reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
...A na jakiej podstawie ten wasz znajomy stwierdził ze to sportowy model?
Nie,on nie powiedział,że nasze auto to sportowy model tylko P jak z nim rozmawiał to ten mu powiedział,że może tak być,że ubezpieczenie będzie większe bo być może to sportowy model:tak:Sprawdzimy w logbooku i będziemy wiedzieć:tak:
A propos logbooka,sprzedający go wysyła pocztą do nas bezpośrednio czy przez Tax to wędruje do nas?

tichonek z tymi hondami to odwieczny problem jest Ja mialam taka kiedys tylko wlasnie podobna do tej co ktos wkleil zdjecie tylko ze ja mialam silnik 1.6 v-tec rasowana na 187 koni(czyli mala torpeda) i mimo to ubezpieczenie placilam 650e na rok z 1 rokiem znizek Ubezpieczalnia wiedziala ze to sportowe auto tax byl wyzszy troszke niz normalnie ale niewiele
A wam jak wyliczyli?? a axa sie nie przejmuj to chora instytucja niewiem skad biora te przeliczniki

P zniżki załatwił z Polski (musiał się jednak zrzec ubezpieczenia w Polsce:sorry2:) i jak tylko będzie mógł to jedzie do ubezpieczalni to załatwić:tak:Mnie dopisze do ubezpieczenia bo taniej wychodzi.Zobaczymy ile wyjdzie,ale dobrze wiedzieć tak z pierwszej ręki:tak:Dzięki bardzo:-)A nie wiesz gdzie mają znajomi ubezpieczenie?
Dacie wiarę,ze w Axa wycenili nam ubezpieczenie na 2500E:szok::szok::szok::-D:-DJakaś walnięta babka:baffled:Polka:sorry2:Powiedziała,że nam zniżek nie zaakceptuje nawet jak się w Polsce P zrzeknie:no:To kij jej w oko:dry:Ale zeby 2500E?!:laugh2::laugh2:To w każdej innej ubezpieczalni nawet bez zniżek wychodzi około 1400E...:sorry2:
to jakies kpiny 2500e:szok:...
Tichonku az sie dzis przejde i zapytam ile placa ,ale wiem ze przez brokera maja,wydaje mi sie ze to bedzie Zurich...ale nic ogarne sie lekko i pojde bo mam dwa kroki do nich...;-)

Moj m tez musial zrzec sie w pl znizek:sorry2::sorry2::sorry2:
a ktos pisal ze nie trzeba:dry:

ewelcia-po części masz racje z tymi 3dzwiowymi hondami,ale Tichonkowa hondzia tez może być podrasowana.Każde silnik,chyba, możesz podrasować..Jeśli zataisz prawdziwa moc silnika w revenue czy ubezpieczalni, można mieć problemy jeśli to wypłynie :sorry2:Po prostu trza to sprawdzić:tak:

Tichonek-to kij im w oko!nienormalni są w tej axie chyba...:sorry2::no::rofl2:
A na jakiej podstawie ten wasz znajomy stwierdził ze to sportowy model?
Madbebe nie mowie ze nie...ale nasz kolega zaraz jak tu przyjechal i mial honde wlasnie 3 drzwiowa i placil normalne ubezpieczenie...
jak poszedl do pierwszej ubezpieczalni to oni mu wyliczyli tez jakos strasznie duzo za ubezpieczenie tlumaczac ze to silnik sportowy(1,4l-mial najwyklejszy)...
Poszedl do drugiej ubezpieczalni a tam mu wyliczyli wiecej niz polowe mniej:)tlumaczac mu wlasnie ze silnik sportowy to maja hondy z pojemnoscia 1.5l no i te o ktorych dzindusia pisala...czyli z "V";-)

Tichonku sprzedajacy najpierw do taxu w Donegalu to wysyla a pozniej oni do Was odsylaja nowe, z waszymi danymi...

Zapytajcie sie w ubezpieczalni czy jesli Ty na siebie ubezpieczyla bys auto czy by nie bylo taniej...czasem jesli facet ma znizki to i tak taniej wychodzi jak jest na kobiete....

reklama
tichonek ja ubezpieczalam w quinn direct i wszystko bylo spoko i naprawde w miare tanio bo tez sie balam ze za taki silnik to bede placic jak za woly
oj nie polecam quinn direct...

osttanio dzownilam bo mnie kolezanka prosila zeby zerwac z nimi umowe...a ona mi gada ze za to ze nie mieli tam ubezpieczonego auta 1 pelny rok to 50e musi zaplacic...rezygnacje musi wyslac na meila,i jeszcze faxem:baffled:....
a kolezanka byla u nich prawie 3lata..
poslza i zablokowala konto wbanku zeby jej kasy nie pobierali i dalej nie wiem co,bo nie pytalam nawet...ale chyba juz dobrze...

znajomego tesciowa tez tam miala i musiala 3 razy do Dublina jechac zeby ubezpieczenie anulowac...dla mnie to sa kpiny,bo moj M przez telefon wszystko zalatwia....bo my mamy w Bagenalstown a nie w Carlow,chociaz od 2 lat juz jest ta ubezpieczalnia w Carlow...

Do góry