reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

A ja słyszałam,ze jest kara 9 tygodni za to że się samemu zwolniło.
Ooo znalazłam:

"Dobrowolna rezygnacja z pracy

Osoba moze zostac pozbawiona prawa do otrzymywania zasilku lub zapomogi dla osób poszukujacych pracy przez okres do 9 tygodni, jezeli dobrowolnie zrezygnowala z pracy i nie podala uzasadnionej przyczyny tej rezygnacji."

źródło:
http://www.welfare.ie/EN/Pages/jobseekersfaq_polish.aspx

reklama
to co piszecie ze przez 9 tyg nie dostaje sie zasilku to prawda, kolezanka sie zwolnila sama i nie dostawala, potem napisala pismo ze nie ma z kim dziecka zostawiac itp i przyznali to bylo jakies 3 lata temu:tak:

Ostatnia edycja:
cos chyba sie dzieje z forum...chcialam zacytowac Anineczki posta,napisalam co chcialam,a teraz tego nie ma,zostalo tylko to co wyzej:baffled::angry:

Anineczko wiem,wiem..bylo tak kiedys,teraz podobno niby jest inaczej,ale wiem to od pewnej osoby a ona niestety nie jest wiarygodna...

Ja zwolnilam sie w czerwcu tego roku,zasilku mi nie przyznali bo podalam blachy powod:)ale odwolalam sie od decyzji i przyznali mi socjala i wyrownali cala kase.Ja napisalam w formie ze nie mam zostawic z kim dziecka a pracowalam od 7 a wszystkie zlobki sa od 8,poszlam do kilku zakladow gdzie recznie wypisali mi ze szukalam u nich pracy ale teraz nie ma pracy:)i wszystko przeszlo,powodzenia

agi665 a gdzie można wysłać odwolanie. Składałam wniosek o zasiłek ale mi nie przyznali bo stwierdzili, ze nie szukam pracy na full time tylko na part time i mi się nie należy. A dziecka też nie mam z kim zostawić.

A nie wiem gdzie wysłać bo z tego wszystkiego chyba wyrzuciłam to pismo co mi wysłali.

Czesc Dziewczyny,

czy mozecie mi napisac ile placi sie teraz opiekunce do dziecka? Interesuje mnie ile za godzine, ile za caly dzien, ile za pol dnia (5h) oraz jakie sa ceny opiekunek ktore zajmuja sie kilkoma maluszkami we wlasnych domach - za caly dzien i za pol dnia?

Bede bardzo wdzieczna za pomoc!

reklama
Czesc Dziewczyny,

czy mozecie mi napisac ile placi sie teraz opiekunce do dziecka? Interesuje mnie ile za godzine, ile za caly dzien, ile za pol dnia (5h) oraz jakie sa ceny opiekunek ktore zajmuja sie kilkoma maluszkami we wlasnych domach - za caly dzien i za pol dnia?

Bede bardzo wdzieczna za pomoc!
Witaj ja płace 5 euro za godzine

Do góry