ze nie wiem jak wypełnić bo tak naprawde to nie mogę pracować na fulla bo mam 2 dzieci i nie mam opiekunki , a ona mi powiedziała że to co i że muszę wypełnić że szukam na full.
wzięła tą formę , sama mi na szybko wypełniła spytała tylko o zawód jaki mam , pozaznaczała ze pracy szukam , spytała gdzie pytałam o pracę (mówiłam jej że szukałam jedynie na part time) podałam mój były sklep :-p i sklep znajomej irlandki , wpisała w formie , podpisała się i kasę dostaję dalej :-)

z tym ze ja się nie odwoływąłam bo miałam socjala cały czas tylko to był chyba list sprawdzający

reklama
Do góry